Αγαπητοί και αγαπητές Συνάδελφοι, μέλη ΔΕΠ και Διδάσκοντες,
Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες,
Αγαπητοί και αγαπητές υπάλληλοι,
Με την ευκαιρία της καινούριας ακαδημαϊκής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους καλή δύναμη, καλή δουλειά και επιτυχία στο έργο όλων.
Για το Πανεπιστήμιό μας η χρονιά αυτή ξεκινά με το καλό νέο της ίδρυσης του Τμήματος Ασιατικών Σπουδών, του εβδόμου ακαδημαϊκού Τμήματος του Πανεπιστημίου μας, ενός ακόμη ακαδημαϊκού Τμήματος μοναδικού στον χάρτη των ελληνικών Πανεπιστημίων. Ένα άλλο μοναδικό Τμήμα, το Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας, πρόσφατα μετονομάστηκε επίσημα σε Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (ΤΑΒΜ), διευρύνοντας έτσι τους επιστημονικούς του ορίζοντες.
Η χρονιά ξεκινά επίσης με την έναρξη των εργασιών για την διαμόρφωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο παλαιό κτήριο του Τμήματος Ιστορίας. Οι οικοδομικές εργασίες προβλέπονται να διαρκέσουν 12-15 μήνες, και μολονότι η ενόχληση για τα δύο Τμήματα Ιστορίας και ΑΒΜ θα είναι υπολογίσιμη, ωστόσο το κέρδος από τη δημιουργία ενός σύγχρονου και λειτουργικού κτηρίου Βιβλιοθήκης θα είναι πολλαπλάσιο. Τέλος, όσον αφορά τα κτιριακά θέματα, με την έναρξη αυτής της χρονιάς έχουμε την προκήρυξη του διαγωνισμού για τη σύνταξη των μελετών των δύο νέων κτηρίων του Πανεπιστημίου που θα ανεγερθούν στο οικόπεδο πρώην ΕΑΣΚ, δηλ. της νέας Φοιτητικής Εστίας, και του νέου κτηρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για τις επισκευές στο Μέγαρο Καποδίστρια.
Η καινούργια χρονιά βρίσκει το Πανεπιστήμιο με δύο σημαντικά δεδομένα. Από τη μία έχουμε την υπογραφή με το ΥΠΕΠΘ του τετραετούς αναπτυξιακού προγραμματισμού, έτσι ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα προγραμματίζουμε για το μέλλον˙ και από την άλλη όλα σχεδόν τα Τμήματα του Πανεπιστημίου έχουν ολοκληρώσει την πρώτη φάση της εσωτερικής αξιολόγησης, πράγμα πολύ σημαντικό για το μέλλον των μεταπτυχιακών μας σπουδών και για την ανάληψη ερευνητικών προγραμμάτων. Ωστόσο ξεκινάμε τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με τις ίδιες χρόνιες ελλείψεις σε κάθε είδους προσωπικό – ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, διοικητικούς υπαλλήλους- πράγμα που θέτει σε δοκιμασία τις υπηρεσίες και τη δυνατότητα αποτελεσματικής τους λειτουργίας.
Τέλος θα πρέπει όλοι να είμαστε ενήμεροι για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων της γρίππης Α(Η1Ν1) στους χώρους του Πανεπιστημίου. Εκτός του ενημερωτικού υλικού που θα δοθεί, η Πρυτανεία βρίσκεται σε επαφή με τις υγειονομικές αρχές του νησιού και με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου προκειμένου να έχουμε ενημέρωση για τις διαδικασίες εμβολιασμού.
Εύχομαι και πάλι σε όλους καλή και παραγωγική χρονιά
Ο Πρύτανης
Νέα
Χαιρετισμός του Πρύτανη (2009-2010) |
Δημοσίευση: 12-10-2009 17:19 | Προβολές: 1420

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
DCAC 2025: Δημοσίευση του προγράμματος και τελικές προετοιμασίες - Live Streaming [9-10/05/2025]
Δημοσίευση: 30-04-2025 16:53 | Ενημέρωση: 08-05-2025 10:51 | Προβολές: 1410
Έναρξη: 09-05-2025 |Λήξη: 10-05-2025
[Σε Εξέλιξη]
Ανάδειξη εκπροσώπου με τον/την αναπληρωτή/τρια του/της των μελών του Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (Ε.Τ.Ε.Π.) στην Κοσμητεία της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής με θητεία από 1-9-2025 έως 31-8-2026
Δημοσίευση: 05-05-2025 11:11 | Προβολές: 227
Έναρξη: 04-05-2025 |Λήξη: 04-07-2025
[Σε Εξέλιξη]
Ανάδειξη εκπροσώπου με τον/την αναπληρωτή/τρια του/της των μελών του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) στην Κοσμητεία της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής με θητεία από 1-9-2025 έως 31-8-2026
Δημοσίευση: 05-05-2025 11:07 | Προβολές: 224
Έναρξη: 04-05-2025 |Λήξη: 04-07-2025
[Σε Εξέλιξη]
Προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη εκπροσώπων των μελών Ε.ΔΙ.Π. στη Συνέλευση του Τμήματος Αρχειονομίας,Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, με θητεία από 1-9-2025 έως 31-8-2026
Δημοσίευση: 05-05-2025 08:24 | Προβολές: 171