Στην Ιόνιο Ακαδημία υποδέχτηκαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλειος Χρυσικόπουλος και οι Αντιπρυτάνεις Θεόδωρος Παππάς και Ιωσήφ Παπαδάτος τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων Ιωάννη Δραγώνα.
Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, είχε ως θέμα τη διαμόρφωση του ενιαίου χώρου έρευνας και εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά, και σηματοδότησε την δημόσια έναρξη των συζητήσεων μεταξύ των δυο ιδρυμάτων και των ακαδημαϊκών τους κοινοτήτων και οργάνων, με τελική προοπτική τη συνένωσή τους. Η σύζευξη αυτή, η οποία θα δρομολογηθεί με γνώμονα αυστηρά ακαδημαϊκά κριτήρια, αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου, ακόμη πιο εύρωστου οργανισμού ανώτατης εκπαίδευσης στα Ιόνια Νησιά.
Πέραν των προαναφερθέντων, συζητήθηκε με τον Υπουργό και η δημιουργία στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ενός νέου Τμήματος Τουρισμού και Οικονομίας.
Νέα
Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου |
Δημοσίευση: 15-10-2017 16:56 | Προβολές: 4773

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ευχές για το Πάσχα από το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου
Δημοσίευση: 03-04-2026 15:13 | Προβολές: 173
Συμμετοχή στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Δημοσίευση: 03-04-2026 12:06 | Προβολές: 401
Σημαντική Ημερομηνία: 03-04-2026
[Έληξε]
Ανακοίνωση Θέσης Εθελοντή Interreg Volunteer Youth (IVY) – Κέρκυρα
Δημοσίευση: 01-04-2026 10:09 | Προβολές: 298
ΚΕΔΙΒΙΜ: Υλοποίηση Επιμορφωτικού Προγράμματος «Digital marketing με Τεχνητή Νοημοσύνη για μικρές επιχειρήσεις» [Β' Κύκλος]
Δημοσίευση: 31-03-2026 14:48 | Προβολές: 307
Σημαντική Ημερομηνία: 20-04-2026
[Αναμένεται]

Ανακοίνωση Θέσης Εθελοντή Interreg Volunteer Youth (IVY) – Κέρκυρα









