Νέα

Γνωστοποίηση προκηρύξεως βραβείων Ακαδημίας Αθηνών έτους 2014

ShareThis
Δημοσίευση: 10-03-2014 12:54 | Προβολές: 1623
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 558.21 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη των βραβείων της Ακαδημίας Αθηνών για το έτος 2014.

ΓENIKOI  OPOI ΑΠONΟΜHΣ ΠΡΟΚΗΡΥΓΜΕΝΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

  1. Κάθε αίτηση ή πρόταση πρέπει να υποβάλλεται στα Γραφεία της Ακαδημίας εντός της προθεσμίας που ορίζει η προκήρυξη. Αιτήσεις και προτάσεις που υποβάλλονται μετά την πάροδο της προθεσμίας δεν λαμβάνονται υπόψη.
  2. Στην αίτηση πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται ακριβώς το διεκδικούμενο βραβείο, η Τάξη της Ακαδημίας στην οποία υπάγεται τούτο και ο αύξων αριθμός της προκηρύξεως.
  3. H Γραμματεία της Ακαδημίας αποστέλλει σε όλους τους ακαδημαϊκούς πίνακα περιέχοντα τα ονόματα των υποβαλλόντων υποψηφιότητα για κάποιο προκηρυγμένο βραβείο, εντός του μηνός Μαΐου.  Σε διάστημα δέκα ημερών από της αποστολής του πίνακα δικαιούται κάθε ακαδημαϊκός να υποβάλει μία μόνο πρόταση – συμπεριλαμβανομένων και των συλλογικών προτάσεων -  για την απονομή τιμητικής διακρίσεως οίκοθεν σε πρόσωπα των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών κ.ά. που δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα, για μεμονωμένο έργο τους ή για το σύνολο της δραστηριότητάς τους. Πέρα από την προθεσμία αυτή καμία υποψηφιότητα δεν μπορεί να υποβληθεί. Σε περίπτωση που κάποια πρόταση υποβληθεί εκπροθέσμως, τότε αυτοδικαίως παραπέμπεται για την επόμενη βραβευτική περίοδο.
  4. Όσα έργα υποβάλλονται ανώνυμα-εφόσον αυτό προβλέπεται με ρητή διάταξη του βραβείου π.χ. υπ’ αριθ. 15. Άθλον ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΥ ΚΟΡΑΗ ( Β΄Τάξεως) -πρέπει απαραίτητα να φέρουν μόνο μία φανερή επιγραφή (π.χ. κάποιο ρητό), ενώ το όνομα, το επώνυμο, η ακριβής διεύθυνση και το τηλέφωνο του συγγραφέα αναγράφονται, μαζί με την επιγραφή, σε σημείωμα που κλείνεται σε φάκελο αδιαφανή και καλά σφραγισμένο. Η ίδια επιγραφή συμπληρώνεται απαραιτήτως στην αίτηση, αντί των προσωπικών στοιχείων του αιτούντος – συγγραφέως, όπως επίσης και στην θέση της υπογραφής. Tα έργα που υποβάλλονται χωρίς να τηρούνται οι όροι αυτοί δεν γίνονται δεκτά. O φάκελος ανοίγεται μόνο σε περίπτωση βραβεύσεως.
  5. Το βραβείο ή απονέμεται σύμφωνα με την προκήρυξη ή δεν απονέμεται. Δεν τροποποιείται, δεν μερίζεται και δεν επιφέρει έπαινο, εκτός αν υπάρχει αντίθετη βούληση του αθλοθέτη.
  6. Tα υποβαλλόμενα έργα πρέπει να είναι σύμφωνα με το θέμα του βραβείου. Tα επιστημονικά έργα πρέπει να περιέχουν βιβλιογραφία και πίνακα περιεχομένων.
  7. Όσα υποβαλλόμενα έργα είναι δακτυλογραφημένα πρέπει να είναι συρραμμένα.
  8. Tα έντυπα ή δακτυλογραφημένα έργα πρέπει να υποβάλλονται σε πέντε αντίτυπα.
  9. O ίδιος ο συγγραφέας δεν μπορεί να υποβάλει, κατά το ίδιο έτος, το ίδιο έργο για διάφορα βραβεία, ούτε διάφορα έργα για διάφορα βραβεία, ούτε διάφορα έργα για το ίδιο βραβείο. Το ίδιο ισχύει και για κάθε υποψήφιο για βραβείο μη συγγραφικό.
  10. Έντυπο έργο που απέτυχε στη διεκδίκηση βραβείου μπορεί να υποβληθεί και πάλι για το επόμενο έτος, εφόσον επανεκδοθεί με ουσιαστικές βελτιώσεις.
  11. Ανώνυμα δημοσιευμένα έργα δεν γίνονται δεκτά στους διαγωνισμούς.
  12. Μόνον έργα ολοκληρωμένα είναι δυνατόν να βραβεύονται και όχι έργα των οποίων μέρος μόνο έχει εκδοθεί, ενώ πρόκειται να επακολουθήσει και η έκδοση άλλων τόμων.
  13. O βραβευθείς, μετά από σχετική προκήρυξη, δεν μπορεί να διεκδικήσει κάποιο άλλο βραβείο με διαφορετικό έργο του προ της παρελεύσεως τουλάχιστον πενταετίας. Επίσης δεν μπορεί σε καμία επόμενη βραβευτική περίοδο να υποβάλει εκ νέου υποψηφιότητα για το ίδιο βραβείο.
  14. Δεν βραβεύονται πανεπιστημιακές ή άλλες ανώτατες σχολές, ή κρατικά επιστημονικά και ερευνητικά ιδρύματα, εργαστήρια, κέντρα ερευνητικά. Δεν βραβεύονται επίσης πανεπιστημιακά διδακτικά συγγράμματα καθηγητών ή άλλα συγγράμματα διδασκόντων οιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Η Ακαδημία Αθηνών δύναται μόνον οίκοθεν να βραβεύει έργα πανεπιστημιακών δασκάλων.
  15. Δεν γίνονται δεκτές προς βράβευση διδακτορικές διατριβές ή άλλα έργα που εκπονούνται ή έχουν εκπονηθεί για τη λήψη πτυχίου ή εργασίες επί οιωδήποτε διπλώματι.
  16. Η  υποβολή οιασδήποτε επιστημονικής μελέτης, μονογραφίας, πραγματείας κλπ. προς βράβευση συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση ότι το υποβαλλόμενο έργο δεν αποτελεί διδακτορική διατριβή και δεν έχει υποβληθεί για την κτήση οιουδήποτε είδους και βαθμίδας διπλώματος  ή τίτλου σπουδών.
  17. Εν ενεργεία πολιτικά ή κυβερνητικά πρόσωπα δεν δύνανται να τιμηθούν από την Ακαδημία Αθηνών.
  18. Οι έχοντες οιασδήποτε φύσεως υπαλληλική, επιστημονική ή συμβατική σχέση με την Ακαδημία αποκλείονται από την διεκδίκηση ή την απονομή οιασδήποτε τιμητικής διακρίσεως της Ακαδημίας, για οιονδήποτε  λόγο και αιτία.
  19. Σε περίπτωση βράβευσης συλλογικής εργασίας, το βραβείο απονέμεται στην εργασία, οι δε συντάκτες της αναγράφονται στο σχετικό δίπλωμα. Οι συλλογικές αυτές εργασίες γίνονται δεκτές υπό την προϋπόθεση, ότι στα υποβαλλόμενα στοιχεία δηλώνεται ρητά ποιοι είναι οι κύριοι ερευνητές (όχι περισσότεροι από τρεις) και ποιοι οι απλώς συνεργάστηκαν για την εκπόνησή της. Στην περίπτωση που οι συγγραφείς είναι περισσότεροι από τρεις ή μεταξύ των συγγραφέων περιλαμβάνονται μη Έλληνες υπήκοοι, απαιτείται έγγραφη παραίτηση των πέραν των τριών ή των αλλοδαπών συγγραφέων από τη διεκδίκηση του βραβείου.
  20. Tα έργα που υποβάλλονται στην Ακαδημία για κρίση προς βράβευση είναι δυνατόν να αποσύρονται, εφόσον δεν έχουν ακόμη κριθεί.
  21. Tα έργα που υποβάλλονται προς κρίση δεν επιστρέφονται.

Σχετικός Σύνδεσμος: Ανακοίνωση Βραβείων Ακαδημίας Αθηνών 2014 Νέο παράθυρο


Στο συνημμένο αρχείο περιλαμβάνεται το πλήρες κείμενο της προκήρυξης με τους αναλυτικούς γενικούς όρους, τα βραβεία και τις προθεσμίες υποβολής εργασιών.



Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πασχαλινές Ευχές!
Δημοσίευση: 30-04-2024 02:14 | Προβολές: 390
<< <
Μάιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Δευτέρα 06-05-2024
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας