Νέα

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων - «Συνοδοιπόροι στις Προκλήσεις και στις Ψηφιακές Μεταβάσεις»

Social Media
Δημοσίευση: 23-03-2021 21:47 | Προβολές: 2405
image

«Συνοδοιπόροι στις Προκλήσεις και στις Ψηφιακές Μεταβάσεις»

Μνημόνιο συνεργασίας για την αξιοποίηση και την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων στην Ελλάδα υπέγραψαν ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (Σ.Η.Π.Ε.), Γεώργιο Κατσαΐτη.

Στην υπογραφή του Μνημονίου, που έλαβε χώρα στην Ιόνιο Ακαδημία, στις 23 Μαρτίου, το παρών έδωσαν και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χριστίνα Μπάνου και ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πέτρος Κωσταγιόλας από το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη συνεργιών και την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση αναπτυξιακών ευκαιριών προς όφελος των συνεργαζόμενων φορέων. Οι άξονες συνεργασίας αφορούν δράσεις αξιοποίησης του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος, καθώς και την ανάδειξη της ιστορικής διαδρομής των ημερήσιων περιφερειακών εφημερίδων στην Ελλάδα.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα συνδράμει ενεργά και εμπεριστατωμένα στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών προβολής και ψηφιακού εκσυγχρονισμού του παραγωγικού μοντέλου, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο των Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων στην Ελλάδα» ανέφερε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ανδρέας Φλώρος, ενώ πρόσθεσε πως «στόχος είναι μία δημιουργική συνεργασία με το Σύνδεσμο Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων, με επωφελείς δράσεις για την κοινωνία».

Στο πλαίσιο του Μνημονίου, για την «ωρίμανση», προώθηση και υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων, ορίστηκαν ως υπεύθυνοι εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου ο Αναπληρωτής  Καθηγητής Πέτρος Κωσταγιόλας και εκ μέρους του Σ.Η.Π.Ε. ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γεώργιος Κατσαΐτης.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με την υπογραφή αυτού του Μνημονίου γίνεται συνοδοιπόρος του Σ.Η.Π.Ε. στις γεμάτες και «προκλητικές» διαδρομές προς την ψηφιακή νέα εποχή του Ημερήσιου Περιφερειακού Τύπου διεθνώς και στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Φλώρος.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τρίτη 20-04-2021
ΤΞΓΜΔ: Webinar: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Όλα όσα χρειάζεται να μάθεις!
Σημαντική Ημερομηνία: 20-04-2021
[Σε Εξέλιξη]
Μελέτη και κατασκευή κτηρίου για τη στέγαση του Τμήματος Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Λευκάδα
Έναρξη: 11-02-2021 |Λήξη: 31-05-2021
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  zip.png  Σχέδια κτηρίου
Mέγεθος: 14.21 MB :: Τύπος: Συμπιεσμένος φάκελος
gr  zip.png  Φωτογραφίες κτηρίου
Mέγεθος: 60.57 MB :: Τύπος: Συμπιεσμένος φάκελος
gr  zip.png  Φάκελος αρχείων
Mέγεθος: 16.42 MB :: Τύπος: Συμπιεσμένος φάκελος
gr  zip.png  Φάκελος αρχείων 2
Mέγεθος: 250.68 MB :: Τύπος: Συμπιεσμένος φάκελος
gr  zip.png  Φάκελος αρχείων 3
Mέγεθος: 40.54 MB :: Τύπος: Συμπιεσμένος φάκελος
gr  pdf.png  Τεύχος τροποποιήσεων / διορθώσεων
Mέγεθος: 762.43 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς
diavgeia eudoxus clarin eua.be magna-charta.org
facebook twitter youtube instagram linkedin rss
Newsletter