Νέα
ΤΜΣ: 9η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνση Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας [1-7/7/18]
Social Media
Δημοσίευση: 26-02-2018 16:15 | Προβολές: 1302
Έναρξη: 01-07-2018 |Λήξη: 07-07-2018
[Αναμένεται]
    Δήλωση συμμετοχής
Mέγεθος: 18.97 KB :: Τύπος: Kείμενο Word
    Πλήρες κείμενο ανακοίνωσης και Πρόγραμμα
Mέγεθος: 177.1 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Προσκεκλημένoς διδάσκων ο Joshihisa - Matthias Kinoshita διεθνούς φήμης μαέστρος, μουσικοπαιδαγωγός καιΚαθηγητής του Πανεπιστημίου Bundesakademie für musikalishe Jungenbilding του Trossingen (Γερμανία).

«Every child is born with a natural gift to sing. So I welcome every child if he or she wants to learn to sing. I want to show how to develop the voice and the sound of young voices within a choir by using this natural gift with which children are blessed».

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την 9η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 1-7 Ιουλίου 2018 στην Κέρκυρα,με προσκεκλημένο διδάσκοντα τον Joshihisa-Matthias Kinoshita, μουσικοπαιδαγωγό, μαέστρο και καθηγητή του Πανεπιστημίου Bundesakademie für musikalishe Jungenbilding του Trossingen, (Γερμανία).

Η Ακαδημία απευθύνεται σε διευθυντές χορωδιών (παιδικών, νεανικών, ωδείων),σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης που διευθύνουν σχολική χορωδία και σε φοιτητές τμημάτων μουσικών σπουδών.

ο Joshihisa - Matthias Kinoshita, διεθνώς καταξιωμένος για την πρωτοποριακή του προσέγγιση στη διδασκαλία παιδικών φωνών, έχει τιμηθεί για το έργο του μετο Α’ Εθνικό Βραβείο του Διαγωνισμού Γερμανικών Χορωδιών, καθώς και με το ειδικό βραβείο “Tassilo Kulturpreis” της Süddeutschen Zeitung.

Το διδακτικό πρόγραμμα της φετινής 9ης Ακαδημίας θα επικεντρωθεί στις εξής διδακτικές ενότητες:
α) Στοιχεία φωνητικής τεχνικής για παιδική-νεανική χορωδία – προετοιμασία πρόβας
β) Διδασκαλία–παιδαγωγική παιδικής χορωδίας με τον Kinoshita και την παιδική εργαστηριακή χορωδία της Θερινής Ακαδημίας. Ενεργή συμμετοχήμαέστρων στη διδασκαλία της πρόβας.
γ) Τεχνική διεύθυνσης χορωδίας – κινησιολογία.
δ) Χορωδία των συμμετεχόντων, στην οποία ο Kinoshita θα διδάξει ένα ενδιαφέρον ρεπερτόριο για SATB χορωδίες.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν συναυλίες παιδικών και νεανικών χορωδιών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία της χορωδίας των συμμετεχόντων στο σεμινάριο και την εργαστηριακή χορωδία υπό τη διεύθυνση του Kinoshita το βράδυ της 6.7.2018.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης της Θερινής Ακαδημίας από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επίσημη γλώσσα του σεμιναρίου είναι η αγγλική και το σεμινάριο περιλαμβάνει 36 ώρες διδασκαλίας.

Το ποσό συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 220 ευρώ.
Για φοιτητές άλλων πανεπιστημίων: 180 ευρώ.

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: Παρασκευή 18 ΜΑΐΟΥ 2018

Η αίτηση συμμετοχής θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση chortherini@gmail.com ή με φαξ στον αριθμό 26610 26024, υπόψιν κ. Καλδή, και θα συνοδεύεται από το αντίγραφο του καταθετηρίου των διδάκτρων στον παρακάτω λογαριασμό της Επιτροπής Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : ΙΒΑΝ GR 9801724510005451059102893BIC: PRBGRAA
με την ένδειξη «Για το σεμινάριο διεύθυνσης παιδικής-νενικής χορωδίας».

Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών http://music.ionio.gr/gr/academy/summer-music-academy/, για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες τηλ. 26610 53284 και e-mail: chortherini@gmail.com

Επιστημονική υπεύθυνη Θερινής Ακαδημίας Διεύθυνσης Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας:
Μιράντα Καλδή,Καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου.
Μαρία Έμμα Μελιγκοπούλου, Επιστημονική συνεργάτης Τ.Μ.Σ. Ιονίου Πανεπιστημίου.
Δημήτρης Κτιστάκης: Συμβασιούχος ΤΜΣ Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στέγαση: Παρέχεται στέγαση στη φοιτητική εστία του πανεπιστημίου (μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια) στην τιμή των 15ευρώ ημερησίως.Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση την ημερομηνία εγγραφής.


O Joshihisa-Matthias Kinoshita, σπούδασε μουσικο-παιδαγωγική και φωνητική στη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας και του Aachen καθώς και τη στο “Kinoshita Vocal Institute” του Τόκιο, ενώ από το 2008 κατέχει και master στη μουσικοθεραπεία. Διετέλεσε καθηγητής φωνητικής αγωγής των αγοριών της περίφημης παιδικής χορωδίας Tölzer Knabenchor και το 1989 ανέλαβε τη διεύθυνση της παιδικής χορωδίας Wolfratshauser Kinderchor, η οποία υπό τη διδασκαλία του αναδείχθηκε μια από τις κορυφαίες και πρωτοποριακές παιδικές χορωδίες της Βαυαρίας και όλης της Γερμανίας. Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της χορωδίας είναι ότι ο Kinoshita δέχεται παιδιά χωρίς ακρόαση και τα εκπαιδεύει να τραγουδούν σωστά με τη μέθοδό του. Με τη χορωδία αυτή απέσπασε πολλές διακρίσεις με σημαντικότερη, το Πρώτο Βραβείο του Εθνικού Διαγωνισμού γερμανικών χορωδιών, ενώ η χορωδία του απέσπασε το βραβείο “Tassilo Kulturpreis” της Süddeutschen Zeitung. Ο Kinoshita, διδάσκει στo πανεπιστήμιο Bundesakademie für musikalishe Jungenbilding του Trossingen (Γερμανία).


Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2018
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 19-03-2018
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Προσεχώς
Newsletter