Νέα

Επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελου Συρίγου στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 09-11-2021 17:50 | Προβολές: 980
image

Επίσημη επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιου για τα θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Άγγελου Συρίγου πραγματοποιήθηκε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.

Τον κ. Συρίγο υποδέχθηκε αρχικά ο Πρύτανης του Ιδρύματος, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε σειρά επαφών με τους Αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος και με τον Πρόεδρο του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου, Καθηγητή Παναγιώτη Βλάμο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τέθηκαν θέματα όπως η ακαδημαϊκή ταυτότητα του Ιονίου Πανεπιστημίου, το κτιριολογικό του πρόγραμμα, οι προοπτικές ενίσχυσης των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας, η λειτουργία του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου και τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου των Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων των Πανεπιστημίων, καθώς επίσης και οι απόψεις του Ιδρύματος επί του επιχειρούμενου σχεδίου αναδιάρθρωσης του χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης

Ο Πρύτανης ξενάγησε επίσης τον Υφυπουργό στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στην πόλη της Κέρκυρας, όπως στο κτίριο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο παλαιό Φρούριο, στα γραφεία των διδασκόντων στη δυτική πτέρυγα των ανακτόρων, στο Μέγαρο Καποδίστρια, στην φοιτητική εστία, στο χώρο του υπό ανέγερση κτιρίου του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, στο campus των Τμημάτων Ιστορίας και Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, και στο αντίστοιχο campus του Ιδρύματος στο χώρο του παλαιού ψυχιατρείου. Στο πλαίσιο της ξενάγησης αυτής ο Υφυπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα των υπηρεσιών φοιτητικής μέριμνας. Επιπροσθέτως, ερευνητικές ομάδες από Τμήματα του Ιδρύματος είχαν την ευκαιρία να επιδείξουν τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιείται εντός των ερευνητικών εργαστηρίων.

Στο χώρο της Ιονίου Ακαδημίας, πραγματοποιήθηκαν επίσης συναντήσεις με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πέτρο Αγγελόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνο Ζορμπά, τον Βουλευτή Κέρκυρας κ. Στέφανο Γκίκα, και τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κα Μερόπη Υδραίου, στο πλαίσιο των οποίων αποτιμήθηκε το πλαίσιο των συνεργασιών που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή προγραμματίζονται στο άμεσο μέλλον.

Ο Υφυπουργός και ο Πρύτανης παρέθεσαν από κοινού συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συνοψίζοντας τα συμπεράσματα των συζητήσεων. Κατά διάρκεια της συνέντευξης ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στην στήριξη του Ιονίου Πανεπιστημίου ως μοχλού σοβαρής ανάπτυξης όχι μόνο της Κέρκυρας, αλλά του συνόλου των Ιόνιων Νησιών.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 20-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας