Θερινά Σχολεία
Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού
Summer School of Greek Language, History and Culture


Το Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου απευθύνεται σε νέους του απόδημου ελληνισμού και ανθρώπους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να έλθουν σε άμεση επαφή με την ελληνική γλώσσα σε έναν τόπο με μακρά ιστορία και πολιτισμό, στο καταπράσινο νησί της Κέρκυρας. Τα μαθήματα θα διεξαχθούν στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και θα ολοκληρωθούν σε διάστημα δύο εβδομάδων, από την 1η έως τις 14 Ιουλίου 2019. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα περιλαμβάνει μαθήματα γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, ξεναγήσεις σε πολιτιστικά αξιοθέατα του νησιού, βιωματικές δράσεις ελληνικών χορών, τραγουδιών και μαγειρικής, και εκδρομές.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Μαρτίου 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: https://sites.ionio.gr/css/2019/gr/Corfu Summer School

Ναυτικοί στην Αρχαία Ελλάδα - Πειρατές, Ναυτικοί, Αποικιστές
Seafarers in Ancient Greece - Pirates, Sailors, Colonizers & Intensive Ancient Greek Course


Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προσφέρει θερινό πρόγραμμα δύο εβδομάδων (1/7-13/7/2019) στα αγγλικά που απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το πρόγραμμα αυτό με θέμα “Seafarers in Ancient Greece: Pirates, Sailors, Colonizers” θα εστιάσει στις δραστηριότητες των πειρατών, θαλασσοπόρων και αποικιστών από την αρχαϊκή έως την ελληνιστική εποχή και θα μελετήσει τον ρόλο τους στα μυθικά ταξίδια, στην αποικιοκρατία, και στις ναυμαχίες.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις και να επισκεφτούν διάφορες περιοχές της Κέρκυρας που συνδέονται με τη ναυτική ιστορία, αλλά και άλλους προορισμούς όπως του Παξούς και Αντίπαξους, την Δωδώνη και την Νικόπολη. Επιπλέον, θα προσφερθεί σειρά εντατικών μαθημάτων αρχαίας ελληνικής γλώσσας στα αγγλικά σε όλα τα επίπεδα που θα διαρκέσει μία εβδομάδα (15-20 Ιουλίου 2019). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31/3/2019. 


Περισσότερες πληροφορίες: https://sites.ionio.gr/classics/ Νέο παράθυροSeafarers in Ancient Greece - Pirates, Sailors, Colonizers

Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Πληροφορικής
Summer School on Environmental Informatics

Τα Τμήματα Πληροφορικής και Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν για από κοινού το Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Πληροφορικής. Βασικό στόχο του Θερινού Σχολείου αποτελεί ο συγκερασμός καινοτόμων και υφιστάμενων μεθόδων που συγκροτούν το γνωστικό πεδίο της σύγχρονης περιβαλλοντικής επιστήμης.

Περισσότερες πληροφορίες: http://events.di.ionio.gr/envi/ Νέο παράθυρο


Summer School on Environmental Informatics

Θερινό Σχολείο Ανασκαφικές Τεχνικές, Πρώτα Σωστικά Μέτρα & Προληπτική Συντήρηση
Excavation Techniques, First Aids & Preventive Conservation

Το Τμήμα Περιβάλλοντος και το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας (ΤΑΒΜ) του Ιονίου Πανεπιστημίου διοργανώνουν για πρώτη φορά από κοινού το Θερινό Σχολείο με θέμα «Ανασκαφικές Τεχνικές, Πρώτα Σωστικά Μέτρα & Προληπτική Συντήρηση». Το θερινό σχολείο απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους προγραμμάτων αρχαιολογίας, συντήρησης έργων τέχνης & αρχαιοτήτων, μουσειολογίας, αρχιτεκτονικής και διαχείρισης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Περισσότερες πληροφορίες: https://sites.ionio.gr/efc/ Νέο παράθυρο


Summer School Excavation Techniques, First Aids & Preventive Conservation

Διεθνής Θερινή Ακαδημία Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας
International Summer Academy for Intercultural Communication

Από 1-9 Ιουλίου 2019 και για δεύτερη χρονιά, θα λειτουργήσει η Διεθνής Θερινή Ακαδημία Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης & Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η Θερινή Ακαδημία έχει ως στόχο την καλλιέργεια της διαπολιτισμικής επίγνωσης, κατανόησης και των διαπολιτισμικών δεξιοτήτων ως αναπόσπαστα στοιχεία διαμόρφωσης των προσωπικών, πολιτισμικών, πολιτικών και οικονομικών σχέσεων. Η Ακαδημία απευθύνεται σε Έλληνες και ξένους φοιτητές από οποιαδήποτε επιστημονικά πεδία.
Επιστημονικός υπεύθυνος της Θερινής Ακαδημίας Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας είναι ο Επίκ. Καθηγητής Δρ. Ιωάννης Καρράς.

Περισσότερες πληροφορίες: http://dflti.ionio.gr/en/summer-schools Νέο παράθυρο


International Summer Academy for Intercultural Communication
Αναζήτηση Δημοσιεύσεων
Όλες οι Δημοσιεύσεις
Αναζήτηση Προσωπικού
Πλήρης Κατάλογος
<< <
Μάρτιος 2019
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 25-03-2019
Δεν βρέθηκαν εγγραφές για αυτήν την ημέρα
Προσεχώς
Newsletter