Νέα

Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας: Προκήρυξη μιας θέσης μέλους Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Καθηγητή στο αντικείμενο «Ηχητικός Σχεδιασμός με Εφαρμογή στην Τέχνη Ήχου»

ShareThis
Δημοσίευση: 14-03-2024 10:05 | Προβολές: 732
Έναρξη: 14-03-2024 |Λήξη: 13-04-2024
[Έληξε]
gr  pdf.png  Πλήρες κείμενο προκήρυξης
Mέγεθος: 745.92 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου προκηρύσσει στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, μία (1) θέση μέλους Δ.Ε.Π. στη βαθμίδα του Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο: «Ηχητικός Σχεδιασμός με Εφαρμογή στην Τέχνη Ήχου» (από εξέλιξη).  

Το γνωστικό αντικείμενο «Ηχητικός Σχεδιασμός με Εφαρμογή στην Τέχνη Ήχου» συναποτελείται  από επιστημονική κατάρτιση και σπουδές στον τομέα του ηχητικού σχεδιασμού, της  ηλεκτροακουστικής μουσικής και της τέχνης νέων μέσων με μεθοδολογικές γνώσεις και  καλλιτεχνικές δεξιότητες στην Τέχνη Ήχου. To γνωστικό αντικείμενο: «Ηχητικός Σχεδιασμός με  Εφαρμογή στην Τέχνη Ήχου» καλύπτει συνδυαστικά ειδικές ανάγκες σε 2 τομείς του  Προγράμματος Σπουδών του ΤΤΗΕ: τον Ηχητικό Σχεδιασμό (Sound Design) και την Τέχνη Ήχου  (Sound Art). Με τον όρο «Ηχητικός Σχεδιασμός» νοείται το γνωστικό σύνολο που περιλαμβάνει  το απαιτούμενο θεωρητικό υπόβαθρο και τις καλλιτεχνικές δεξιότητες για το σχεδιασμό και τη  σύνθεση ηχητικών δειγμάτων που χρησιμοποιούνται για την ηχητική επένδυση όλων των μορφών  οπτικοακουστικών εφαρμογών όπως ο κινηματογράφος, η διαφήμιση, οι ιστοσελίδες, τα  ψηφιακά παιχνίδια, η κινούμενη ψηφιακή αναπαράσταση (animation), καθώς και την  ηλεκτροακουστική μουσική. Με τον όρο «Τέχνη Ήχου» νοείται το γνωστικό σύνολο που  περιλαμβάνει το απαιτούμενο θεωρητικό υπόβαθρο και τις καλλιτεχνικές δεξιότητες για τη  δημιουργία έργων τέχνης με κύρια συνιστώσα τον ήχο. Ο όρος αυτός αντιστοιχεί στον πρόσφατο καθιερωμένο τομέα «Sound Art», ο οποίος χαρακτηρίζει το σύνολο των έργων τέχνης που χρησιμοποιούν τον ήχο ως κύριο μέσο έκφρασης, αλλά δεν εντάσσονται στον παραδοσιακό χώρο της μουσικής. Το εικαστικό στοιχείο μπορεί να συνυπάρχει, χωρίς να είναι όμως το πρωτεύον στη σύλληψη και το στόχο του έργου. Από τα ανωτέρω προκύπτουν οι βασικές προδιαγραφές που  πρέπει να πληρούνται ώστε το γνωστικό αντικείμενο να θεραπεύεται με πληρότητα σε ερευνητικό  και διδακτικό επίπεδο στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας:
Α. Διεπιστημονική ερευνητική  εξειδίκευση σε θέματα ηχητικού σχεδιασμού και Τέχνης Ήχου από πολιτισμική και καλλιτεχνική  σκοπιά. 
Β. Επιστημονικές γνώσεις και καλλιτεχνικές δεξιότητες στο αντικείμενο, ώστε να  καλύπτονται τόσο οι τεχνολογικές, όσο και οι καλλιτεχνικές διαστάσεις. Επιθυμητή είναι η  εκτεταμένη εμπειρία στην υλοποίηση εφαρμογών ηχητικού σχεδιασμού (έργα ηλεκτροακουστικής  μουσικής, ηχητικές εγκαταστάσεις). Συμπερασματικά, το γνωστικό αντικείμενο «Ηχητικός  Σχεδιασμός με Εφαρμογή στην Τέχνη Ήχου» συναποτελείται από επιστημονική κατάρτιση και  σπουδές στον τομέα του 5 ηχητικού σχεδιασμού, της ηλεκτροακουστικής μουσικής και της τέχνης  νέων μέσων με μεθοδολογικές γνώσεις και καλλιτεχνικές δεξιότητες στην Τέχνη Ήχου. 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες να υποβάλουν στο ηλεκτρονικό 
πληροφοριακό σύστημα ΑΠΕΛΛΑ, στη διαδικτυακή διεύθυνση https://apella.minedu.gov.gr/ την υποψηφιότητά τους μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της Προκήρυξης αυτής στο πληροφοριακό σύστημα, μαζί με όλα τα αναγκαία για την κρίση δικαιολογητικά.

Ημερομηνία λήξης υποβολής υποψηφιοτήτων: 13.04.2024

Ο Πρύτανης 
Ανδρέας Φλώρος


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Δεκέμβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
ESPA2021
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας