Νέα

Τα παιδιά σχεδιάζουν το δικό τους Ερημίτη: Δράση Συνεργασίας Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

ShareThis
Δημοσίευση: 02-01-2023 13:15 | Προβολές: 2014
image

Το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Γυμνάσιο με Λυκειακές τάξεις Σκριπερού έκλεισαν τη χρονιά τους με τη συνδιοργάνωση δράσης με τίτλο: Σχεδιασμός και διαχείριση βιώσιμου τουριστικού προορισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στους χώρους του σχολείου και τη συμμετοχή μαθητών-ριών της Β’ Λυκείου.

Η αρχική ιδέα προήλθε από τη συνεργασία της Επίκουρης Καθηγήτριας του Τμήματος Τουρισμού κας Σοφίας Καράμπελα με τον μαθηματικό του σχολείου κο Κωνσταντίνο Κωστάλη. Στη συνέχεια η ιδέα εμπλουτίστηκε με υλικό από την Υποψήφια Διδακτόρισσα του Τμήματος Τουρισμού κα Αίγλη Κολιωτάση ενώ η δράση τελέστηκε υπό την έγκριση του Προέδρου του Τμήματος Τουρισμού κου Κωνσταντίνου Βόγκλη.

Το workshop διήρκησε από τις 9:00 εώς τις 14:00 με στόχο οι μαθητές-τριες να συνεργαστούν και να επιχειρηματολογήσουν για το σχεδιασμό και τη διαχείριση της παράκτιας ζώνης της περιοχής του Ερημίτη στην Κέρκυρα. Με τη βοήθεια ενός διαδραστικού παιχνιδιού προσομοίωσης της πραγματικότητας είχε προηγηθεί προετοιμασία των μαθητών-ριών, μελέτη των βασικών εννοιών της βιωσιμότητας, διαχωρισμός τους σε ομάδες (επενδυτές, επιχειρηματίες του τουρισμού, κοινωνία-πολίτες, ΜΚΟ που σχετίζεται με το περιβάλλον, τοπικές αρχές) και συγκέντρωση του απαραίτητου υλικού ώστε να επιχειρηματολογήσουν κατά τη διάρκειά του. Η συμμετοχή των μαθητών-τριών ήταν εντυπωσιακή με προετοιμασία παρουσιάσεων, φωτογραφιών, βίντεο και παρεμβάσεων καθόλη τη διάρκεια του workshop. Οι μαθητές-ριες ενθουσιάστηκαν από τη δράση, απέκτησαν νέες γνώσεις και δεξιότητες, διδάχθηκαν και εφάρμοσαν τη σημαντικότητα της συνεργασίας και του συμμετοχικού σχεδιασμού. Συγκεκριμένα αξιολόγησαν τη δράση θετικά και εξέφρασαν την επιθυμία για ανανέωση της συνάντησης στην έδρα του Τμήματος Τουρισμού στην Κέρκυρα.

Με την παρουσία τους τίμησαν τη διοργάνωση από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κος Παναγιώτης Βαρούχας και ο Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα τουρισμού κος Γιάννης Γεωργοτάς.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 12-04-2024
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας