Ενεργά Προγράμματα
Η ενημέρωση παρέχεται από την Επιτροπή ΕρευνώνΝέο Παράθυρο

5006342: Ionian Yeast: Ποιοτική αναβάθμιση τοπικών οίνων των Ιονίων Νήσων με χρήση γηγενών ζυμών
PEPIONIA
    Αφίσα Προγράμματος
Mέγεθος: 168.56 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Επιστημονικός Υπεύθυνος: Κουλουγλιώτης Διονύσιος
Ionian Yeast: Ποιοτική αναβάθμιση τοπικών οίνων των Ιονίων Νήσων με χρήση γηγενών ζυμών

Στόχος του έργου είναι η πλήρης έκφραση της μοναδικότητας (“terroir”) τριών τοπικών οίνων των Ιονίων Νήσων με χρήση γηγενών ζυμών

  • Αυγουστιάτης Ζακύνθου
  • Βερτζαμί Λευκάδας
  • Κακοτρύγης Κέρκυρας

Για κάθε μία από τις τρεις ποικιλίες σταφυλιού θα πραγματοποιηθούν

  • απομόνωση και λεπτομερής χαρακτηρισμός των γηγενών ζυμών
  • επιλογή των καταλληλότερων για οινοποίηση
  • παραγωγή οίνων
  • προσδιορισμός φυσικοχημικών και οργανοληπτικών ιδιοτήτων οίνων

Οι οίνοι που θα προκύψουν αναμένεται να διαθέτουν τα μοναδικά αρώματα που χαρακτηρίζουν ένα τοπικό προϊόν ανώτερης ποιότητας και επιπλέον θα μπορούν να παράγονται με ελεγχόμενη ζύμωση.


MIS CODE: 5006342
Διάρκεια έργου: 30 μήνες (07/2017 έως 12/2019)
Προϋπολογισμός: 202.000 €

 


Επιστροφή
Αναζήτηση Δημοσιεύσεων
Όλες οι Δημοσιεύσεις
Αναζήτηση Προσωπικού
Πλήρης Κατάλογος
<< <
Δεκέμβριος 2019
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τετάρτη 11-12-2019
Προσεχώς
Newsletter