Νέα

Συνέντευξη Τύπου για την επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κίνα (πλήρες video)

ShareThis
Δημοσίευση: 02-10-2024 17:56 | Προβολές: 1453
image

Αντιπροσωπεία του Ιονίου Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον Πρύτανη, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 18 έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2024. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των δράσεων του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας [sinology.ionio.gr], το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο από κοινού με το Πανεπιστήμιο Γλώσσας και Πολιτισμού του Πεκίνου (Beijing Language and Culture University / BLCU) με αποστολή την προώθηση της ακαδημαϊκής συνεργασίας και έρευνας στον τομέα των κινεζικών σπουδών όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά ευρύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στην αποστολή συμμετείχαν ο Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Σινολογίας του Ι.Π.,  Καθηγητής Σταύρος Κάτσιος, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Σινολογίας, Δρ. Έλενα Αβραμίδου, ο Καθηγητής Παναγιώτης Βλάμος, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΙΠ και οι Καθηγητές Αλέξης Παπαδόπουλος και Στέφανος Βλαχόπουλος, μέλη της Εκτελεστικής και της Επιστημονικής Επιτροπής της «Έδρας UNESCO για τις απειλές κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Το εξαιρετικά πυκνό πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κίνας, πάνω σε συγκεκριμένη ατζέντα υλοποίησης συνεργασιών και προγραμμάτων, καθώς και παρουσιάσεις του Ιονίου Πανεπιστημίου και του έργου που επιτελείται σε ερευνητικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, και της τεχνογνωσίας που διαθέτει και αναπτύσσει σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Αναλυτικά για την επίσκεψη βλ.:
Επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κίνα με επικεφαλής τον Πρύτανη Καθ. Ανδρέα Φλώρο - Διεθνή δημοσιεύματα:
https://ionio.gr/gr/news/31171/


Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν τα μέλη της αντιπροσωπείας την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο κλίμα εμπιστοσύνης το οποίο καλλιεργήθηκε στη διάρκεια των επαφών με την κινεζική πλευρά, στις στιβαρές βάσεις που τέθηκαν, ώστε να οικοδομηθούν άμεσα οι από κοινού δράσεις, καθώς και στην άριστη συνεργασία που προέκυψε σε ανώτατο επιστημονικό και πολιτικό επίπεδο.

Η κατά κοινή ομολογία άρτια προετοιμασία του προγράμματος και η επιτυχημένη παρουσία της αντιπροσωπείας του Ι.Π. είχε ως αποτέλεσμα μία σειρά εξαιρετικά εποικοδομητικών συναντήσεων με απτά αποτελέσματα, θέτοντας τις βάσεις και για συνεργασίες με κορυφαία κινεζικά Πανεπιστήμια, και επιβεβαιώνοντας τη συστηματικότητα και την ένταση με την οποία επιδιώκεται η εξωστρέφεια και ο διεθνής προσανατολισμός του Ιονίου Πανεπιστημίου, προσδίδοντάς του διακριτή ταυτότητα και χαρακτήρα στο εθνικό και ευρωπαϊκό περιβάλλον της ανώτατης εκπαίδευσης. Το αμέσως επόμενο διάστημα το περιεχόμενο των συμφωνιών θα αρχίσει να υλοποιείται εντός του εκάστοτε προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος, συμβάλλοντας περαιτέρω στη διεθνοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου, αλλά και στην ενίσχυση των ακαδημαϊκών δεσμών της χώρας με την Κίνα.



Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Οκτώβριος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 07-10-2024
Open Call - Ionian Contemporary Animation Festival ICONA 2024
Έναρξη: 09-09-2024 |Λήξη: 08-10-2024
[Σε Εξέλιξη]
Φωνητική Μουσική Λατρείας | Sacred Music [04-14/10/2024]
Έναρξη: 04-10-2024 |Λήξη: 17-10-2024
[Σε Εξέλιξη]
Συνημμένα αρχεία
gr  pdf.png  Αφίσα Συναυλίας
Mέγεθος: 82.44 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας