Νέα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Animation ICONA 2021

ShareThis
Δημοσίευση: 10-12-2021 09:46 | Προβολές: 4955
gr  pdf.png  Πλήρες δελτίο τύπου
Mέγεθος: 201.96 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Φεστιβάλ Animation ICONA 2021, που πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2021 αποκλειστικά διαδικτυακά από το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιελάμβανε τόσο επαγγελματικά όσο και φοιτητικά διαγωνιστικά μέρη. Συνολικά προβλήθηκαν 273 ταινίες (153 επαγγελματικές και 120 σπουδαστικές ταινίες μικρού μήκους) προερχόμενες από 59 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Η ειδική καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κωνσταντίνο Τηλιγάδη, Αναπλ. Καθηγητή Ιονίου Πανεπιστημίου και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, τον Αντιπρόεδρο της ASIFA Hellas Παναγιώτη Κυριακουλάκο, Επικ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Διευθυντή του Chaniartoon - International Comic & Animation Festival Μάριο Ιωαννίδη αξιολόγησε τις ταινίες και απένειμε τα παρακάτω βραβεία:

 

Επαγγελματικό Διεθνές Διαγωνιστικό

1o Βραβείο: The Statue (Peykareh), by Mohsen Salehi Fard, Ιράν

2o Βραβείο: Death and the Winemaker / Le Vigneron et la Mort, by Victor Jaquier, Γαλλία

3ο Βραβείο: The World is Wonderful, by Ekaterina Kireeva, Ρωσία

 

Επαγγελματικό Ελληνικό Διαγωνιστικό

1ο Βραβείο: Per Aspera, by Nika Lominatze, Ελλάδα

2ο Βραβείο: I LOST THE WAY / ΕΧΑΣΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ, by Panagiotis Rappas, Ελλάδα

3ο Βραβείο: The classmate / H συμμαθήτρια, by Anastasia Dimitra, George Gkavalos, Ελλάδα

 

Φοιτητικό Διεθνές Διαγωνιστικό

1ο Βραβείο: Monster Detective Agency, by AN-YU CHENG, Ταϊβάν

2ο Βραβείο: THE CLEARING, by Daniel Hope, Ηνωμένο Βασίλειο

3ο Βραβείο: A Tiny Tale / Latitude du printemps, by Sylvain Cuvillier, Chloé Bourdic, Théophile Coursimault, Noémie Halberstam, Maÿlis Mosny, Zijing Ye, Γαλλία

 

Φοιτητικό Ελληνικό Διαγωνιστικό

1ο Βραβείο: Elevator Alone, by Anastasia Papadopoulou, Ελλάδα

2ο Βραβείο: In and Out, by Philip Mistriotis, Ελλάδα

3ο Βραβείο: Egg / Öndög, by Chryssa Voudouri, Ελλάδα

 

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των προβολών, το κοινό ψήφισε ηλεκτρονικά και από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναδείχθηκαν οι τέσσερις ταινίες ανά κατηγορία που έλαβαν τα “βραβεία κοινού”.

Όλα τα βραβεία και οι εύφημες μνείες αναφέρονται αναλυτικά στην ειδική σελίδα βραβείων στο website του Φεστιβάλ:

https://iconafestival.eu/2021/en/awards/

Η κορύφωση του Φεστιβάλ έλαβε χώρα την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 με την τελετή ανακοίνωσης των βραβείων η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και μεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους και τους χαιρετισμούς που απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας και η Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Μερόπη Υδραίου.

Στην τελετή, από την πλευρά του Ιονίου Πανεπιστημίου, παρευρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Ιδρύματος Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, ο διευθυντής του Φεστιβάλ ICONA και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Αναπληρωτής Καθηγητής Κωνσταντίνος Τηλιγάδης, και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Επίκουρος Καθηγητής Μιχαήλ Παναγόπουλος.

Επίσης παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος της ASIFA Hellas και Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Παναγιώτης Κυριακουλάκος καθώς και ο Διευθυντής του Chaniartoon - International Comic & Animation Festival κ. Μάριος Ιωαννίδης.

Σημαντικό στοιχείο της διαδικτυακής τελετής η οποία εξελίχθηκε σε εορταστικό κλίμα ήταν η συμμετοχή αρκετών από τους νικητές -από το Ισραήλ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ταϊβάν, το Λίβανο- οι οποίοι παρέλαβαν συμβολικά τα βραβεία τους και μίλησαν για τις ταινίες τους και την εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ ICONA 2021.

Η επιτυχημένη διοργάνωση και του φετινού Φεστιβάλ υποστηρίζει την επιλογή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας για ετήσια διοργάνωση του φεστιβάλ με υβριδικό χαρακτήρα το οποίο θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Διαδίκτυο με live streaming και δια ζώσης στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Με βάση το ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό προφίλ του Τμήματος στο δημιουργικό πεδίο του σύγχρονου animation οι επόμενες διοργανώσεις του Φεστιβάλ ICONA αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον!

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, έκανε την εξής δήλωση για τη φετινή διοργάνωση, μετά την ολοκλήρωσή της:

Το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας διοργάνωσε με επιτυχία για τρίτη συνεχή χρονιά, από τις 2 έως και τις 5 Δεκεμβρίου 2021, το Φεστιβάλ ICONA, ένα φεστιβάλ που τείνει να γίνει θεσμός ανάμεσα στις εκδηλώσεις του Τμήματος.

Ο αριθμός συμμετοχών ήταν ακόμα μεγαλύτερος – σε σχέση με πέρυσι - με ποιοτικά άρτιο υλικό από 59 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει ο ίδιος: ένα φεστιβάλ εφάμιλλο με τα καλύτερα φεστιβάλ animation στον κόσμο και η φετινή διοργάνωση ήταν ένα ακόμα σκαλί πιο κοντά σε αυτόν.

Γύρω από το ICONA συνεχίζει να αναπτύσσεται μια δυναμική καλλιτεχνική κοινότητα που συναποτελούν όσοι συνεργάζονται για την πραγματοποίηση του ετήσιου αυτού Φεστιβάλ, όσοι συμμετέχουν και όσοι το παρακολουθούν και ενδιαφέρονται. Όλοι μαζί αποτελούμε την κοινότητα του Φεστιβάλ ICONA. Μια κοινότητα που κοιτάζει με αισιοδοξία προς τον ψηφιακό ορίζοντα ενός φωτεινού καλλιτεχνικού μέλλοντος!


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας