Νέα

Τμήμα Πληροφορικής: Προκήρυξη μιας θέσης μέλους ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογίες Πολυμεσικού Περιεχομένου»

ShareThis
Δημοσίευση: 06-12-2023 12:03 | Προβολές: 515
Έναρξη: 06-12-2023 |Λήξη: 05-01-2024
[Έληξε]
gr  pdf.png  Πλήρες κείμενο προκήρυξης
Mέγεθος: 399.85 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

O Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσει την ακόλουθη θέση μέλους Δ.Ε.Π. ως εξής:
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Μία (1) θέση μέλους Δ.Ε.Π. της βαθμίδας του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογίες Πολυμεσικού Περιεχομένου».

Το γνωστικό αντικείμενο «Τεχνολογίες Πολυμεσικού Περιεχομένου» αφορά στη μελέτη τεχνολογιών επεξεργασίας και διαχείρισης πολυμεσικού περιεχομένου (π.χ. ψηφιακών εικόνων ή βίντεο) με ευφυείς τεχνικές. Εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Τεχνολογίας Πολυμέσων και απαιτεί θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο, καθώς και τεκμηριωμένη συμβολή στην έρευνα, με έμφαση σε συστήματα και μεθοδολογίες διαχείρισης και επεξεργασίας πολυμεσικού περιεχομένου. Εν γένει ο χώρος της Τεχνολογίας Πολυμέσων αναφέρεται σε διαδραστικές υπολογιστικές εφαρμογές, οι οποίες επιτρέπουν την ψηφιακή αλληλεπίδραση ανθρώπων και υπολογιστών έχοντας ως γνώμονα τις προτιμήσεις του τελικού χρήστη. Ως εκ τούτου οι Τεχνολογίες Πολυμεσικού Περιεχομένου μελετούν την ανάπτυξη θεωριών, μεθόδων, τεχνικών και πρακτικών που επιτρέπουν τη διαχείριση και ανάπτυξη σχετικών εφαρμογών και υπολογιστικών συστημάτων. Η ανωτέρω θεματική περιοχή περιλαμβάνει τη διερεύνηση ζητημάτων που αφορούν τη μελέτη και ανάπτυξη υπολογιστικών δομών που ασχολούνται με τον συνδυασμό ψηφιακών δεδομένων πολλαπλών μορφών, με σαφή έμφαση στα γραφικά στατικών ή κινούμενων εικόνων, για την αναπαράσταση, παρουσίαση, αποθήκευση, μετάδοση και επεξεργασία των σχετικών πληροφοριών, χωρίς να είναι μονοσήμαντος ο τρόπος αλγοριθμικής διατύπωσής τους. Τα τελευταία χρόνια η περιοχή των Τεχνολογιών Πολυμεσικού Περιεχομένου έχει αποκτήσει ιδιαίτερη βαρύτητα με τη χρήση σχετικών καινοτόμων προσεγγίσεων στον Παγκόσμιο και Κοινωνικό Ιστό. Οι τελευταίες έχουν δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη θεμελιωδών και συνάμα καινοτόμων τεχνικών της θεματικής περιοχής, σε συνεργασία με άλλες συναφείς υποπεριοχές της Πληροφορικής, όπως η Σημασιολογική Επεξεργασία Πολυμεσικών Δεδομένων.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στο ηλεκτρονικό σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης διαδικασιών εκλογής και εξέλιξης καθηγητών καθώς και κατάρτισης και τήρησης μητρώων εσωτερικών και εξωτερικών μελών ΑΠΕΛΛΑ (http://apella.minedu.gov.gr) την υποψηφιότητά τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της Προκήρυξης αυτής στο πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕΛΛΑ, μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.

Ο Πρύτανης
Ανδρέας Φλώρος


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Φεβρουάριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας