Νέα

Χαιρετισμός της Πρυτάνεως προς πρωτοετείς φοιτήτριες και φοιτητές των Τμημάτων του Ι.Π.

ShareThis
Δημοσίευση: 16-09-2014 12:25 | Προβολές: 2140
    Συνημμένο Αρχείο 1
Mέγεθος: 70.53 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Πλήρες κείμενο χαιρετισμού Πρυτάνεως
Mέγεθος: 221.48 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Αγαπητές φοιτήτριες και αγαπητοί φοιτητές μας,

Καλωσορίσατε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η επιλογή του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Κέρκυρας για να πραγματοποιήσετε τις σπουδές σας, θεωρούμε ότι θα σας αποζημιώσει για τις επίμονες και κοπιαστικές προσπάθειές σας τα προηγούμενα μαθητικά σας χρόνια.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο το παρόν ακαδημαϊκό έτος συμπληρώνει 30 έτη από την ευδόκιμη επανίδρυση και επαναλειτουργία στον ίδιο αυτό χώρο, το 1984, καθώς και 190 έτη από την ίδρυση του το 1824 - ως Ιονίου Ακαδημίας, του Πρώτου Πανεπιστημίου της νεώτερης και σύγχρονης Ελλάδας.

Στην τριακονταετή του διαδρομή το σύγχρονο Ιόνιο Πανεπιστήμιο έχει εξελιχθεί σ’ ένα δυναμικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο.

Συγκροτείται από έξι ακαδημαϊκά τμήματα και δέκα οργανωμένα μεταπτυχιακά προγράμματα, όλα με ιδιαίτερη εκπαιδευτική και πολιτισμική φυσιογνωμία.

Το Πανεπιστήμιό μας ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις για παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και έρευνας στο χώρο της Επιστήμης και της Τέχνης.

Προς τούτο στηρίζει, ενθαρρύνει και προωθεί κάθε ενέργεια και δράση, με σκοπό την άρτια επιμόρφωση των φοιτητών του, ενώ συγχρόνως διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με όλα τα όμορα και μη Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια, αλλά και διεθνώς.

Όπως αντιλαμβάνεσθε έχετε εισαχθεί σε ένα σπουδαίο και ιστορικό Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με τεράστια ακαδημαϊκή, επιστημονική και κοινωνική προσφορά.

Οφείλω να σας αναφέρω ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια των σπουδών σας θα έχουν τις απαιτήσεις τους, παράλληλα όμως θα σας προσφέρουν εξαίρετη ακαδημαϊκή κατάρτιση, κοινωνική ευαισθησία, ευρύτητα πνεύματος και ενίσχυση των δεξιοτήτων σας.

Αυτά τα εφόδια κρίνονται απαραίτητα προκειμένου να ανταποκριθείτε στο δύσκολο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, που σας περιμένει με το πέρας των σπουδών σας.

Προς επίτευξη αυτού του στόχου, θα υπάρχει διαρκής και εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλης της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και των φοιτητών.

Οι καθηγητές και διδάσκοντες του Πανεπιστημίου μας θα φροντίσουν να σας παρέχουν άρτια επιστημονικά εφόδια για την άριστη κατάρτιση και επιμόρφωσή σας.

Τα μέλη του διοικητικού προσωπικού θα υποστηρίζουν όλα τα στάδια της φοιτητικής σας πορείας.

Σ΄ εσάς μένει το καθήκον να μελετήσετε και με τη δουλειά σας να πετύχετε.

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εύχεται, προσδοκά και περιμένει την επιτυχία σας, γιατί η αναγνώριση ενός Πανεπιστημίου εξαρτάται και από την επιτυχία και στη συνέχεια από την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του.

Εκ μέρους όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου, σας εύχομαι καλή πρόοδο, ευδόκιμη φοίτηση κι ευχάριστη διαμονή στο πανέμορφο νησί της Κέρκυρας.

Η Πρύτανις

του Ιονίου Πανεπιστημίου

Καθηγήτρια Αναστασία- Σαλή Παπασαλή


Δείτε επίσης:

Οδηγός εγγραφής πρωτοετών φοιτητών welcome2ionio: sites.ionio.gr/welcome/ Νέο παράθυρο


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Πασχαλινές Ευχές!
Δημοσίευση: 30-04-2024 02:14 | Προβολές: 194
<< <
Μάιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας