Επιστολή του Προέδρου της Επιτροπής Φοιτητικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγητή Γρ. Ψαλλίδα προς την εφημερίδα "Ενημέρωση"

Social Media
Δημοσίευση: 21-02-2019 21:54 | Προβολές: 2005
    Πρωτότυπο πλήρες κείμενο επιστολής
Mέγεθος: 620.52 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Η Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και Αθλητισμού στην έκτακτη συνεδρίαση της στις 12 Φεβρουαρίου 2019 εξέτασε την καταγγελία που δημοσιεύθηκε στις 20/1/2019 στην εφημερίδα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» με τίτλο «Άθλιες συνθήκες διαβίωσης καταγγέλλουν εστιακοί φοιτητές του Ιονίου». Το κείμενο αναφέρεται στις συνθήκες διαβίωσης και διαμονής των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συμβεβλημένο με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ξενοδοχειακό κατάλυμα για τη δωρεάν διαμονή τους ισχυριζόμενο ότι η Φοιτητική Μέριμνα και η Διοίκηση του Ιδρύματος «κάνει το χατίρι των ξενοδόχων» εις βάρος των φοιτητών.

Η Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου προς αποκατάσταση της αλήθειας κάνει γνωστά τα εξής:

  • Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και των συμβεβλημένων καταλυμάτων που διατίθενται για τη δωρεάν διαμονή των φοιτητών, καθορίζεται τόσο από τη σύμβαση όσο και από τον Κανονισμό Λειτουργίας Ξενοδοχείων του EOT. Με το ίδιο πλαίσιο ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη διαμονή των φοιτητών (δικαιώματα - υποχρεώσεις).
  • Σύμφωνα με τη ισχύουσα σύμβαση το εκάστοτε κατάλυμα υποχρεούται να παρέχει θέρμανση τουλάχιστον 10 ώρες το 24ωρο. Το τελευταίο διάστημα, λόγω ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, η θέρμανση παρέχεται 12 με 14 ώρες το 24ωρο. Η παροχή ζεστού νερού είναι 24 ώρες το 24ωρο, η δε φροντίδα και ο καθαρισμός των δωματίων γίνεται καθημερινά.
  • Στα δωμάτια δεν επιτρέπεται το μαγείρεμα. Επίσης, οι επισκέψεις στα δωμάτια πραγματοποιούνται μέχρι τις 24:00, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον κανονισμό ξενοδοχείων.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο παρά το γεγονός ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια έχει υποστεί μεγάλη μείωση του τακτικού προϋπολογισμού του, αντιλαμβανόμενο την αναγκαιότητα ουσιαστικής στήριξης των φοιτητών του, συνεχίζει να διαθέτει το 30% της ετήσιας χρηματοδότησής του αποκλειστικά για τη στέγασή τους πέραν των διατιθέμενων κλινών της Φοιτητικής Εστίας. Παράλληλα, μέσα από θεσμικά προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχει συστηματικά την τήρηση των όποιων συμβατικών όρων και συνεργάζεται με τους ιδιοκτήτες των καταλυμάτων για την βελτίωση της ποιότητας διαμονής.

Το περιεχόμενο της καταγγελίας δίνει την εντύπωση ότι οι διαμένοντες στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΕΡΑΚΙ» φοιτητές αντιμετωπίζουν άθλιες συνθήκες, στερούμενοι στοιχειώδεις παροχές, όπως θέρμανση και ζεστό νερό. Η Επιτροπή Φοιτητικής Μέριμνας και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της προέβη για μία ακόμα φορά σε επιτόπια έρευνα για να διαπιστώσει και πάλι ότι μέχρι σήμερα οι συμβατικοί όροι διαμονής των φοιτητών δεν έχουν παραβιαστεί, ούτε έχει αναφερθεί κάτι σχετικό από διαμένοντες στην συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα φοιτητές.

Αντιθέτως, η διεύθυνση του καταλύματος συνεργάζεται αποτελεσματικά με την Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας για την προσαρμογή των συνθηκών διαβίωσης των φοιτητών μας στις εκάστοτε έκτακτες συνθήκες.

Ο Πρόεδρος της ΕΦΜΑ
Καθηγητής Γρηγόρης Ψαλλίδας


Επιστροφή
<< <
Ιανουάριος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Κυριακή 24-01-2021
Προσεχώς
diavgeia eudoxus clarin eua.be magna-charta.org
facebook twitter youtube instagram rss
Newsletter