Νέα

Από την αναγόρευση του Καθηγητή Christopher Carey σε επίτιμο διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 22-06-2022 11:35 | Προβολές: 1609
image

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022 στις 7.00 μ.μ. στην Ιόνιο Ακαδημία ο ομότιμος καθηγητής κλασικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Christopher Carey, μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας (FBA), αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών. Το διδακτορικό δίπλωμα απένειμε ο Αντιπρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, αναπληρωτής καθηγητής Ηλίας Γιαρένης, ενώ το ψήφισμα αναγνώστηκε από την Πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, αναπληρώτρια καθηγήτρια Σοφία Λαΐου. Ο έπαινος του τιμωμένου αναγνώστηκε από τον Κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, καθηγητή Αθανάσιο Ευσταθίου.

Ο Christopher Carey, κορυφαίος Ελληνιστής, κατατάσσεται στην πρώτη γραμμή των μελετητών της φιλολογίας, της ιστορίας, των θεσμών και του δικαίου του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Στις πολυάριθμες μελέτες του (9 βιβλία και 99 επιστημονικά άρθρα) έχει εντρυφήσει σε όλα σχεδόν τα είδη της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας. Στο έργο του διαφαίνεται τόσο η μεθοδικότητα και η ακρίβεια του ερευνητή φιλολόγου όσο  και η δημιουργική ευχέρεια που διαθέτει για την ανασύνθεση του ιστορικού παρελθόντος. Ιδιαίτερα συνειδητή είναι η προσπάθειά του να αναδείξει τη σημασία της κλασικής φιλολογίας ως κοινού μορφωτικού αγαθού και να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της κλασικής φιλολογίας στην ερμηνεία της σύγχρονης πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας. Μετά την απονομή του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας ο καθηγητής Christopher Carey έδωσε ομιλία με θέμα «Η δημοκρατία τότε και τώρα: ασκώντας έλεγχο στους πολιτικούς».

Η τελετή αναγόρευσης έκλεισε με κονσέρτο από τον πιανίστα καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Λάμπη Βασιλειάδη.

 

 

Μπορείτε να δείτε μαγνητοσκοπημένη την εκδήλωση στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=8bY7hE0Omug.



Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 19-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας