Νέα

Το Φωνητικό Σύνολο του ΤΜΣ στο Bayreuth Festival Junger Künstler

ShareThis
Δημοσίευση: 20-02-2018 12:37 | Προβολές: 4330
image

Το φωνητικό σύνολο του ΤΜΣ υπό τη διεύθυνση–διδασκαλία της καθηγήτριας Μιράντας Καλδή έλαβε για δεύτερη φορά πρόσκληση από την καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Bayreuth Festival Junger Künstler, Sissi Thammer.

Η χορωδία παρουσίασε το έργο Miserere του Gregorio Allegri σε μια σύγχρονη εκδοχή του Vladimir Ivanov, η οποία συνδύασε την αυθεντική μουσική και το κείμενο του έργου με Ελληνική ορθόδοξη και Συριακή λειτουργική μουσική. Το έργο παρουσιάστηκε στο Bayreuth, Speinshart  και Oberwarmensteinach. Στα σολιστικά μέρη συνέπραξαν στο βυζαντινό ύμνο οι Ηρακλής Παναγόπουλος και Γεώργος Δημητρίου και  στο Συριακό ψαλμό ο Rebal Αlkhodari. Σολίστ στο Misere ήταν οι Μαρίνα Θεοδωροπούλου (σοπράνο), Νίκος Ζιάζιαρης (Τενόρος), Αντώνης Παρχαρίδης (μπάσος). Επίσης συμμετείχε το οργανικό σύνολο Beyond Borders Band.

Το φωνητικό σύνολο έδωσε και σειρά συναυλιών στις πόλεις Speinshart, Neustadt, Forchheim, Bischofsgrün, και Bayreuth με χορωδιακά έργα Ελλήνων συνθετών υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη.

Τόσο η πρεμιέρα της πρωτοποριακής αυτής εκδοχής του Miserere, όσο και οι υπόλοιπες συναυλίες του φωνητικού συνόλου του ΤΜΣ, στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία και ζεστή αποδοχή από το φιλόμουσο γερμανικό ακροατήριο.

Μπορείτε να πάρετε μια γεύση των προετοιμασιών και των συναυλιών που έγιναν, χάρη στο έξοχο μικρό ντοκιμαντέρ που δημιούργησε η Αικατερίνη Δημοπούλου, η οποία πραγματοποίησε γυρίσματα από τον Μάρτιο μέχρι τον Αύγουστο του 2017 στα πλαίσια της πτυχιακής εργασίας της. Διάρκεια: 25’

 

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Δημοπούλου
Μουσική : Ionian University Vocal Ensemble
Κάμερα: Κατερίνα Δημοπούλου, Σάββας Ρακιντζάκης
Επεξεργασία: Κατερίνα Δημοπούλου
Υπεύθυνος Καθηγητής: Κωνσταντίνος Τηλιγάδης

 


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Πέμπτη 25-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας