Νέα

Επιστημονική δράση «Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανησίων Επιστημόνων - Ionian Hall of Science»

ShareThis
Δημοσίευση: 22-08-2022 17:01 | Προβολές: 1542
gr  pdf.png  Αφίσα Εκδήλωσης
Mέγεθος: 192.73 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Το «Παγκόσμιο Δίκτυο Επτανήσιων Επιστημόνων - Ionian Hall of Science» είναι μία επιστημονική δράση που αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του σημαντικού δυναμικού των ανά τον κόσμο Επτανησίων επιστημόνων και στη διαμόρφωση διεπιστημονικών συνεργειών προς την κατεύθυνση της αναπτυξιακής πορείας των νησιών του Ιονίου Πελάγους.  Στο Δίκτυο μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι επιστήμονες που έχουν καταγωγή από τα Επτάνησα ή δραστηριοποιούνται στα Ιόνια Νησιά. Όραμα της δράσης είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας που θα συμβάλλει στην προώθηση της  Επιστήμης, των Γραμμάτων και των Τεχνών στα Επτάνησα.

Η εναρκτήρια εκδήλωση του Δικτύου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Αυγούστου από το Εργαστήριο Μελέτης Απόδημου Επτανησιακού Ελληνισμού του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Χαιρετισμό - καλωσόρισμα απηύθυνε ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ενώ κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν Λάμπρος Κουλουμπαρίτσης, Ομότιμος Καθηγητής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών, Μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Δικτύου. Τοποθετήθηκαν επίσης τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής: Αθανάσιος Φωκάς, Καθηγητής έδρας της Μη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Cambridge, Ην. Βασίλειο, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Γεώργιος Παξινός, Καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Neuroscience Research Australia του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, Επίτιμος Διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναστάσιος – Ιωάννης Μεταξάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Διεπιστημονικής Ακαδημίας των Παρισίων, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιος Γερμενής, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών καθώς και η Δέσποινα Βλάσση, Φιλόλογος- ερευνήτρια, π. Βιβλιοθηκάριος/αρχειονόμος του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετία. 

Την εκδήλωση χαιρέτησαν μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος οι Επτανήσιοι Επιστήμονες: Παναγής Γαλιατσάτος, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής, Director of the Tobacco Treatment Clinic, Ιατρικό κέντρο Johns Hopkins, Βαλτιμόρη, ΗΠΑ, Ανδρέας Καγγελάρης, Αντιπρόεδρος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Κοσμήτορας, κάτοχος της έδρας M.E. Van Valkenburg, Professor in Electrical and Computer Engineering, Ιλινόις, ΗΠΑ, Δήμητρα Καράμπαλη, Καθηγήτρια Theoretical High Energy Physics στο City University of New York City - Lehman College, ΗΠΑ, Ανδρέας Μανδέλης, Διευθυντής του “Center for Advanced Diffusion-Wave and Photoacoustic Technologies”, Καθηγητής στο τμήμα Mechanical and Industrial Engineering στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Καναδάς. 

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος Αργοστολίου και το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή, ενώ υποστήριξη παρείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η ΕΡΤ ως χορηγός επικοινωνίας.

Όλες οι ομιλίες βρίσκονται στο κανάλι στο YouTube στην διεύθυνση https://www.youtube.com/channel/UC16mayxVGyCUfVzDh87SXlw

Ιστότοπος του Δικτύου: https://science.ihellenism.org



Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 20-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας