Νέα

ΚΕΔΙΜΑ: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διαδικτυακό σεμινάριο με αναφορά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Ηθική στην τεχνολογία της πληροφορίας" του Τμήματος Πληροφορικής

ShareThis
Δημοσίευση: 28-09-2023 16:51 | Προβολές: 348
image

Την Τετάρτη 20/09/2023 το Κέντρο Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργάνωσε το διαδικτυακό σεμινάριο με αναφορά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Ηθική στην τεχνολογία της πληροφορίας" του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στο σεμινάριο συμμετείχαν ως ομιλητές τα μέλη του Εργαστηρίου BiHELab – Εργαστήριο Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου  κ. Θεμιστολής Έξαρχος (Αναπληρωτής Καθηγητής) και κ. Άρης Βραχάτης (Επίκουρος Καθηγητής), η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Αγνή Παπαδοπούλου, καθώς και οι ομιλητές εκτός του Ιονίου Πανεπιστήμιου, κ. Αίγλη Αλεξ. Δάφνη, Δικηγόρος Παρ’Αρειω Πάγω, LL.M, M.Sc,Ph.D in Bioethics, και κ. Γιάννης Σταματέλλος, Πρόεδρος Ινστιτούτου Φιλοσοφίας και Τεχνολογίας, Μ.Α., Ph.D.

Ο κ. ‘Εξαρχος έκανε την έναρξη του σεμιναρίου, κάνοντας αναφορά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Ηθική στην Τεχνολογία της Πληροφορίας", η κ. Δάφνη προσέγγισε το θέμα του ρόλου της Βιοηθικής στην Έρευνα, τις προκλήσεις και ηθικά ζητήματα που αφορούν σε αυτό, ο κ. Σταματέλλος παρουσίασε τις Σωκρατικές Μεθοδολογίες και την Ηθική Ενδυνάμωση μέσω της Τεχνητής Νοημοσύνης, ενώ ο κ. Βραχάτης στην ομιλία του ανέλυσε τα Ηθικά Ζητήματα της Τεχνητής Νοημοσύνης. Τέλος, η κ. Παπαδοπούλου στην εισήγησή της με τίτλο " Περιπέτειες ηθικού στοχασμού: Διαδικασία και έλεγχος" καταπιάστηκε με ζητήματα φιλοσοφικού στοχασμού αναφορικά με τη θεματική του σεμιναρίου.

Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου (01) «Γραφείο Υποστήριξης της Διδασκαλίας και Μάθησης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο», της Πράξης «Γραφείο Υποστήριξης της Διδασκαλίας και Μάθησης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο», με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5165222 που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (Ε.Κ.Τ.).

Περισσότερες πληροφορίες: Διαδικτυακό σεμινάριο με αναφορά στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών "Ηθική στην τεχνολογία της πληροφορίας" του Τμήματος Πληροφορικής


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Δεκέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τετάρτη 06-12-2023
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας