Νέα

Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης: διεύρυνση του εκπαιδευτικού έργου του Ιονίου Πανεπιστημίου στην κατάρτιση και επιμόρφωση ανέργων

ShareThis
Δημοσίευση: 20-09-2022 10:27 | Προβολές: 1359
image

Με πρόσφατη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.), το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) του Ιονίου Πανεπιστημίου εντάχθηκε, κατόπιν αξιολόγησης και με Κωδικό Πιστοποίησης 1847268 στο Οριστικό Μητρώο Παρόχων Κατάρτισης ΚΕΔΙΒΙΜ. Με την ένταξη αυτή, το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ιονίου Πανεπιστημίου μπορεί πλέον να συμμετέχει στο έργο «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες» που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.

Μέσω της δράσης, η Δ.ΥΠ.Α θα συνεργαστεί με πιστοποιημένα Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. των Ελληνικών Α.Ε.Ι. για την παροχή προγραμμάτων κατάρτισης σε ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων της Δ.ΥΠ.Α, στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας αναβάθμισης των δεξιοτήτων του Ανθρώπινου Δυναμικού, κυρίως σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες, με στόχο τόσο την αποτελεσματική διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας και τη βελτίωση της απασχολησιμότητάς τους, όσο και τη διατήρηση των μελλοντικών θέσεων εργασίας. Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή υπηρεσιών θεωρητικής κατάρτισης - οι οποίες θα οδηγούν σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο της κατάρτισης - και θα απευθύνονται σε ωφελούμενους, εγγεγραμμένους στο Μητρώο ανέργων της Δ.ΥΠ.Α, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Η σχετική αίτηση συμμετοχής του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Ιονίου Πανεπιστημίου προς τη Δ.ΥΠ.Α. αξιολογήθηκε θετικά από αρμόδια επιτροπή, ικανοποιώντας όλα τα κριτήρια, τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζουν οι δημόσιες προσκλήσεις περί διασφάλισης ποιότητας. Με την ένταξή του στο μητρώο, το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. θα υλοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα που θα υποστηρίξουν την αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους. Mε τον τρόπο αυτό διευρύνεται το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στις ευαίσθητες ομάδες των ανέργων σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 19-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας