Νέα

Νέο βιβλίο: Στ. Βλαχόπουλος-Α. Ιωαννίδης, «Η εξ αποστάσεως διερμηνεία στις δημόσιες υπηρεσίες – Από την απλή γλωσσική υπηρεσία στο ολοκληρωμένο πλαίσιο διαπολιτισμικής επικοινωνίας»

ShareThis
Δημοσίευση: 05-05-2023 18:22 | Προβολές: 1147
image

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση το νέο σύγγραμμα του Καθηγητή Στέφανου Βλαχόπουλου και του Επίκουρου Καθηγητή Α. Ιωαννίδη του ΤΞΓΜΔ με τίτλο «Η εξ αποστάσεως διερμηνεία στις δημόσιες υπηρεσίες – Από την απλή γλωσσική υπηρεσία στο ολοκληρωμένο πλαίσιο διαπολιτισμικής επικοινωνίας».

Το βιβλίο περιγράφει και αναλύει την εξ αποστάσεως διερμηνεία ως ιδιαίτερη μορφή της διαγλωσσικής επικοινωνίας και ενσωματώνει την τεχνογνωσία και εμπειρία που αποκτήθηκε από τους συγγραφείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τι είναι η εξ αποστάσεως διερμηνεία; Ποια πλεονεκτήματα και ποιες προκλήσεις ενέχει για τα εμπλεκόμενα μέρη; Ποιος είναι ο κατάλληλος επαγγελματίας που κάτω από δεδομένες συνθήκες θα στηρίξει την επικοινωνία από απόσταση και με ποιες προϋποθέσεις; Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα επιχειρούν να απαντήσουν οι συγγραφείς.

Ειδικότερα, στο πρώτο κεφάλαιο εξετάζονται θεμελιώδη ζητήματα όπως τα είδη και οι μορφές της διερμηνείας, η βασική αποστολή και ο ρόλος που αναλαμβάνουν οι διερμηνείς στο πλαίσιο της επικοινωνίας, οι στρατηγικές που εφαρμόζουν και τα προσόντα που πρέπει να κατέχουν. Το δεύτερο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην εξ αποστάσεως διερμηνεία, την οποία περιγράφει και αναλύει από θεωρητικής πλευράς. Στο τρίτο κεφάλαιο καταγράφεται και αναλύεται η εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την υλοποίηση ενός έργου εξ αποστάσεως διερμηνείας σε δημόσιο οργανισμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τέλος, στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφονται οι προϋποθέσεις για την αποτελεσματική εισαγωγή και διαχείριση υπηρεσιών εξ αποστάσεως διερμηνείας.

Το βιβλίο αποτελεί το πρώτο της σειράς Γλώσσα – Πολιτική – Πολιτισμός την οποία διευθύνουν οι καθηγητές του ΤΞΓΜΔ Στέφανος Βλαχόπουλος και Σωτήρης Λίβας.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Πέμπτη 18-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας