Νέα

Κερκυραϊκές παραδοσιακές συνταγές: από την κερκυραϊκή μνήμη σε όλη την Ελλάδα

ShareThis
Δημοσίευση: 20-09-2013 14:30 | Προβολές: 3593
image

Στα μέσα του Ιουλίου 2013 το ευρείας κυκλοφορίας και απήχησης περιοδικό «Γαστρονόμος», που κυκλοφορεί μαζί με την εφημερίδα «Η Καθημερινή της Κυριακής», είχε πολυσέλιδο αφιέρωμα στην κουζίνα της Κέρκυρας («Η Καθημερινή της Κυριακής», 14 Ιουλίου 2013 – περιοδικό «Γαστρονόμος», τεύχος 87, σελ. 48 - 69). Το αφιέρωμα αυτό βασίστηκε και σε ερευνητική δουλειά που έγινε στο πλαίσιο του έργου «Ο Αδριατικός Ελαιώνας: Πρόληψη Κινδύνου, Αειφορία, Μάθηση» (AOGRPSL -245) του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας IPA Adriatic 2007-2013, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως Επικεφαλής Εταίρο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο των Τιράνων (Αλβανία) και την Περιφέρεια του Ρίμινι (Ιταλία). Πρόκειται για τη χρήση του κερκυραϊκού ελαιολάδου σε παραδοσιακές συνταγές της Κέρκυρας, τις οποίες οι ερευνητές μας έφεραν στο φως μέσω αρχειακής και λαογραφικής/εθνογραφικής έρευνας. Τέτοιες συνταγές μαγειρεύτηκαν πρόσφατα από μάγειρες και αρχιμάγειρες της Κέρκυρας σε εκδήλωση του έργου στην Αναγνωστική Εταιρία Κερκύρας ( http://www.adrolive.gr/index.php/el/news-all-gr/events/77-workshop-march-2013 Νέο παράθυρο).

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Χαψούλα, Διευθύντρια Σύνταξης του «Γαστρονόμου», τόσο για την άδεια όσο και για την αναγνώριση της συμβολής του Ιονίου Πανεπιστημίου και των ερευνητών μας στο αφιέρωμα αυτό (βλ. σελ. 69).

Αφιέρωμα περιοδικού Γαστρονόμος PDF file


Για τον κωδικό πρόσβασης στο συνημμένο αρχείο παραπάνω, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο του Έργου (adrolive@ionio.gr).

Το αφιέρωμα αυτό δείχνει έμπρακτα ότι το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και η Επιτροπή Ερευνών του κινούνται με γνώμονα την εξωστρέφεια και φροντίζουν για τη διάχυση των αποτελεσμάτων στην ευρύτερη κοινωνία. Ειδικότερα για το έργο «Ο Αδριατικός Ελαιώνας: Πρόληψη Κινδύνου, Αειφορία, Μάθηση» και τις δράσεις του, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω του ιστοτόπου www.adrolive.gr Νέο παράθυρο.

Καλή αναγνωστική και (γιατί όχι;) γευστική Κερκυραϊκή απόλαυση!

Έργο: «Ο Αδριατικός Ελαιώνας: Πρόληψη Κινδύνου, Αειφορία, Μάθηση»



Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πασχαλινές Ευχές!
Δημοσίευση: 30-04-2024 02:14 | Προβολές: 329
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας