Νέα

ΤΑΒΜ: Σεμινάριο «Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Δράσεις και Δεξιότητες Αξιολόγησης της Πληροφορίας στο Διαδίκτυο στην Α/θμια Εκπ/ση»

ShareThis
Δημοσίευση: 18-04-2018 18:01 | Ενημέρωση: 07-05-2018 10:26 | Προβολές: 3350
Έναρξη: 04-05-2018 |Λήξη: 11-05-2018
[Έληξε]

Το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας (Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής) του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), καλούν όσους (εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ειδικούς παιδαγωγούς, νηπιαγωγούς, καθηγητές πληροφορικής, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, νοσηλευτές, σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές αντίστοιχων ειδικοτήτων καθώς και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο για τη συγκεκριμένη θεματική κατάρτιση) ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το εξ’ αποστάσεως σεμινάριο «Καινοτόμες Εκπαιδευτικές Δράσεις και Δεξιότητες Αξιολόγησης της Πληροφορίας στο Διαδίκτυο στην Α/θμια Εκπ/ση», να δηλώσουν συμμετοχή ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο https://goo.gl/forms/2WtokrDQMhJbSAID2.

Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι 140 άτομα, εκ των οποίων οι 100 θέσεις αφορούν επαγγελματίες (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας), ενώ οι υπόλοιπες 40 θέσεις αφορούν και θα καλυφθούν από άνεργους (μέγιστος αριθμός: 20 άτομα και επιλογή με βάση το χρόνο ανεργίας) και φοιτητές (μέγιστος αριθμός: 20 άτομα και επιλογή με βάση το Μ.Ο. βαθμολογίας). Το κόστος συμμετοχής/παρακολούθησης του σεμιναρίου ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 80 ευρώ για τους επαγγελματίες, ενώ για τους φοιτητές και τους άνεργους η παρακολούθηση θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα χορηγηθεί σε όλους τους συμμετέχοντες σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Σημαντικές ημερομηνίες: Η λήξη προθεσμίας υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018.

Περιεχόμενο εξ’ αποστάσεως σεμιναρίου
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι διάρκειας πέντε (5) εβδομάδων και αποτελείται από δέκα (10) ώρες σύγχρονης εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική εφαρμογή ως προς τις ακόλουθες διδακτικές ενότητες:

• Αξιοποίηση ΤΠΕ για καινοτόμες δράσεις στην Α/θμια Εκπ/ση
• Διεθνείς Πηγές Επιστημονικής Πληροφόρησης & Τεχνικές Αναζήτησης Επιστημονικής Πληροφορίας
• Εννοιολογική χαρτογράφηση ως εργαλείο ανάπτυξης της κριτικής σκέψης των μαθητών & αξιοποίηση συνεργατικών διαδικτυακών εργαλείων
• Τα "Rubrics" (Κλίμακα Διαβαθμισμένων κριτηρίων) ως καινοτόμο διδακτικό και αξιολογικό εργαλείο αυθεντικής μάθησης
• Ανάπτυξη δεξιοτήτων μάθησης σε παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες ή/και ΔΕΠ-Υ μέσα από τη χρήση φορητών υπολογιστικών μηχανών στην προσχολική και Α/θμια Εκπ/ση

Ομάδα έργου
Δρ. Πέτρος Κωσταγιόλας, Επίκουρος Καθηγητής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου)
Δρ. Ανδρέας Κανδαράκης, Ψυχοπαιδαγωγός με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή - Σύμβουλος Οικογένειας (Ακαδημαϊκός Συντονιστής έργου)
Δρ. Ιωσήφ Παπαδάτος, Καθηγητής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Αναπληρωτής Πρύτανη)
Δρ. Σώζων Παπαβλασόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ιόνιο Πανεπιστήμιο (Πρόεδρος ΤΑΒΜ)
Δρ. Αικατερίνη Κασιμάτη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ)
Δρ. Νικόλαος Καμήλος, Εκπ/κός Α/θμιας Εκπ/σης
Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, Εκπ/κός Α/θμιας Εκπ/σης
Δρ. Χαρίλαος Λαβράνος, Εκπ/κός Β/θμιας Εκπ/σης

Η έναρξη των μαθημάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2018, ενώ το οριστικό πρόγραμμα και άλλες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του σεμιναρίου http://195.130.127.9:8088/ionianwebinars/ionianwebinars/.


Επιστροφή
ESPA2021
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας