Θερινά Σχολεία

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο διοργανώνει Θερινά Σχολεία δίνοντας την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν διαλέξεις από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, να συμμετέχουν σε εργαστήρια και ανταλλάξουν απόψεις μεταξύ τους μέσα απο δημιουργικό διάλογο.

Αρχείο Θερινών Σχολείων


Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού 2020
Το Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου απευθύνεται στον απόδημο ελληνισμό, καθώς και σε ανθρώπους, που ενδιαφέρονται να έλθουν για πρώτη φορά σε επαφή ή να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Τα μαθήματα διεξάγονται στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, και ολοκληρώνονται σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Θαλασσοπόροι στην Αρχαία Ελλάδα: Πειρατές, Ναύτες, Αποικιστές 2020
Αυτό το θερινό σχολείο διάρκειας δύο εβδομάδων επικεντρώνεται σε διάφορους τύπους ναυτικών στην αρχαία Ελλάδα, από πειρατές μέχρι ναύτες και αποικιστές. Διερευνά τους ρόλους τους σε μυθικά ταξίδια, τη διαδικασία αποικισμού και τις ναυμαχίες από την αρχαϊκή έως και την ελληνιστική εποχή. Θα δοθεί έμφαση στη ναυτική θρησκεία, την οικονομία και το τοπίο.

Θερινή Ακαδημία: «Ήχος-κίνηση-σώμα-περιβάλλον: Σχέσεις κατανόησης, έκφρασης και δημιουργίας» 
Tετραήμερη [24-27/6/19] Θερινή Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του τομέα της Μουσικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου 2019 με τίτλο: «Ήχος-κίνηση-σώμα-περιβάλλον: σχέσεις κατανόησης, έκφρασης και δημιουργίας» που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Παραρτήματος της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτζου, Παράρτημα Κέρκυρας (Κάτω Κορακιάνα) και στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Παλαιό Φρούριο). 

Η καρδιά του πιάνου χτυπά στην Κέρκυρα - Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου 2019 [24-30/6/19]
Η Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Piano Plus Festival σας καλωσορίζουν στο ανανεωμένο και διευρυμένο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου 2019! 

Θερινό Σχολείο "Θαλασσοπόροι στην Αρχαία Ελλάδα - Πειρατές, Ναυτικοί, Αποικιστές" [1-13/7/2019]
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προσέφερε θερινό πρόγραμμα δύο εβδομάδων (1/7-13/7/2019) στα αγγλικά που απευθυνόταν σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές με θέμα “Seafarers in Ancient Greece: Pirates, Sailors, Colonizers”. 

Θερινή ακαδημία "International Summer Academy for Intercultural Communication" (ISAIC) [1-9/7/19]
Διεθνής Θερινή Ακαδημία Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης & Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Επιστημονικός υπεύθυνος της Θερινής Ακαδημίας Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας είναι ο Επίκ. Καθηγητής Δρ. Ιωάννης Καρράς. 

Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού [Κέρκυρα, 1-14/7/19]
Το Θερινό Σχολείο Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου απευθύνεται σε νέους του απόδημου ελληνισμού και ανθρώπους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό που επιθυμούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να έλθουν σε άμεση επαφή με την ελληνική γλώσσα σε έναν τόπο με μακρά ιστορία και πολιτισμό, στο καταπράσινο νησί της Κέρκυρας. 

10η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας [Κέρκυρα, 2-8/7/19]
Eπετειακή 10η Θερινή Ακαδημία Διεύθυνσης Παιδικής-Νεανικής Χορωδίας, με προσκεκλημένη διδάσκουσα την Joy Hill, διακεκριμένη μαέστρος, μουσικοπαιδαγωγός και διευθύντρια των Royal College of Music Junior Department Chamber & Girls’ Choirs (Αγγλία). 

ΤΞΓΜΔ: Διεθνές Θερινό Σχολείο Μεσογειακής Ασφάλειας και Κουλτούρας [Κέρκυρα, 3-7/7/19]
Το Εργαστήριο Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων του ΤΞΓΜΔ / GeoLab και το βρετανικό Buckingham University Centre for Security and Intelligence Studies (BUCSIS) διοργάνωσαν στην Κέρκυρα 3-7 Ιουλίου 2019 για πρώτη χρόνια το International Summer School in Mediterranean Security and Culture. 

Ενημέρωση: 19-05-2023
Αναζήτηση Δημοσιεύσεων
Όλα τα Νέα
Αναζήτηση Προσωπικού
Πλήρης Κατάλογος
<< <
Ιούνιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 15-06-2024
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 57.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας