Νέα

Πρόγραμμα Λυσιστράτη για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας

ShareThis
Δημοσίευση: 18-10-2006 18:42 | Προβολές: 2332
image
Η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα «Λυσιστράτη» Νέο παράθυρο για την Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας υπό την αιγίδα της Α' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επιθυμεί να κοινοποιήσει στο Προσωπικό, τις Φοιτήτριες και τους Φοιτητές του Ιονίου Πανεπιστημίου τα εξής:

Το πρόγραμμα «Λυσιστράτη», το οποίο ήδη από έτους διενεργείται στους διάφορους Νομούς της χώρας, έχει ως κύριους στόχους:

- την ευρεία και πλήρη ενημέρωση του κοινού πάνω στα θέματα HPV - καρκίνος τραχήλου - εμβόλια, και
- την καταγραφή της υπάρχουσας σήμερα κατάστασης στον ελληνικό γυναικείο πληθυσμό με εξέταση αντιπροσωπευτικών ηλικιακών ομάδων Ελληνίδων, όσον αφορά την μόλυνσή τους από τον HPV και με παράλληλη συλλογή επιδημιολογικών δεδομένων.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ», η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κερκύρας προσφέρει τέστ Παπανικολάου και HPV- DNA test (δηλ. έλεγχο του αν η κάθε εξεταζόμενη γυναίκα είναι φορέας του ιού), χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για περίπου 200 γυναίκες. Τα τεστ Παπανικολάου και HPV - DNA θα διεξάγονται από τη Πέμπτη, 19.10.2006 κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη, από τις 18.00 έως τις 20.00 στη Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου.

Οι ενδιαφερόμενες φοιτήτριες του Ιονίου Πανεπιστημίου μπορούν και πρέπει να επωφεληθούν αυτής της σημαντικής παροχής και να προσέλθουν να εξετασθούν, προκειμένου να κάνουν ό,τι είναι ενδεδειγμένο για να αποφύγουν μια νόσο η οποία έχει τόσο δυσμενείς επιπτώσεις, ενώ σύμφωνα με τις γνώσεις και τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα, μπορεί να προληφθεί.

Δεν υπάρχει δικαιολογία, όταν πλέον γνωρίζουμε τόσα πολλά και μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά, να μην εφαρμόζουμε ό,τι είναι δυνατό για να γίνει πραγματικότητα η ρεαλιστική προοπτική της πλήρους εξάλειψης της νόσου!

Περισσότερες πληροφορίες για τη σχέση του HPV με τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, όπως και ενημερωτικά φυλλάδια σε pdf θα βρείτε στις ιστοσελίδες του Προγράμματος "Λυσιστράτη" εδώ Νέο παράθυρο

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας