Πρόσφατες Εκδόσεις
Τετράδια Ιστορικής Δημογραφίας 12

Τετράδια Ιστορικής Δημογραφίας 6

επιμ. Ιωάννα Αθανασοπούλου
Π.Μ.Σ. «Ιστορική Δημογραφία»

Τμήμα Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα 2014

Εκδόσεις του ΠΜΣ "Ιστορική Δημογραφία" Νέο παράθυρο
ΤO ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Το Αχίλλειο της Κέρκυρας
Αναστασία Σαλή – Παπασαλή, Αρχιτέκτονας και Αρχαιολόγος, Καθηγήτρια Μουσειολογίας, Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου, Εκδόσεις Μεταίχμιο 2012.

Το Επιστημονικό και Ερευνητικό της έργο είναι ευρύ με κύριο αντικείμενο την αποκατάσταση και αξιοποίηση μνημείων, ιστορικών κτιρίων και αρχαιολογικών χώρων. Στις ολοκληρωμένες μελέτες που έχει εκπονήσει περιλαμβάνονται πολλά αξιόλογα μνημεία ιδιαίτερου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, όπως είναι, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, το Οφθαλμιατρείο Αθηνών, η Γλυπτοθήκη Ταφικής Τέχνης του Α Κοιμητηρίου Αθηνών και τέλος, ολόκληρο το κτιριακό συγκρότημα του Αχιλλείου της Κέρκυρας (Ρυθμιστική - Μουσειολογική και Αρχιτεκτονική Μελέτη, για άμεση εφαρμογή). Η σύλληψη και διαχείριση του Θεματικού Μουσείου του Αχιλλείου αντιμετωπίζει το μνημειακό συγκρότημα ως ενιαίο σύνολο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων μαζί με τα αξιόλογα γλυπτά και έργα τέχνης. Η όλη προσπάθεια κατατείνει στην επίτευξη μιας ολοκληρωμένης ανάδειξης και λειτουργίας των μνημείων, μέσω της μουσειολογικής ενεργοποίησής τους στο δίκτυο των κτιριακών δομών και των διάσπαρτων καλλιτεχνημάτων αλλά και της εξαιρετικής περιβάλλουσας φύσης του χώρου.
RICHARD WAGNER (1813-1883)

Richard Wagner (1813-1883)
Αναστασία Σιώψη, Καθηγήτρια Αισθητικής της Μουσικής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, Μουσικός Εκδοτικός Οίκος PANAS MUSIC 2013.

Στην παρούσα μονογραφία, μέσα από την ανάλυση εννοιών τις οποίες αναπτύσσει ο Ρίχαρντ Βάγκνερ στους ιστορικούς και κοινωνικούς όρους της εποχής του, επιχειρείται η ανάπτυξη μιας κριτικής που έχει ως αντικείμενο τη θεωρία και την πράξη του σπουδαίου αυτού δημιουργού· εμβαθύνοντας στην ενότητα των δύο αυτών συνιστωσών μπορεί κανείς να αντιληφθεί, να ερμηνεύσει και να νοηματοδοτήσει με πληρέστερο τρόπο τα μουσικά δράματά του. Η κύρια διαπίστωση της μονογραφίας είναι ότι οι πολιτικές και αισθητικές θεωρίες που αναπτύσσει ο Βάγκνερ εποικοδομούνται σταδιακά στην τεχνική σύνθεσης της μουσικής του.
Έχοντας ως στόχο την ανάλυση της θεωρίας, όπως και της πράξης, δεν εκλαμβάνονται τα θεωρητικά κείμενα του Βάγκνερ ως δευτερεύοντα σε σχέση με τη μουσική· αντίθετα, τα κείμενα αυτά, όπως και μέρη των μουσικών δραμάτων του, αναλύονται ως ιδεολογικές αφηγήσεις με ρόλους ανεξάρτητους αλλά και αλληλοεπηρεαζόμενους.
Ακολουθώντας αυτές τις ερευνητικές κατευθύνσεις, τεκμηριώνεται η σημαντική θέση ότι η επικοινωνία της μουσικής με ένα εξωμουσικό, ιδεατό “απόλυτο” στα μεταγενέστερα έργα του Βάγκνερ δημιουργεί μια εγελιανή ιστοριογραφία του πνεύματος, με τη μουσική να συμβολίζει τη σταδιακή ανάπτυξη του πνεύματος προς το “απόλυτο”. Ο ρόλος αυτός της μουσικής φαίνεται, όπως πραγματεύεται η συγγραφέας αναλυτικότερα, στις μουσικές φόρμες του Τριστάνου (Tristan und Isolde, 1959) και του τέταρτου μέρους της Τετραλογίας, δηλαδή, του Λυκόφωτος των θεών (Götterdämmerung, 1876).
Κλασική Φιλολογία: Ιστοριογράφημα Μελέτη-Κριτική
Κλασική Φιλολογία
Βασίλειος Γ. Μανδηλαράς, Ομότιμος Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Ελληνικής Παπυρολογίας του Τμήματος Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας - Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Κέρκυρα 2013.

"Οι φιλολογικές σπουδές προϋποθέτουν βαθύτατο φιλοσοφικό στοχασμό· το κίνημα τούτο του στοχασμού αναπτύχθηκε στην Ευρώπη- είναι ο στοχασμός βοηθός στο να διαμορφώσουμε το κριτήριο για την ιστορική ανασκόπηση των φιλολογικών σπουδών στον τόπο μας· να κάνουμε συνειδητές τις αξίες του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού· να τις αφομοιώσουμε και να τις μετουσιώσουμε με πραγματιστική οπτική γωνία σε σημερινές αξίες, με τις οποίες θα βελτιώσουμε τη σύγχρονη πνευματική και καλλιτεχνική μας υπόσταση.
Οι φιλολογικές σπουδές είναι του πολιτισμένου ανθρώπου γνωστική και μορφωτική ανάγκη· γίνεται μελέτη τού περιεχομένου για την εξακρίβωση, την ανασκόπηση, την αξιοποίηση και μεταξίωση στο ιστορικό γίγνεσθαι. Η οντότητα τούτη γεννήθηκε κι έζησε σε ορισμένη τοπική περιοχή και χρονική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας: στην αρχαία Ελλάδα και Ρώμη. Μορφοποιήθηκε στο σχήμα των φιλολογικών σπουδών κατά την αλεξανδρινή περίοδο· συνέχισε να διατηρεί το οργανικό στοιχείο της στη ζωή των ανθρώπων του Βυζαντίου, να καλλιεργείται συνάμα σαν στοιχείο μορφωτικό που έπρεπε να διατηρηθεί ως ανάγκη και ως ιστορική ενίσχυση. Από το Βυζάντιο πέρασε σε άλλες ηπείρους, όπου οι άνθρωποι διέκριναν πως τα περασμένα ζουν μέσα στα τωρινά και το σήμερα παίρνει τη ζωή από το χθες. Έτσι οι κλασικές σπουδές έγιναν αναβίωση κι επιβίωση.
Η αναβίωση είναι συνειδητή στροφή στο παρελθόν, με σκοπό να καταλάβουμε το νόημά του και συνακόλουθα να το κάνουμε κανόνα της σύγχρονης ζωής. Με την επιβίωση η χθεσινή ζωή μετουσιώνεται οργανικά στο σήμερα. Το παρελθόν τούτο είναι τό τι ήν είναι που αναζητούσε ο Αριστοτέλης· είναι ο Λόγος που δήλωσε με σοφή έμπνευση ο Ευαγγελιστής Ιωάννης.
Της αναβίωσης, της συνειδητής δηλαδή ιστορικής μνήμης, ιδιαίτερη μορφή είναι οι ανθρωπιστικές σπουδές: απαραίτητη και γνωστική ανάγκη για τη σημερινή ζωή, να γνωρίσουμε και ν’ αφομοιώσουμε και να ξαναζήσουμε δημιουργικά τις αξίες, πνευματικές και ηθικές, του αρχαίου ελληνικού και ρωμαϊκού πολιτισμού."
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ


Ελληνική αρχαιότητα και νεοελληνική λογοτεχνία

Ο τόμος των Πρακτικών του Επιστημονικού Συνεδρίου «Ελληνική Αρχαιότητα και Νεοελληνική Λογοτεχνία», που διεξήχθη στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου πέρυσι το φθινόπωρο, περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις, οι οποίες εκφωνήθηκαν κατά τη διάρκειά του.
Την οργανωτική επιτροπή αποτέλεσαν οι καθηγητές Θ. Πυλαρινός και Αθ. Ευσταθίου, που υπήρξαν και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, πλαισιωμένοι από τους καθηγητές Ν. Βαγενά, Ρ. Φράγκου-Κικίλια και Κ. Αγγελάκο, καθώς και τον ποιητή Κυρ. Χαραλαμπίδη.
Το περιεχόμενο των ανακοινώσεων χαρακτηρίζεται από πολυμορφία και πρωτοτυπία, μια και συναντήθηκαν στον ίδιο τόμο εργασίες νεοελληνιστών με θεώρηση προς το αρχαίο παρελθόν και ανίχνευση των σημείων του στο νεοελληνικό λογοτεχνικό σώμα, και αρχαιοελληνιστών, με κέντρο αφόρμησης την ελληνική αρχαιότητα και ανάδειξη των εξακτινώσεών της στη νεοελληνική λογοτεχνία. Συμπληρώθηκαν δε οι θέσεις αυτών από τις απόψεις αναγνωρισμένων σύγχρονων ποιητών που έλαβαν επίσης μέρος, ερμηνεύοντας το πνεύμα, με το οποίο προσέλαβαν οι ίδιοι τον αρχαίο λόγο και τα κειμενικά δημιουργήματά του.
Παρά το εκτενές του θέματος, προέκυψαν ενδιαφέρουσες όντως προτάσεις και αναπτύχθηκαν αξιόλογοι προβληματισμοί, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει κανείς ότι οι τεκμηριωμένες μελέτες του εκδοθέντος τόμου ανακίνησαν νέα ζητήματα και πρόβαλαν αδιερεύνητες έως σήμερα θεματικές.


20 Χρόνια Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ. - Επετειακός Τόμος

20 Χρόνια Τ.Ξ.Γ.Μ.Δ.

Ο παρών επιστημονικός τόμος εκδίδεται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών επίσημης λειτουργίας του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ) του Ιονίου Πανεπιστημίου. Ο τόμος είναι χωρισμένος σε τρεις ενότητες (Μετάφραση-Γλώσσα, Λογοτεχνία, Πολιτισμός-Γεωπολιτική, Διεθνείς Σχέσεις, Πολιτική Επιστήμη). Στην ενότητα 'Μετάφραση' αναπτύσσεται γόνιμη επιστημονική συζήτηση περί ζητημάτων μετάφρασης και μεταφρασεολογίας, στην οποία, εκτός των συναδέλφων του Τμήματος, συμμετέχουν επιστήμονες εγνωσμένου κύρους από πανεπιστημιακά ιδρύματα της αλλοδαπής και της ημεδαπής. Στις υπόλοιπες δύο ενότητες, ο διάλογος καλύπτει ζητήματα διαφόρων γνωστικών πεδίων, τα οποία διδάσκονται στο ΤΞΓΜΔ και θεωρούνται απαραίτητα για τη διεπιστημονική εκπαίδευση των μελλοντικών μεταφραστών. Ο Επετειακός Τόμος του ΤΞΓΜΔ στοχεύει τόσο στο να καταδείξει το διεπιστημονικό χαρακτήρα της μετάφρασης όσο και στο να ανοίξει δίαυλους επικοινωνίας με τους έλληνες και ξένους επιστήμονες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της επιστήμης της μετάφρασης.
Τεκμήριον

Τεκμήριον 8

Το Τεκμήριον αποτελεί την Επιστημονική Επετηρίδα του Τμήματος Aρχειονομίας, Bιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το Τεκμήριον δημοσιεύει πρωτότυπες εργασίες θεωρητικού χαρακτήρα, επιστημονικές παρουσιάσεις και αποτελέσματα ερευνητικών προγραμμάτων, καθώς και σύντομες προκαταρκτικές ανακοινώσεις πορισμάτων ερευνητικών προγραμμάτων και βιβλιοκρισίες. Τα ενδιαφέροντα του Τεκμηρίου κινούνται στον ευρύτερο θεματικό χώρο που ορίζουν οι επιστημονικές κατευθύνσεις και τα γνωστικά αντικείμενα που αποτελούν αντικείμενο διδασκαλίας και έρευνας στο πλαίσιο του Τμήματος. Στον παρόντα τόμο Αρχείο pdf περιλαμβάνονται έντεκα επιστημονικά άρθρα, επτά βιβλιοκρισίες και μια παρουσίαση διεθνούς συνεδρίου.

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και πλήρη κείμενα από τις πρόσφατες εκδόσεις υπάρχουν στην ιστοσελίδα της επετηρίδας.

Ιστοσελίδα Τεκμήριον Νέο παράθυρο
Γυναίκες και γάμος στην Κέρκυρα (1600-1864). Έμφυλες σχέσεις και οικονομικές δραστηριότητες

Γυναίκες και γάμος στην Κέρκυρα (1600-1864). Έμφυλες σχέσεις και οικονομικές δραστηριότητες

Σπυρίδων Πλουμίδης
Γυναίκες και γάμος στην Κέρκυρα (1600-1864). Έμφυλες σχέσεις και οικονομικές δραστηριότητες

Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα 2008
Τετράδια Ιστορικής Δημογραφίας 6

Τετράδια Ιστορικής Δημογραφίας 6

επιμ. Ιωάννα Αθανασοπούλου
Π.Μ.Σ. «Ιστορική Δημογραφία»

Τμήμα Ιστορίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα 2011
Μουσικός Ελληνομνήμων

Μουσικός Ελληνομνήμων

Μουσικός Ελληνομνήμων - Τετραμηνιαίο περιοδικό

Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου

Κυκλοφόρησε το τεύχος αριθμ. 13 του περιοδικού "Μουσικός Ελληνομνήμων", το οποίο φιλοξενεί σειρά ενδιαφεροντων κειμένων.

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Σαμπάνης ερευνά την πολυετή δράση στον ελλαδικό χώρο του Ιταλού μουσικού Francesco Zecchini, η Στέλλα Κουρμπανά παρουσιάζει τρία μουσικά χειρόγραφα του Αρχείου Άγγελου Βλάχου, ο Ανδρέας Γεωργοτάς αναφέρεται στην κρίσιμη περίοδο μεταξύ του θανάτου του Μανώλη Καλομοίρη και της Μεταπολίτευσης και ο Χάρης Ξανθουδάκης συνεχίζει την ενασχόλησή του με τη μουσική ορολογία της οθωνικής περιόδου.

Ωστόσο, η αναγκαία περιστολή των δαπανών και η αύξηση των αναγνωστών του "Μουσικού Ελληνομνήμονα" επιβάλλει να ανασταλεί η ταχυδρομική αποστολή του περιοδικού στους Αθηναίους συνδρομητές.
Το περιοδικό πλέον διατίθεται ήδη σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, από τα οποία μπορείτε να τα παραλαμβάνετε. Τα σημεία αυτά είναι:
1) Ωδείον Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, τηλ. 210 - 72 44 260)
2) Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" (Βασ.
Σοφίας & Κόκκαλη, τηλ. 210 - 7282778)
3) Μουσικός Οίκος Μάριος Νικολαϊδης και Σια Ο.Ε. (Ιπποκράτους 13 (Στοά Όπερας), τηλ. 210-3232174)
4) Βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας (Μ.Ι.Ε.Τ.) (οδός Αμερικής 13, τηλ. 210 3614143)
5) "Θυμέλη" Γραφικές Τέχνες (Μαυρομιχάλη 5, τηλ. 210-3607822)

Πληροφορίες, προηγούμενα τεύχη και εγγραφές παραληπτών eremus@ionio.gr.
Μουσικός Λόγος

Μουσικός Λόγος

Μουσικός Λόγος

Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Από τη φιλόξενη και εγνωσμένης ποιότητας στέγη των Εκδόσεων Γαβριηλίδη φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε να παρέχουμε γόνιμο βήμα έκφρασης και διαλόγου στο χώρο της ελληνικής μουσικολογίας. Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2009 το νέο τεύχος (8ο) του Μουσικού Λόγου, της περιοδικής μουσικολογικής επιθεώρησης, το οποίο θα το βρείτε σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία, και περιέχει τα παρακάτω άρθρα:
Χρήστος Καρράς, «Δείγματα και κώδικας: Η ψηφιακή διεπαφή (Interface)της μουσικής παραγωγής» Στέλλα Κουρμπανά, «Εις το Παρίσι είναι ένα παιχνίδι και το ονομάζουν όπερα. Η γνωριμία της Ανατολής με τη μουσική Γαλλία του 1721» Ευστάθιος Μακρής, «Η παραδοσιακή εκκλησιαστική μουσική των Επτανήσων. Συνολική ιστορική προσέγγιση» Θεόδωρος Κίτσος, «Το μαντολίνο στον Don Giovanni Βασίλης Καλλής, «Η κλίμακα ολόκληρων τόνων στη λόγια μουσική» (Α΄ μέρος) Δημήτρης Παπαγεωργίου, «Αμεταβλητότητα και μακροσκοπική δομή στο Ρόντο του Τρίο Εγχόρδων, op.20 του Anton Webern» Risto Pekka Pennanen, «Η ελληνοποίηση της οθωμανικής λαϊκής μουσικής» Ανταπόκριση του Κώστα Τσούγκρα, «Όψεις της Ελληνικότητας στη Μουσική».
Ο Δημήτρης Μητρόπουλος και το Ωδείον Αθηνών: Το χρονικό και τα τεκμήρια

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος και το Ωδείον Αθηνών

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος και το Ωδείον Αθηνών: Το χρονικό και τα τεκμήρια
Άρης Γαρουφαλής, Χάρης Ξανθουδάκης (επιμ.)
Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής, Τμήμα Μουσικών Σπουδών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα 2011

Αντλώντας κυρίως από τα - αταξινόμητα, μέχρι σήμερα - αρχεία του Ωδείου Αθηνών (πρακτικά συνεδριάσεων του Δ.Σ., αποφάσεις, επίσημα έγγραφα, αλληλογραφία), οι συγγραφείς δημοσιεύουν 85 άγνωστα τεκμήρια για τη ζωή, τις σπουδές και την καλλιτεχνική δράση του Μητρόπουλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνοντας, μεταξύ άλλων, απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα που απασχόλησαν τους βιογράφους και μελετητές του έργου του κορυφαίου Έλληνα μουσικού. Το αναλυτικό «Χρονικό» που προτάσσεται αξιοποιεί τις πληροφορίες των τεκμηρίων, μαζί με τα τελευταία πορίσματα της έρευνας, και προσφέρει στον αναγνώστη μιας εντελώς νέα και ολοκληρωμένη εικόνα για την πολυσχιδή καλλιτεχνική δραστηριότητα του Μητρόπουλου, με φόντο μιαν εντελώς άγνωστη ή ξεχασμένη μουσική Αθήνα του μεσοπολέμου, αλλά και τη γοητευτική μουσική ζωή του Βερολίνου στις αρχές τις δεκαετίας του 1920. Τα εκτενή «Επίμετρα» περιλαμβάνουν το σύνολο των προγραμμάτων των συναυλιών του Μητρόπουλου με την Ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών (1927-1939), τον κατάλογο των συνθετών και των έργων που παίχτηκαν στις συναυλίες αυτές, καθώς και τα ονόματα των Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών που συνέπραξαν ως σολίστ. Τα φωτογραφικά τεκμήρια που συνοδεύουν τα κείμενα προέρχονται κι αυτά από τα Αρχεία του Ωδείου.

Με το βιβλίο αυτό το Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής εγκαινιάζει τη νέα σειρά εκδόσεων με τίτλο «Ελληνική Μουσικολογική Βιβλιοθήκη».

Το βιβλίο θα το βρείτε στα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας.

Website: Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής
Εκπαιδευτικά D.V.D.

Εκπαιδευτικά D.V.D.

«Όψεις της παλαιάς Κέρκυρας σε επιστολικά δελτάρια (cartes postales) του 19ου–20ού αι.», Επιστημονικός Υπεύθυνος: Θεόδωρος Παππάς
«Ιστορία της Κέρκυρας», Επιστημονικός Υπεύθυνος: Θεόδωρος Παππάς

Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Τμήμα Aρχειονομίας, Bιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Το Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τμήματος Aρχειονομίας, Bιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας εξέδωσε δύο εκπαιδευτικά D.V.D.
1. «Όψεις της παλαιάς Κέρκυρας σε επιστολικά δελτάρια (cartes postales) του 19ου–20ού αι.», εκδ. Εργαστηρίου Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Κέρκυρα 2008. [Επιστημονικός Υπεύθυνος: Θεόδωρος Παππάς. Επιστημονικοί συνεργάτες: Σπύρος Ασωνίτης, Σπύρος Γαούτσης, Ανδρέας Καλογεράς, Σοφία Μπρισένιου].
2. «Ιστορία της Κέρκυρας», εκδ. Εργαστηρίου Τεκμηρίωσης Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Κέρκυρα 2008. [Επιστημονικός Υπεύθυνος: Θεόδωρος Παππάς. Επιστημονικοί συνεργάτες: Σπύρος Ασωνίτης, Σοφία Μπρισένιου].
ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΠΥΡΗΣ, ΝΟΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΚΕΡΚΥΡΩΝ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ (1560-1567)

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΠΥΡΗΣ, ΝΟΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΚΕΡΚΥΡΩΝ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ (1560-1567)

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΠΥΡΗΣ, ΝΟΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΚΕΡΚΥΡΩΝ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ (1560-1567)

Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα 2007

Το βιβλίο έχει εκδοθεί στο πλαίσιο της εκδοτικής σειράς "Πηγές της Επτανησιακής Ιστορίας" των εκδόσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΠΥΡΗΣ, ΝΟΤΑΡΙΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΚΕΡΚΥΡΩΝ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ (1560-1567) Νέο παράθυρο
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΞΟΤΗΣ, ΝΟΤΑΡΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1500-1503

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΞΟΤΗΣ, ΝΟΤΑΡΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1500-1503

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΞΟΤΗΣ, ΝΟΤΑΡΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1500-1503

Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Κέρκυρα 2007

Το βιβλίο έχει εκδοθεί στο πλαίσιο της εκδοτικής σειράς "Πηγές της Επτανησιακής Ιστορίας" των εκδόσεων του Ιονίου Πανεπιστημίου.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΟΞΟΤΗΣ, ΝΟΤΑΡΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 1500-1503 Νέο παράθυρο
ΙΟΝΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΙΟΝΙΟΣ ΛΟΓΟΣ

ΙΟΝΙΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΜΟΣ Γ'
Τόμος αφιερωμένος στη μνήμη της Εύης Ολυμπίτου

ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ, Κέρκυρα 2011

Ο Ιόνιος Λόγος, μαζί με τις άλλες πανεπιστημιακές εκδόσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου και σε συνδυασμό με τον σημαντικό πλέον αριθμό διεθνών και ελληνικών συνεδρίων που διοργανώνονται, είναι απότοκος μιας ευρύτερης πολιτικής εξωστρέφειας του Τμήματος και συλλογικού ανοίγματος στον επιστημονικό διάλογο. Μέσα από την περιοδική αυτή έκδοση το Τμήμα Ιστορίας φιλοδοξεί να θέσει τη δική του σφραγίδα στην επιστημονική κοινότητα των ιστορικών και ο Ιόνιος Λόγος να αποτελέσει χώρο έκφρασης και επικοινωνίας καθώς και μέσο προώθησης ιδεών και γνώσης στην Ιστορία.
Ο τρίτος τόμος αφιερώνεται από τα μέλη του Τμήματος Ιστορίας στη μνήμη της συναδέλφου Εύης Ολυμπίτου.Ενημέρωση: 20-12-2013
<< <
Σεπτέμβριος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 24-09-2021
diavgeia eudoxus clarin eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin rss
Newsletter