Νέα

Διαδικτυακή παρουσίαση της συνεργασίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με το University of Texas Health Science Center at Houston (UTHealth Houston)

ShareThis
Δημοσίευση: 16-11-2023 13:50 | Προβολές: 2059
gr  pdf.png  Δελτίο Τύπου
Mέγεθος: 136.24 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Η εξαιρετική συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το UTHealth Houston (The University of Texas Health Science Center at Houston) επιλέχθηκε για να παρουσιαστεί στη διαδικτυακή συζήτηση που διεξήχθη την Τρίτη 14-11-2023 στις 18:00, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη διεξαγωγή του Pharos Summit. Την συζήτηση συντόνισε το Study in Greece και το Institute of International Education (IIE) και είχε ως αντικείμενο την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη συνεργασία των ελληνικών πανεπιστημίων με τα αντίστοιχα των ΗΠΑ και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας αυτής.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκαν οι συνεργασίες μόνο τεσσάρων δυάδων συνεργασιών ελληνικών-αμερικάνικων πανεπιστημίων. Mία εξ αυτών ήταν η συνεργασία του Ιονίου Πανεπιστημίου με το UTHealth Houston. Αναλυτικά για τη συνεργασία μίλησαν ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Παναγιώτης Βλάμος και ο Καθηγητής από το UTHealth Houston Paul Schulz. Το εν εξελίξει έργο επικεντρώνεται στη διερεύνηση και αξιολόγηση νέων βιοδεικτών ως παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης της νόσου Αλτσχάιμερ και σχετικών ανοιών (ADRDs). Επιπλέον, η συνεργασία στοχεύει στην ίδρυση του Alzheimer’s Disease Sequencing Project στην Ελλάδα, αλλά και μιας μεγάλης κλίμακας, ψηφιακής πολυεθνικής βιοτράπεζας, καθώς και παράλληλα σε πλάνα μεταφοράς εκπαίδευσης σε εξειδικευμένη τεχνογνωσία μεταξύ των δύο ιδρυμάτων.

To συμπέρασμα από την κα. Sylvia Jons του ΙΙΕ ήταν πως φαίνονται σε αυτή τη συνεργασία οι ξεκάθαροι στόχοι, οι διακριτοί ρόλοι των δύο ερευνητικών ομάδων και η βιωσιμότητα της. Εκ μέρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στην επετειακή εκδήλωση συμμετείχε επίσης και η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, Καθηγήτρια Αικατερίνη Καμπάση.

Σημειώνεται ότι, μετά την ολοκλήρωση του Pharos Summit την περσινή χρονιά και την επίσκεψη των Αμερικανικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, ακολούθησε η ίδρυση του γραφείου του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Νέα Υόρκη, ενώ το ίδρυμα έχει ήδη αναπτύξει  συνεργασίες με το University of Kentucky, το University of Alabama, το George Mason University αλλά και το Queens College της Νέας Υόρκης.


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Δεκέμβριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τετάρτη 06-12-2023
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας