Νέα

Κέρκυρα-Ιόνιο Πανεπιστήμιο: Καινοτόμος μέθοδος ενημέρωσης σχετικά με την πανδημία για τους εργαζόμενους στον τουρισμό

ShareThis
Δημοσίευση: 25-06-2021 12:29 | Προβολές: 2255
image
Μία καινοτόμο μέθοδο εκπαίδευσης και ενημέρωσης των εργαζομένων στον τουρισμό, μέσω διαδραστικής ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης και χρήσης μαζικού ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος, σχεδιάζουν και υλοποιούν οι ερευνητές του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 
Πρόκειται για ένα καινοτόμο σεμινάριο σχετικά με την προστασία από τη λοίμωξη Covid-19, προοριζόμενο για χρήση από τους εργαζόμενους στις τουριστικές επιχειρήσεις στα Επτάνησα, αλλά και το ευρύτερο κοινό. Στην υλοποίηση του συνολικού εγχειρήματος συνεργάζονται επιστήμονες και ερευνητές από τομείς που περιλαμβάνουν τη διάδραση, τη διαμεσική αφήγηση, την ανάπτυξη περιεχομένου, τα πολυμέσα και την βιοπληροφορική, ενώ το πρόγραμμα υλοποιεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων νήσων.
 
Όλοι οι εργαζόμενοι στις τουριστικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια του Ιονίου θα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μέσω ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, σε μορφή μαζικού ανοικτού διαδικτυακού μαθήματος - MOOC (Massive Open Online Course) τις διαδικασίες εφαρμογής του υγειονομικού πρωτοκόλλου με χρήση κινητού, τάμπλετ ή υπολογιστή.
 
Το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο συνδυάζει παραδείγματα βίντεο που παρουσιάζουν τη σωστή εφαρμογή του πρωτοκόλλου στην πράξη, συνοδευόμενα από γραφικά υψηλής ποιότητας, αφήγηση και διαδραστικές ερωτήσεις. Στον σύνδεσμο https://youtu.be/2vIK1v1Qzfw παρουσιάζονται σκηνές από τα γυρίσματα, τα γραφικά, τις ενημερωτικές καρτέλες και το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό το οποίο κινηματογραφείται με βάση τις ανάγκες επίδειξης, θέτοντας νέα πρότυπα σε επίπεδο επίδειξης. Παράλληλα το σύστημα θα συγκεντρώνει σε μορφή σημειώσεων όλες τις πηγές των πρωτοκόλλων ώστε ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να ανατρέχει και να επικαιροποιεί τις γνώσεις του.
 
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επιστημονικός υπεύθυνος υλοποίησης της δράσης αναπληρωτής καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και ιδρυτικό μέλος του ερευνητικού εργαστηρίου διαδραστικών τεχνών, Γιάννης Δεληγιάννης, «η χρήση της πλατφόρμας είναι δωρεάν για όλους, απαιτεί μόνο την εγγραφή με μια διευθυνση e-mail και η παρακολούθηση γίνεται ασύγχρονα. Η καινοτομία της έρευνας αυτής που έχει στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας μέσω της διαδραστικής ενημέρωσης των εργαζομένων αλλά και του ευρύτερου κοινού, προέκυψε από τις ανάγκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας Covid 19. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η ενημέρωση που παρέχεται να είναι υψηλής ποιότητας, ολοκληρωμένη, να προσφέρεται ανοικτά προς όλους και με τρόπο εύληπτο, διαδραστικό και καινοτόμο. Πρέπει να βοηθήσουμε, ο καθένας στον τομέα του, στην προάσπιση της δημόσιας υγείας, μετατρέποντας την πληροφορία σε γνώση και εμπειρία. Η συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δείχνει έμπρακτα τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των φορέων και παράλληλα πως η έρευνα μπορεί να εφαρμοστεί στην πράξη γρήγορα και ποιοτικά», καταλήγει ο κ. Δεληγιάννης.
 
Το σεμιναριακό ενημερωτικό πρόγραμμα που υλοποιεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θα είναι σύντομα διαθέσιμο διαδικτυακά, ενώ παράλληλα θα διοργανωθούν τρεις διαδικτυακές συναντήσεις στις οποίες θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις των πρωτοκόλλων. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς τους μέσω σύνδεσής τους σε ψηφιακή πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων, προκειμένου να διαμορφώσουν όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη άποψη για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 29-03-2024
Συναυλία Μελοποιημένης Ποίησης
Έναρξη: 28-03-2024 |Λήξη: 04-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας