Νέα

Επιτυχής συμμετοχή του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του ΤΞΓΜΔ στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Κρουαζιέρας στη Γερμανία

ShareThis
Δημοσίευση: 25-06-2019 14:23 | Προβολές: 1518
image

Το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (GeoLab) του Τμήματος ΞΓΜΔ του Ιονίου Πανεπιστημίου έλαβε μέρος στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Κρουαζιέρα που έγινε από την Cruise Research Society στο πανεπιστήμιο του Bremerhaven στη Γερμανία (13-15 Ιουνίου 2019). Στο συνέδριο χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ως εισηγητές προπτυχιακοί φοιτητές στην προσπάθεια του GeoLab να αναδείξει τη συμμετοχή τους σε ερευνητικές δράσεις και να τους προσφέρει την εμπειρία διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Το GeoLab με τον Καθηγητή Σταύρο Κάτσιο και τις φοιτήτριες Μαριέλενα Παναγάκου και Κυριακή Κυρατζοπούλου έκανε δύο παρουσιάσεις με βάση τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος Yellow Tourism, στο οποίο το GeoLab συμμετέχει μαζί με το Γερμανικό Bremerhaven University of Applied Sciences και το Ρουμανικό Πανεπιστήμιο της Κωνστάντζας (YTC - Yellow tourism Consortium).

Η YTC είναι μια ερευνητική ομάδα η οποία στοχεύει να αποτελέσει ένα φόρουμ για τους μελετητές που ασχολούνται με διάφορες πτυχές της πολιτιστικής κληρονομιάς και της προστασίας του τουρισμού από οποιαδήποτε μορφή εγκληματικότητας, ασφάλειας, ανθεκτικότητας και βιωσιμότητας, δημιουργώντας μια παγκόσμια κουλτούρα προστασίας. Η έννοια του "κίτρινου τουρισμού" βασίζεται στο μυθιστόρημα του Ντοστογιέφσκι για την εγκληματικότητα και την τιμωρία, στο οποίο το κίτρινο χρώμα συνδέεται συμβολικά με τη διαφθορά και τη φθορά. Στόχος του Yellow Tourism Consortium είναι η διατύπωση στρατηγικών και πολιτικών βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης και θα επιτρέψει τη θέσπιση πιο υπεύθυνων προτύπων για την πολιτιστική διαχείριση και τις υπηρεσίες διακοπών για τις εμπλεκόμενες κοινότητες, όπως και αυτές των Ιονίων Νήσων.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Πέμπτη 25-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας