Νέα

Υπηρεσίες Τηλεκπαίδευσης από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου

ShareThis
Δημοσίευση: 16-10-2006 12:32 | Προβολές: 1668
image

Σύγχρονες Εκπαιδευτικές Μέθοδοι

Το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ανάπτυξη και εισαγωγή δράσεων τηλεκπαίδευσης στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη συμμετοχή του στα αντίστοιχα προγράμματα της Κοινωνίας της Πληροφορίας, έχει αναπτύξει και θέτει σε λειτουργία υπηρεσίες σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης.

Για την υποστήριξη υπηρεσιών σύγχρονης τηλεκπαιδευσης διατίθεται αίθουσα τηλεκπαίδευσης στο κτίριο «Καλυψώ», απαραίτητος εξοπλισμός τηλεπαρουσίασης και τηλεδιασκέψεων στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας, καθώς επίσης και πλήρης «φορητός» εξοπλισμός, ο οποίος μπορεί να υποστηρίξει άρτια τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης ολιγομελούς ομάδας σε οποιονδήποτε χώρο του Ιδρύματος.

Παράλληλα, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της επικοινωνίας εκπαιδευτή-εκπαιδευόμενου και έχοντας ως στόχο την παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς παράγοντες του χώρου και του χρόνου της κλασσικής διδασκαλίας, το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων προχώρησε στην ανάπτυξη της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Ionio e-class, προσφέροντας τη δυνατότητα διακίνησης εκπαιδευτικού υλικού μέσω του διαδικτύου.


Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση

Η αίθουσα τηλεκπαίδευσης του Ιονίου Πανεπιστημίου έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 25, περίπου, φοιτητές/μαθητές, και παρέχει την δυνατότητα διαδραστικής παρακολούθησης και διδασκαλίας μαθημάτων.
Κατά τη διεξαγωγή μιας τηλεδιάσκεψης ο εισηγητής έχει τη δυνατότητα, κάνοντας χρήση του διαθέσιμου εξοπλισμού, να παρουσιάζει ταυτόχρονα στο τοπικό αλλά και στο απομακρυσμένο ακροατήριο το εκπαιδευτικό υλικό του.

Αναλυτικότερα υπάρχει η δυνατότητα:
- χειρισμού και ελέγχου των καμερών του τοπικού ακροατηρίου,
- παρουσίασης έντυπου υλικού, διαφανειών και τρισδιάστατων αντικειμένων με τη βοήθεια της κάμερας εγγράφων (document camera),
- χρήσης ενός ηλεκτρονικού πίνακα με επιφάνεια αφής (smart board),
- παρουσίασης εφαρμογών σε προσωπικό υπολογιστή (π.χ. διαφάνειες Power-Point).

Παράλληλα αίθουσα εκδηλώσεων της Ιονίου Ακαδημίας διαθέτει εγκατεστημένο εξοπλισμό μετάδοσης των εκδηλώσεων και συνεδρίων στο Διαδίκτυο, ενώ ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα να αποθηκευτούν τα μεταδιδόμενα συνέδρια στον εξυπηρετητή «βίντεο κατ’απαίτηση» και να ανακαλούνται ασύγχρονα σε μελλοντικές αιτήσεις χρηστών.


Ασύγχρονη Τηλεκπαίδευση

Η Πλατφόρμα Ionio e-class είναι σχεδιασμένη με προσανατολισμό την ενίσχυση και υποστήριξη της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και οχι την αντικατάσταση της. Στόχοι της υπηρεσίας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης είναι:

- η αναβάθμιση του προπτυχιακού – μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Ιδρύματος,
- η αξιοποίηση του πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού,
- η δημιουργία ενός εύχρηστου μέσου αλληλεπίδρασης και συνεχούς επικοινωνίας εκπαιδευτή - εκπαιδευομένου.

Oι παρεχόμενες υπηρεσίες και οι δυνατότητες της πλατφόρμας ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης Ionio e-class επικεντρώνονται στα παρακάτω σημεία:

- Συνεχής διακίνηση εκπαιδευτικού υλικού: ο διδάσκοντας έχει τη δυνατότητα να παρέχει στους φοιτητές εκπαιδευτικό υλικό σε ψηφιακή μορφή (αρχεία κειμένου παρουσιάσεις, βιντεο κ.α.)
- Διαρκής επικοινωνία διδάσκοντα-φοιτητών: δυνατότητα ανάρτησης ανακοινώσεων, ανάθεσης και παράδοσης εργασιών, ανταλλαγής ηλεκτρονικών μηνυμάτων, διεξαγωγής κουβέντας (chat) κ.α.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη διεύθυνση e-class.ionio.gr Νέο παράθυρο


Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Πέμπτη 28-03-2024
Τραγουδώντας Ελληνικά με τα τραγούδια της Μαρίζα Κωχ
Έναρξη: 27-03-2024 |Λήξη: 15-04-2024
[Σε Εξέλιξη]
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας