Νέα

Ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου δωρεάν μαθημάτων κινεζικής γλώσσας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

ShareThis
Δημοσίευση: 25-06-2024 13:58 | Προβολές: 2268
gr  pdf.png  Δελτίο Τύπου
Mέγεθος: 594.36 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δωρεάν διδασκαλίας της Κινεζικής Γλώσσας (Εαρινό εξάμηνο 2024) στους φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το πρόγραμμα, το οποίο παρακολούθησαν με συνέπεια είκοσι φοιτητές και φοιτήτριες διεξάγεται στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού προγράμματος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας, αφορά στη διεξαγωγή μαθημάτων κινεζικής γλώσσας για τους φοιτητές/τριες όλου του Ιδρύματος και στη διοργάνωση γλωσσικών εργαστηρίων και πολιτιστικών ανταλλαγών, καθώς και στην ανάπτυξη και αξιολόγηση σχετικών προγραμμάτων σπουδών.

Τα προσφερόμενα μαθήματα Κινεζικής γλώσσας στο ΙΠ πληρούν τα κριτήρια του συστήματος ΗSK (Chinese Proficiency Test) το οποίο είναι ένα διεθνές τυποποιημένο σύστημα εξέτασης και αξιολόγησης της Κινεζικής γλώσσας. Οι εξετάσεις των διαφόρων επιπέδων της Κινεζικής στην Ελλάδα διεξάγονται σε συγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τον Βόλο. Το εκπαιδευτικό/εξεταστικό κέντρο Hong Long είναι αναγνωρισμένο από το Εθνικό Συμβούλιο ΗΑΝΒΑΝ και διεξάγει εξετάσεις κάθε μήνα σχεδόν σε όλα τα επίπεδα και όλες τις πιστοποιήσεις. Οι εξετάσεις γίνονται με χρήση υπολογιστή και όχι γραπτώς. 

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο προσφέρει μαθήματα που δίνουν επάρκεια στους φοιτητές/τριες να λάβουν μέρος στις εξετάσεις. Στο εαρινό εξάμηνο πρόσφερε την επάρκεια για συμμετοχή στο επίπεδο HSK1. Στο χειμερινό εξάμηνο θα προσφέρει τόσο Τμήμα για το επίπεδο HSK1 (νέοι φοιτητές) όσο και για το επόμενο επίπεδο HSK2.

Τα μαθήματα είναι το αποτέλεσμα του από 20.02.2023 συμφωνητικού διάθεσης καθηγητών κινεζικής γλώσσας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Γλωσσικής Εκπαίδευσης και Συνεργασίας (CLEC) του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας. Η συμφωνία συνυπογράφηκε από τον Διευθυντή της Έδρας UNESCO Καθηγητή Σταύρο Κάτσιο και τον Πρόεδρο του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας Αν. Καθηγητή Ιωάννη Καρρά, που λειτουργούν ως φορείς υλοποίησής της.


Επιστροφή
<< <
Ιούλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας