Για δέκα ημέρες ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου βρίσκεται στη Σμύρνη φιλοξενούμενη από το Πανεπιστήμιο Yasar, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “OMEGA Project” (Opening More Employment Gates for Art and Music Students) που υλοποιείται στα πλαίσια του Erasmus+ KA2.
Στόχος του OMEGA Project είναι ο σχεδιασμός και η υιοθέτηση από τα συμμετέχοντα ιδρύματα ενός μαθήματος που θα βοηθήσει τους φοιτητές που σπουδάζουν τέχνες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους σε θέματα μάνατζμεντ, μάρκετινγκ, στρατηγικού & επιχειρηματικού σχεδιασμού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το OMEGA Project είναι το πρώτο πρόγραμμα που υλοποιείται στα πλαίσια του Erasmus+ KA2 και εξειδικεύει τα θέματα επιχειρηματικότητας πάνω στις ιδιαίτερες ανάγκες των φοιτητών που σπουδάζουν τέχνες, λαμβάνοντας υπόψη ταυτόχρονα και τα ευαίσθητα όρια μεταξύ της ελεύθερης έκφρασης και της εμπορευματοποίησης στις τέχνες.
Το πρόγραμμα είναι διετές και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελική φάση του, κατά την οποία συνολικά 25 φοιτητές από 5 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια λαμβάνουν μέρος σε ένα εντατικό 10ήμερο σεμινάριο.
Στο OMEGA Project συμμετέχουν εκτός από τη Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου: Το Πανεπιστήμιο Yasar της Σμύρνης που είναι και ο διαχειριστής του προγράμματος, η εταιρία BE ARTIVE από την Θεσσαλονίκη, το κονσερβατόριο “E. F. Dall’Abaco” της Βερόνα (Ιταλία), το Cork School of Music (Ιρλανδία), το Πανεπιστήμιο Abat Oliba CEU της Βαρκελώνης (Ισπανία) και το Institute of Education & Youth Studies Association (Τουρκία).
Η Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου εκπροσωπείται στο πρόγραμμα από την Λέκτορα του Τ.Μ.Σ. κυρία Δήμητρα Τρυπάνη και τον επίκουρο καθηγητή του Τ.Μ.Σ. κ. Γιάννη Τουλή.
Νέα
Στη Σμύρνη ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Σχολής Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών |
Δημοσίευση: 14-04-2016 16:02 | Προβολές: 3908

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
ΚΕΔΙΒΙΜ: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως Πρόγραμμα «Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση» [Β' Κύκλος]
Δημοσίευση: 26-01-2026 15:51 | Προβολές: 720
Έναρξη: 02-03-2026 |Λήξη: 02-11-2026
[Αναμένεται]
Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας
Δημοσίευση: 26-01-2026 11:26 | Προβολές: 1795
Υψηλές επιδόσεις και αύξηση της ετήσιας επιχορήγησης του Ιονίου Πανεπιστημίου για το 2026
Δημοσίευση: 23-01-2026 18:01 | Προβολές: 2005
8ο Διεθνές Συνέδριο Digital Culture & AudioVisual Challenges (DCAC-2026), 8-9/05/2026 - Παράταση προθεσμίας αποστολής εργασιών 30/01/2026
Δημοσίευση: 21-10-2025 15:56 | Ενημέρωση: 12-01-2026 15:13 | Προβολές: 4677
Σημαντική Ημερομηνία: 30-01-2026
[Έληξε]

Πλήρες κείμενο δελτίου τύπου









