Νέα

Αποφάσεις 1ης Συνεδρίασης (06/09/2024) του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 06-09-2024 18:55 | Προβολές: 1737
image

Ενημερώνουμε την ακαδημαϊκή κοινότητα ότι κατά την σημερινή (6 Σεπτεμβρίου 2024) 1η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του Ιονίου Πανεπιστημίου ελήφθησαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

  1. Κατόπιν πρότασης του Πρύτανη, διατυπώθηκε θετική γνώμη και οριστικοποιήθηκαν οι τομείς ευθύνης των τεσσάρων Αντιπρυτάνεων ως ακολούθως, με παράλληλη μεταβίβαση των σχετικών αρμοδιοτήτων:
  • Κωνσταντίνος Αγγελάκος, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Φοιτητικής Μέριμνας, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.
  • Ανδρέας Γεωργοτάς, Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών ως Αντιπρύτανης Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Νησιωτικότητας.
  • Εμμανουήλ Μάγκος, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής ως Αντιπρύτανης Έρευνας, Καινοτομίας και Διά Βίου Μάθησης.
  • Ευστάθιος Μακρής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών ως Αντιπρύτανης Οικονομικών και Διοικητικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, καθορίστηκε η σειρά αναπλήρωσης του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου από τους Αντιπρυτάνεις, σε περίπτωση προσωρινής απουσίας ή κωλύματος άσκησης των καθηκόντων του, ως εξής: 1) Ευστάθιος Μακρής, 2) Κωνσταντίνος Αγγελάκος, 3) Εμμανουήλ Μάγκος και 4) Ανδρέας Γεωργοτάς.

  1. Πραγματοποιήθηκε με μυστική ψηφοφορία η εκλογή των Κοσμητόρων των Σχολών του Ιονίου Πανεπιστημίου ως εξής:
  • Στη Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας και της Πληροφορικής, Κοσμήτορας εκλέχθηκε ομοφώνως με 11 θετικές ψήφους ο Καθηγητής του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας κ. Μάριος Πούλος.
  • Στη Σχολή Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, Κοσμήτορας εκλέχθηκε ομοφώνως με 11 θετικές ψήφους ο Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας κ. Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος.
  • Στη Σχολή Περιβάλλοντος, Κοσμήτορας εκλέχθηκε ομοφώνως με 11 θετικές ψήφους η Καθηγήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος κα. Αικατερίνη Καμπάση.
  • Στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών, Κοσμήτορας εκλέχθηκε με 9 θετικές και 2 λευκές ψήφους η  Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας κα. Φωτεινή Βάκη.
  • Στην Σχολή Οικονομικών Επιστημών, δεδομένου ότι δεν είχαν υποβληθεί υποψηφιότητες, το Συμβούλιο Διοίκησης προχώρησε με ομόφωνη απόφασή του στον ορισμό του Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Κωνσταντίνου Αρτίκη στο αξίωμα του Κοσμήτορα.
  1. Αξιολογήθηκαν οι υποβληθείσες αιτήσεις και πραγματοποιήθηκε ομοφώνως η επιλογή της κας Μαρίας Κρεμόνα στη θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή. Διατυπώθηκε επίσης ομοφώνως θετική γνώμη στην πρόταση του Πρύτανη για την ανάθεση αρμοδιοτήτων στην Εκτελεστική Διευθύντρια.
  2. Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των εισηγητών – μελών του Συμβουλίου Διοίκησης ως εξής:
  • Εισηγήτρια σε θέματα Ε.Λ.Κ.Ε.: Καθηγήτρια Χριστίνα Μπενέκη
  • Εισηγητής σε θέματα έρευνας, καινοτομίας και εξωστρέφειας: Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος
  • Εισηγητής σε θέματα καλλιτεχνικής παιδείας: Καθηγητής Δήμος Δημητριάδης
  • Εισηγητής σε θέματα διασφάλισης ποιότητας και ανθρωπιστικών σπουδών: Καθηγητής Ηλίας Γιαρένης
  • Εισηγητής σε θέματα φοιτητικής μέριμνας: Καθηγητής Σωτήριος Λίβας

Ο Πρύτανης επίσης ενημέρωσε ότι, σύμφωνα με την πρόταση που είχε υποβάλλει στο προτεινόμενο σχέδιο ανάπτυξης 2024-2028, θα προβεί στην ανάθεση καθηκόντων άμισθων Συμβούλων προκειμένου να συνδράμουν τον Πρύτανη, το Συμβούλιο Διοίκησης και τη Σύγκλητο σε μέλη Δ.Ε.Π. του Ιδρύματος ως ακολούθως:

  • Αικατερίνη Καμπάση, Καθηγήτρια του Τμήματος Περιβάλλοντος της Σχολής Περιβάλλοντος, για ζητήματα ακαδημαϊκά και διεθνοποίησης.
  • Κωνσταντίνος Οικονόμου, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής, για ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού.
  • Ιωσήφ Παπαδάτος, Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών, για ζητήματα του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.).
  • Σπυρίδων Πολυκαλάς, Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας της Σχολής Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής, για ζητήματα διά βίου εκπαίδευσης.  

Η θητεία των τεσσάρων άμισθων Συμβούλων είναι ίδια με την θητεία του Πρύτανη και του Συμβουλίου Διοίκησης, ήτοι έως τις 31.08.2028.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου
Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Σεπτέμβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Κυριακή 08-09-2024
Συλλογική Έκθεση "Καλλιτεχνών Αφύπνισις"
Έναρξη: 24-05-2024 |Λήξη: 30-09-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα
Mέγεθος: 57.28 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας