Νέα

To Iόνιο Πανεπιστήμιο στην Διεθνή Έκθεση Εκπαίδευσης NAFSA στις ΗΠΑ

Social Media
Δημοσίευση: 07-06-2021 09:18 | Προβολές: 1432
image

Στην Διεθνή Έκθεση Εκπαίδευσης της National Association of Foreign Student Advisers (NAFSA) που διοργανώθηκε στις ΗΠΑ από την 1η έως και τις 4 Ιουνίου 2021 συμμετείχε για πρώτη φορά το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, παρουσιάζοντας σε διεθνές επίπεδο την εκπαιδευτική και ευρύτερη ακαδημαϊκή λειτουργία του. Η φετινή διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης υπό τον τίτλο «Σχεδιάζοντας το Κοινό Μέλλον» πραγματοποιήθηκε με εξ αποστάσεως μέσα, λόγω των έκτακτων εξαιτίας της πανδημίας συνθηκών. Η NAFSA είναι ο μεγαλύτερος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για όλους τους τομείς της διεθνούς εκπαίδευσης.

Στη φετινή έκθεση συμμετείχαν πάνω από 100 χώρες και παρουσιάστηκαν καινοτομίες της εκπαίδευσης, νέες στρατηγικές και καλές πρακτικές. Επίσης, εκφράστηκαν και συζητήθηκαν πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και τάσεις για το μέλλον της διεθνούς εκπαίδευσης, παρουσιάστηκαν ιδέες για τη δημιουργία συνεργασιών σε διεθνές επίπεδο και έγιναν πολλές τοποθετήσεις ειδικών για τις σύγχρονες προκλήσεις και δυνατότητες, καθώς και για τον τρόπο που η σύγχρονη εκπαίδευση καλείται να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και να ικανοποιήσει τις ανάγκες της επόμενης γενιάς.

Από την πλευρά του, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο πραγματοποίησε μια ευρεία παρουσίαση του Ιδρύματος με ιδιαίτερη έμφαση στα επιστημονικά πεδία των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του, στα Προγράμματα Σπουδών τους, στις διεθνείς συνεργασίες, στα προγράμματα ανταλλαγής και στα Θερινά Σχολεία, ενώ διανεμήθηκε προωθητικό ηλεκτρονικό υλικό σε όλους τους συμμετέχοντες. Τον συντονισμό της συμμετοχής των Ελληνικών Πανεπιστημίων στην Έκθεση ανέλαβε η δράση Study in Greece, η οποία αποτελεί τον επίσημο φορέα διεθνοποίησης κι εξωστρέφειας της ελληνικής ανώτατης εκπαίδευσης και στην οποία το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμμετέχει ενεργά.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, πλήρως εναρμονισμένο και ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών θέτει ως υψηλής προτεραιότητας σκοπό την ανάδειξη και προβολή των ιδιαίτερων, αλλά και ποιοτικών χαρακτηριστικών της εκπαίδευσης και της έρευνας που πραγματοποιεί, στοχεύοντας στην διεύρυνση των διεθνών συνεργασιών, στην ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών, στην αξιοποίηση των νέων εκπαιδευτικών και ερευνητικών δεδομένων, και βεβαίως στην προέλκυση φοιτητών και ερευνητών σε διεθνές επίπεδο.


Επιστροφή
<< <
Αύγουστος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Παρασκευή 06-08-2021
diavgeia eudoxus clarin eua.be magna-charta.org
facebook twitter youtube instagram linkedin rss
Newsletter