Νέα

Το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου για την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού

ShareThis
Δημοσίευση: 27-09-2023 14:24 | Προβολές: 358
image

Η Παγκόσμια ημέρα Τουρισμού σηματοδοτεί έναν νέο ορίζοντα, μια νεα αρχή για τον ελληνικό και παγκόσμιο τουρισμό, με αυξημένη περισσότερο από ποτέ την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, επιχειρήσεων και τοπικών κοινοτήτων. Όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, «ο τουρισμός πρέπει να αποτελεί δύναμη έμπνευσης και μετάβασης».  Σκοπός να θέσουμε τον τουρισμό σε μια πορεία που χαρακτηρίζεται από τις αρχές της συμμετοχικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Για το έτος 2023 και εφεξής, ο άνθρωπος και το περιβάλλον τοποθετούνται στο επίκεντρο των συζητήσεων και η έννοια της βιωσιμότητας γίνεται πιο επίκαιρη από ποτέ. Οι προκλήσεις που καλείται διαρκώς ο χώρος να αντιμετωπίσει αποδεικνύουν την ανάγκη για επαγρύπνηση και κανέναν εφησυχασμό, ενώ επιβεβαιώνουν την ανθεκτικότητα που χαρακτηρίζει τον τουρισμό. Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αποτελεί μια υπενθύμιση της αναγκαιότητας εύρεσης λύσεων που θα επανατοποθετήσουν το μέλλον του τουρισμού σε διεθνές επίπεδο. Τουρισμός και Πράσινες Επενδύσεις είναι το φετινό μήνυμα, θέτοντας ξεκάθαρα το στόχο επανεξέτασης του τουρισμού για ανάπτυξη, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, μεταξύ αυτών και την εκπαίδευση. 


Το Ιόνιο πανεπιστήμιο και το Τμήμα Τουρισμού θα επιδιώξουν να αποτελέσουν αρωγούς δράσεων και πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση του βιώσιμου τουρισμού, και των πράσινων επενδύσεων συνεισφέροντας στην επίτευξη των στόχων της διεθνούς κοινότητας και ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση γύρω από τη σημασία και το ρόλο του τουρισμού και των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών αξιών. Στο πλαίσιο αυτό φέτος συστήσαμε μια συμβουλευτική επιτροπή με ανθρώπους με εξειδίκευση σε διαφορετικούς Τομείς της τουριστικής βιομηχανίας, ενώ ήδη σχεδιάζουμε νέες προσεγγίσεις σχετικά με τις πρακτικές εκπαίδευσης προκειμένου να συμβάλλουμε στην καλύτερη κατανόηση και ωρίμανση των κοινών στόχων που αφορούν στις έννοιες της βιωσιμότητας της ανταγωνιστικότητας και της δημιουργίας εμπειριών. Είμαστε βέβαιοι ότι η επόμενη μέρα φέρνει πολλές θετικές προκλήσεις στο χώρο !
 

Όπως και πέρυσι, η εκδήλωση υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του Τμήματος Τουρισμού, θα είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια μέρα Τουρισμού, φιλοξενώντας σημαντικούς ομιλητές από τον τουριστικό κλάδο. 


Ο Πρόεδρος του Τμήματος 
Κωνσταντίνος Βόγκλης 
Επίκουρος Καθηγητής 


Επιστροφή
<< <
Δεκέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 07-12-2023
Προσεχώς
Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο: Ανακοίνωση νέου προγράμματος
Σημαντική Ημερομηνία: 11-12-2023
[Αναμένεται]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Πλήρες κείμενο ανακοίνωσης
Mέγεθος: 238.12 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
gr  pdf.png  Νέο Πρόγραμμα
Mέγεθος: 502.59 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας