Νέα

Τμήμα Πληροφορικής: Προκήρυξη μιας θέσης μέλους ΔΕΠ στην βαθμίδα Α' του Καθηγητή με αντικείμενο «Ανάλυση και Βελτιστοποίηση Δικτυωμένων Συστημάτων»

ShareThis
Δημοσίευση: 31-10-2023 14:34 | Προβολές: 631
Έναρξη: 01-11-2023 |Λήξη: 30-11-2023
[Έληξε]
gr  pdf.png  Πλήρες κείμενο προκήρυξης
Mέγεθος: 400.64 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

O Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσει την ακόλουθη θέση μέλους Δ.Ε.Π. ως εξής: 
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 
Μία (1) θέση μέλους Δ.Ε.Π. της βαθμίδας του Καθηγητή Α’ βαθμίδας στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Ανάλυση και Βελτιστοποίηση Δικτυωμένων Συστημάτων».

Το γνωστικό αντικείμενο «Ανάλυση και Βελτιστοποίηση Δικτυωμένων Συστημάτων» αποτελεί ένα σημαντικό διδακτικό και ερευνητικό πεδίο ενδιαφέροντος του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το κύριο ζητούμενο του εν λόγω γνωστικού αντικειμένου είναι η ταυτόχρονη και συνδυαστική κάλυψη μιας ευρείας κλίμακας θεματικών περιοχών με τεχνικές μαθηματικής ανάλυσης και βελτιστοποίησης της δομής και λειτουργίας διαφόρων τύπων και διαφόρων τοπολογιών δικτυωμένων συστημάτων, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που εμφανίζονται. Οι εν λόγω τεχνικές θα πρέπει να μπορούν να εφαρμοστούν σε διαφορετικούς τύπους συστημάτων (σύνθετα δίκτυα) και πεδία εφαρμογών και όχι αποκλειστικά σε μεμονωμένες περιπτώσεις, π.χ. όχι αποκλειστικά σε δίκτυα επικοινωνιών, αποκλειστικά σε οικονομικά δίκτυα, κ.λπ. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να καλύπτονται ταυτόχρονα και συνδυαστικά οι θεματικές περιοχές: 1) της θεωρητικής μοντελοποίησης διάδοσης κακόβουλου λογισμικού και πληροφορίας σε σύνθετα δίκτυα, 2) της μελέτης και σχεδίασης αλγορίθμων χρονοπρογραμματισμού και διαχείρισης πόρων σε σύνθετα δίκτυα, 3) της μοντελοποίησης και βελτιστοποίησης της λειτουργικής συμπεριφοράς (π.χ. ενεργειακής, χρονικής απόκρισης, κ.λπ.) σύνθετων δικτύων, 4) της ανάλυσης δομής και λειτουργίας κοινωνικών/εμπορικών/οικονομικών δικτύων, χρησιμοποιώντας μαθηματικές τεχνικές, π.χ. από το πεδίο των στοχαστικών ανελίξεων Markov, της θεωρίας γραφημάτων, του στοχαστικού βέλτιστου ελέγχου, του χρονοπρογραμματισμού και της υπερβολικής ενσωμάτωσης δικτύων, ώστε προσεγγίσεις από τη μια περιοχή να εφαρμόζονται αμιγώς και στις άλλες περιοχές.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης διαδικασιών εκλογής και εξέλιξης καθηγητών καθώς και κατάρτισης και τήρησης μητρώων εσωτερικών και εξωτερικών μελών ΑΠΕΛΛΑ (http://apella.minedu.gov.gr) την υποψηφιότητά τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της Προκήρυξης αυτής στο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕΛΛΑ, μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.

Ο Πρύτανης 
Ανδρέας Φλώρος


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Ιούνιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Σάββατο 15-06-2024
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 57.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας