«Στείλτε μας μια φωτογραφία με ένα αγαπημένο σας αντικείμενο από τα σχολικά σας χρόνια μαζί με μια σύντομη ιστορία να το συνοδεύει κι εμείς θα το δημοσιεύσουμε!»
Το Μουσείο του Ιονίου Πανεπιστημίου σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη διαδικτυακή δράση «Σχεδιάζουμε μαζί το Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας» που έχει ως στόχο την επανέκθεση της μόνιμης συλλογής που παρουσιάζεται στο παλαιό σχολείο Σκριπερού. Επιδίωξη του Πανεπιστημιακού Μουσείου είναι μέσα από την ενεργή συμμετοχή και εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας στη λειτουργία του, να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί η νέα μόνιμη έκθεση στο Σχολικό Μουσείο, το οποίο αποτελεί μια εκ των τριών συλλογών του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου.
Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια καλούνται να επιλέξουν ένα αντικείμενο από τα μαθητικά τους χρόνια με το οποίο συνδέονται, στη συνέχεια να το φωτογραφήσουν και να διατυπώσουν μια σύντομη αφήγηση σχετικά με αυτό ή με την μαθητική τους ζωή γενικότερα, και τέλος να στείλουν το υλικό που δημιούργησαν στην ηλεκτρονική διεύθυνση museum@ionio.gr. Οι φωτογραφίες και οι αφηγήσεις θα δημοσιευτούν στα κοινωνικά δίκτυα του Μουσείου Ιονίου Πανεπιστημίου.
Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μέσα από την άμεση εμπλοκή σας τόσο με τεκμήρια όσο και με ιστορίες, αρχικά μια εικονική συλλογή η οποία θα αξιοποιηθεί και στον φυσικό χώρο όταν το επιτρέψουν πάλι οι συνθήκες!
Κοινωνικά δίκτυα
Facebook και Instagram
@ionianuniversitymuseum
Ηλεκτρονική διεύθυνση
museum@ionio.gr
Νέα
Σχεδιάζουμε μαζί το νέο Σχολικό Μουσείο Κέρκυρας |
Δημοσίευση: 22-11-2020 19:35 | Προβολές: 4115

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
ΚΕΔΙΒΙΜ: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Πρόγραμμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση» [Β' Κύκλος]
Δημοσίευση: 26-01-2026 15:51 | Προβολές: 598
Έναρξη: 02-03-2026 |Λήξη: 02-11-2026
[Αναμένεται]
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας
Δημοσίευση: 26-01-2026 11:26 | Προβολές: 1711
Υψηλές επιδόσεις και αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του Ιονίου Πανεπιστημίου για το 2026
Δημοσίευση: 23-01-2026 18:01 | Προβολές: 1912
8ο Διεθνές Συνέδριο Digital Culture & AudioVisual Challenges (DCAC-2026), 8-9/05/2026 - Παράταση προθεσμίας αποστολής εργασιών 30/01/2026
Δημοσίευση: 21-10-2025 15:56 | Ενημέρωση: 12-01-2026 15:13 | Προβολές: 4612
Σημαντική Ημερομηνία: 30-01-2026
[Έληξε]





Τμήμα Ιστορίας και Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος υποβολής προτάσεων - ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ





