Έρευνα

Εκτός της διδασκαλίας, βασικός στόχος του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι η υποστήριξη της επιστημονικής έρευνας και η παραγωγή νέας γνώσης. Για την προώθηση των δραστηριοτήτων αυτών το πανεπιστήμιο διαθέτει κάθε μέσο που βρίσκεται στη διάθεσή του, είτε χρησιμοποιώντας ιδία κονδύλια, είτε με την εθνική και ευρωπαϊκή στήριξη.

Αναφέρουμε ως παράδειγμα το πρόγραμμα Επιχειρησιακής Εκπαίδευσης και Αρχικής Κατάρτισης (ΕΠΕΑΕΚ) που χρηματοδοτεί την απόκτηση του απαραίτητου εξειδικευμένου σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού για χώρους έρευνας όπως τη βιβλιοθήκη και τα εργαστήρια, για ολοκληρωμένα μεταπτυχιακά προγράμματα αλλά και διαλέξεις και σεμινάρια από ειδήμονες, δίνοντας την ευκαιρία να αναπτυχθει πρωτότυπη και κατά καιρούς πρωτοποριακή έρευνα. Άλλα προγράμματα που προάγουν τους σκοπούς αυτούς είναι το Interreg και η Κοινωνία της Πληροφορίας· η τελευταία, εκτός από τα τεχνικά εξοπλιστικά οφέλη, απέφερε καρπούς στους τομείς της έρευνας με τη χρήση νέων μέσων και τη δημιουργία νέων τρόπων διάδοσης της γνώσης.

Στις σελίδες της ενότητας αυτής θα βρείτε πληροφορίες και συνδέσμους σχετικά με τους κύριους φορείς διεξαγωγής και υποστήριξης της έρευνας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο -την Επιτροπή Ερευνών και τα Εργαστήρια των Τμημάτων- καθώς και αναφορές στα πρόσφατα ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου.

Αναζήτηση Δημοσιεύσεων
Όλα τα Νέα
Αναζήτηση Προσωπικού
Πλήρης Κατάλογος
<< <
Φεβρουάριος 2023
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Σήμερα, Κυριακή 05-02-2023
Εφαρμογή Νέων του Ιονίου Πανεπιστημίου
Κατεβάστε την εφαρμογή νέων στις φορητές συσκευές σας για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα θέματα του Ιονίου Πανεπιστημίου
qr-gplayqr-appst
icon-gplayicon-gplay
diavgeia eudoxus clarin eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss
Newsletter
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας