Με την υπ’ αριθμ. υπ’ αριθμ. ΣΕΠΠ/1430/17-4-2014 Πράξη του Κοσμήτορος της Σχολής της Επιστήμης της Πληροφορίας και Πληροφορικής Καθηγητή Σαράντου Καπιδάκη, συγκροτήθηκε η Επιτροπή Επιλογής και Εξέλιξης Καθηγητών (Ε.Ε.Ε.Κ.) για την εκλογή Καθηγητή στο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή και στο γνωστικό αντικείμενο «Διαχείριση Τεκμηρίων Πολιτιστικής Κληρονομιάς».
Την Επιτροπή αποτελούν οι:
Α1. Τακτικά Εσωτερικά Μέλη
1. Αναστασία Σαλή-Παπασαλή, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο «Μουσειολογία - Σύνθεση και Αξιοποίηση Μουσειακών Χώρων», (ΦΕΚ διορισμού, 189/07-08-2003, τ. Ν.Π.Δ.Δ.)
(http://thalassa.ionio.gr/staff/sali/cv.pdf)
Αιτιολογία: Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα και το έργο της κας Σαλή –Παπασαλή σχετίζονται με το γνωστικό αντικείμενο της Διαχείρισης Τεκμηρίων Πολιτισμικής Κληρονομιάς.
2. Νικόλαος Καραπιδάκης, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία της Μεσαιωνικής Δύσης και μεταφορά δυτικών θεσμών στην Ανατολική Μεσόγειο», (ΦΕΚ διορισμού, 180/9-8-2001, τ. Ν.Π.Δ.Δ.)
(https://history.ionio.gr/gr/teachers/karapidakis/)
Αιτιολογία: Τα επιστημονικά ενδιαφέροντα και το έργο του κ. Καραπιδάκη σχετίζεται απολύτως με το έργο του υπό εξέλιξη μέλους ΔΕΠ, εφόσον εργασίες του τελευταίου στηρίζονται στην αξιοποίηση αρχειακών τεκμηρίων της βενετικής περιόδου σχετικών με τη μεταφορά θεσμών στον ιόνιο χώρο. Επιπλέον το έργο και η παιδεία του κ. Καραπιδάκη (απόφοιτος της Σχολής DES CHARTES) είναι σε θέση να κρίνουν το αρχειακό έργο της κας Νικηφόρου καθώς και τη συμβολή της στη διαχείριση της αρχειακής πολιτισμικής κληρονομιάς.
3. Δημήτριος Ανωγιάτης-Πελέ, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορική Γεωγραφία», (ΦΕΚ διορισμού, 39/18-2-2000, τ. Ν.Π.Δ.Δ.)
(https://history.ionio.gr/gr/teachers/anogiatis-pele/)
Αιτιολογία: Το επιστημονικό έργο του κ. Ανωγιάτη-Πελέ που αφορά στην αξιοποίηση τεκμηρίων της αρχειακής πολιτισμικής κληρονομιάς είναι συναφές με το αντίστοιχο έργου του κρινόμενου μέλους ΔΕΠ.
Α2. Τακτικά Εξωτερικά Μέλη
4. Μαλαματένια Σκαλτσά, Καθηγήτρια του Τμήματος Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία Νεώτερης Ελληνικής Τέχνης – Μουσειολογία», (ΦΕΚ διορισμού 81/10-03-2000 τ. Ν.Π.Δ.Δ.)
(http://users.auth.gr/scaltsa/)
Αιτιολογία: Το επιστημονικό έργο και οι δραστηριότητες της κας Σκαλτσά στη διαχείριση τεκμηρίων πολιτισμικής κληρονομιάς σχετίζονται απολύτως με το κρινόμενο γνωστικό αντικείμενο.
5. Ευρυδίκη Αντζουλάτου – Ρετσίλα, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο «Διαπολιτισμικές σπουδές με έμφαση στην αξιοποίηση και προώθηση του υλικού πολιτισμικού προϊόντος», (ΦΕΚ διορισμού 1161/29-12-2008 τ. Γ’ - ΦΕΚ διόρθωσης πατρώνυμου 236/11-04-2011 τ. Γ’)
(http://kalamata.uop.gr/~hamccd/departments/depart6/antzoulatou.pdf)
Αιτιολογία: Στο μέτρο που το έργο της υποψηφίας αφορά στην αξιοποίηση τεκμηρίων πολιτισμικής κληρονομιάς σχετίζεται με τα επιστημονικά ενδιαφέροντα και το επιστημονικό έργο της κας Αντζουλάτου - Ρετσίλα.
6. Αναστασία Παπαδία-Λάλα, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία Νέου Ελληνισμού (από τον 13ο αιώνα έως την Ελληνική Επανάσταση), με έμφαση στην Ιστορία του βενετοκρατούμενου Ελληνισμού», (ΦΕΚ διορισμού, 140/27-6-2002, τ. Ν.Π.Δ.Δ.)
(http://www.arch.uoa.gr/fileadmin/arch.uoa.gr/uploads/cvs/papadia_gr.pdf)
Αιτιολογία: Το έργο της υποψηφίας σχετίζεται με το γνωστικό αντικείμενο και το συγγραφικό έργο της κας Παπαδία-Λάλα.
Α3. Τακτικά Μέλη από την αλλοδαπή
7. Peri Massimo, Καθηγητής του Τμήματος πολιτιστικών αγαθών του Πανεπιστημίου
της Πάδοβα Ιταλίας, με γνωστικό αντικείμενο «Νεοελληνική λογοτεχνία και πολιτισμός»
(http://www.lettere.unipd.it/infolettere/pub/docente_public.php?doc_off=8459)
Αιτιολογία: Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα που αφορούν στην ιστορία και τον πολιτισμό των νεοτέρων χρόνων εντάσσονται και οι βενετο-ελληνικές σχέσεις σε θέματα λογοτεχνίας και πολιτισμού της ίδιας περιόδου.
Β1. Αναπληρωματικά Μέλη Εσωτερικών Μελών
1. Θεόδωρος Παππάς, Καθηγητής του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Αρχαία Ελληνική Γραµµατεία» και Διευθυντής του Εργαστηρίου Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς,(ΦΕΚ διορισμού 897/08-11-2007, τ. Γ΄)
(http://thalassa.ionio.gr/staff/thpappas/homepage.html)
Αιτιολογία: Ο κ. Παππάς έχει συνάφεια με το γνωστικό αντικείμενο από τη δραστηριότητα και το επιστημονικό του έργο στο Εργαστήριο Τεκμηρίωσης Πολιτιστικής και Ιστορικής Κληρονομιάς.
2. Πέτρος Πιζάνιας, Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο «Νεότερη Ελληνική Ιστορία», (ΦΕΚ διορισμού 108/18-6-1998, τ. Ν.Π.Δ.Δ.)
(https://history.ionio.gr/gr/teachers/pizanias/)
Αιτιολογία: Ο κ. Πιζάνιας σχετίζεται με το έργο της κας Νικηφόρου επειδή έχει ασχοληθεί με την αξιοποίηση αρχειακών τεκμηρίων της νεότερης ιστορίας του ελληνισμού του επτανησιακού χώρου.
3. Αγγελική – Χαρίκλεια Χαρλαύτη, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με γνωστικό αντικείμενο «Ναυτιλιακή Ιστορία», (ΦΕΚ διορισμού 1058/03-11-2010, τ. Γ΄)
(https://history.ionio.gr/gr/teachers/harlaftis/)
Αιτιολογία: Η κα Χαρλαύτη σχετίζεται με το έργο της κας Νικηφόρου έχοντας ασχοληθεί με την αξιοποίηση αρχειακών τεκμηρίων της νεότερης ιστορίας του ελληνισμού του επτανησιακού χώρου.
Β2. Αναπληρωματικά Μέλη Εξωτερικών Μελών
4. Γεώργιος Γκαντζιάς, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με γνωστικό αντικείμενο «Πολιτισμική Διαχείριση-Νέες Τεχνολογίες», (ΦΕΚ διορισμού 70/2-4-2002 τ. Ν.Π.Δ.Δ.)
(http://www.ct.aegean.gr/el/uhp?task=viewpage&user_id=82)
Αιτιολογία: Η συνάφεια του γνωστικού αντικειμένου και το επιστημονικό έργο του κ. Γκαντζιά με την αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς καθιστά αυταπόδεικτη τη συμμετοχή του στην υπό εξέλιξη εκλογή.
5. Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία του Νέου Ελληνισμού από το 1453 έως την Ελληνική Επανάσταση», (ΦΕΚ διορισμού,103/13-5-2003, τ. Ν.Π.Δ.Δ.)
(http://users.uoa.gr/~olkats/katsiardi_gr.pdf)
Αιτιολογία: Οι εργασίες της ίδιας περιόδου για τα Ιόνια Νησιά της κας Νικηφόρου εντάσσονται στο γνωστικό αντικείμενο της κας Κατσιαρδή.
6. Δάφνη Βουδούρη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού της Σχολής Διεθνών Σπουδών Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Θεσμικό Πλαίσιο του Πολιτισμού», (ΦΕΚ διορισμού, 641/04-07-2012 τ. Γ΄)
(http://www.panteion.gr/index.php?p=view-person§ion=&id=156&lang=el)
Αιτιολογία: Στη διαχείριση και αξιοποίηση της Πολιτισμικής Κληρονομιάς εντάσσεται το Θεσμικό Πλαίσιο του Πολιτισμού, γνωστικό αντικείμενο της κας Βουδούρη.
Β3. Αναπληρωματικά Μέλη από την Αλλοδαπή
7. Ravegnani Giorgio, Καθηγητής της βυζαντινής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Βενετίας Ca Foscari.
(http://www.unive.it/nqcontent.cfm?a_id=82525&pid=5591987)
Αιτιολογία: Ο κ. Ravegnani έχει δημοσιεύσεις που αφορούν στις σχέσεις της Δημοκρατίας της Βενετίας και του Βυζαντίου των νεοτέρων χρόνων, καθώς και στη διαχείριση τεκμηρίων πολιτισμικής κληρονομιάς.
Η Ε.Ε.Ε.Κ. θα συνέλθει την Τετάρτη 7 Μαϊου 2014 και ώρα 9.30 στην αίθουσα τηλεδιασκέψεων του Ιονίου Πανεπιστημίου (κτίριο Βιβλιοθήκης, Ιωάννου Θεοτόκη 72, Κέρκυρα), προκειμένου να ορίσει δύο (2) καθηγητές ή ερευνητές, οι οποίοι θα προβούν σε γραπτή αξιολόγηση των υποψηφίων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 19 του Ν. 4009/2011, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 13 άρθρου 34 Ν. 4115/2013 και σε συνδυασμό με την υπ’ αριθμ. Δ.1.1/2672/Φ.004/23-7-2012 απόφαση της Συγκλήτου του Ιονίου Πανεπιστημίου.