Θερινό σχολείο με θέμα την αρχαία ναυσιπλοΐα - “Seafarers in Ancient Greece: Pirates, Sailors, Colonizers”
Social Media
Δημοσίευση: 26-02-2020 14:13 | Προβολές: 1440

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο οργανώνει θερινό σχολείο δύο εβδομάδων (13/7-25/7/2019) στα αγγλικά, το οποίο απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Το θερινό σχολείο έχει ως θέμα την αρχαία ναυσιπλοΐα   (“Seafarers in Ancient Greece: Pirates, Sailors, Colonizers”) και θα εστιάσει στις δραστηριότητες των πειρατών, των θαλασσοπόρων και των αποικιστών από την αρχαϊκή έως την ελληνιστική εποχή, μελετώντας τον ρόλο τους στα μυθικά ταξίδια, στην αποικιοκρατία, και στις ναυμαχίες.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις από καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου αλλά και από διεθνώς αναγνωρισμένους επισκέπτες ομιλητές. Επίσης οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν διάφορες περιοχές της Κέρκυρας, οι οποίες συνδέονται με τη ναυτική ιστορία, αλλά και άλλους προορισμούς όπως τους Παξούς και Αντίπαξους, τη Δωδώνη και τα Ιωάννινα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15/5/2020.

Για περισσότερες πληροφορίες ελέγξτε την ιστοσελίδα https://sites.ionio.gr/classics/2020/en/about/ ή απευθυνθείτε στους επιμελητές Καθ. Αθ. Ευσταθίου (aefstath@ionio.gr)  και Δρ. Π. Στρόλογγα (strolonga@ionio.gr)


Επιστροφή
Newsletter