Νέα

Ένα χρόνιo πρόβλημα βρίσκει βέλτιστη λύση: Συμφωνία του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για τη μίσθωση ακινήτων

ShareThis
Δημοσίευση: 25-07-2022 15:06 | Προβολές: 884
image

Σε υπογραφή σύμβασης μίσθωσης ακινήτων στον χώρο του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας (ΨΝΚ) προχώρησαν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022 το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας (ΓΝΚ). Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος και ο Διοικητής του ΓΝΚ Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Η υπογραφή έρχεται ως κατάληξη του μνημονίου συνεργασίας, το οποίο είχαν υπογράψει οι δύο φορείς προ ενός έτους. Μεταξύ άλλων, προβλεπόταν η προσωρινή διευθέτηση των μισθωμάτων των επτά κτιρίων που χρησιμοποιεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στεγάζοντας σε αυτά τρία ακαδημαϊκά Τμήματα, αλλά και δομές φοιτητικής μέριμνας. Στο ίδιο μνημόνιο, προβλεπόταν και η οριστική επίλυση του θέματος της μίσθωσης, μίας χρόνιας εκκρεμότητας.

Μετά από ένα διάστημα παραγωγικών και ουσιαστικών συζητήσεων μεταξύ των διοικήσεων των δύο φορέων και με γνώμονα τις αντικειμενικές εκπαιδευτικές ανάγκες του Ιονίου Πανεπιστημίου, το σεβασμό στον ιδιαίτερο χαρακτήρα του χώρου του πρώην ΨΝΚ, αλλά και το δημόσιο συμφέρον, οι δύο φορείς κατέληξαν στην εν λόγω συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει τη μίσθωση 8 συνολικά  κτιρίων για εννέα έτη, συνολικού εμβαδού της τάξης των 5000 τ.μ.. Η συμφωνία επίσης περιλαμβάνει την παραχώρηση, για το ίδιο χρονικό διάστημα, αίθριων χώρων συνολικού εμβαδού 2000 τ.μ. μεταξύ των κτιρίων, καθώς και ενός οικοπέδου επί της οδού Μ. Αλμπανά.

«Η συμφωνία μίσθωσης αποτελεί τη διευθέτηση μιας χρόνιας εκκρεμότητας ως αποτέλεσμα μιας δέσμευσης επίλυσής της που είχε ήδη αποτυπωθεί κατά την πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση των διοικήσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Επιλύει ένα σημαντικό μέρος του στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει του Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην πόλη της Κέρκυρας. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και δείγμα της ουσιαστικής συνεργασίας που έχει καλλιεργηθεί τα τελευταία δύο χρόνια μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Μιας συνεργασίας η οποία συνέβαλλε ουσιαστικά στη διαχείριση της πανδημίας στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματός μας, και η οποία σέβεται και υπηρετεί τον ιδιαίτερο ρόλο και αποστολή των δύο φορέων. Θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω τον διοικητή του ΓΝΚ κ. Λεωνίδα Ρουμπάτη για την αγαστή συνεργασία» δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος.


Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας