Νέα

Παρουσίαση των Προγραμμάτων Horizon 2020 του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας

ShareThis
Δημοσίευση: 30-10-2018 20:14 | Ενημέρωση: 12-11-2018 11:36 | Προβολές: 3029
Σημαντική Ημερομηνία: 14-11-2018
[Έληξε]
    Αφίσα εκδήλωσης
Mέγεθος: 377 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΑΙΘΟΥΣΑ 2.39 ΤΑΒΜ – ΩΡΑ 11:00πμ

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, ώρα 11:00πμ οι διδάσκοντες του ΤΑΒΜ, Αν. Καθ. Μαρία Κανελοπούλου-Μπότη και Επ. Καθ. Σταύρος Βλίζος, θα παρουσιάσουν ως Επιστημονικοί Υπεύθυνοι τα έργα SIENNA και AMREP που υλοποιούνται στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος HORIZON 2020.

 

  1. AMREP - Augmented - Mixed Reality Educational Platform-Ψηφιακή πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών εκπαιδευτικού πολιτιστικού τουρισμού με την χρήση τεχνικών μικτής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας και παιγνιοποίησης.

Ο κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών εφαρμογών εκπαιδευτικού πολιτιστικού τουρισμού με την χρήση τεχνικών μικτής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας και σοβαρών παιχνιδιών. Η μεταφορά της βιωματικής εμπειρίας μέσω εστιασμένης εκπαιδευτικής μεθοδολογίας της ανασκαφής ενός αρχαιολογικού χώρου σε φοιτητές, μαθητές και «πολιτιστικούς» τουρίστες θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Αμυκλαίου (σημαντικό πολιτικό και θρησκευτικό κέντρο της αρχαίας Σπάρτης). Οι εφαρμογές θα είναι δυναμικές, ενώ θα δημιουργούνται και θα είναι διαχειρίσιμες από μία κεντρική πλατφόρμα τεκμηρίωσης ευρημάτων σε τρισδιάστατο περιβάλλον που θα έχει τα εξής δύο υποσυστήματα: α) υποσύστημα ανάπτυξης εκπαιδευτικών εφαρμογών μικτής πραγματικότητας β) υποσύστημα ανάπτυξης εκπαιδευτικών εφαρμογών σε μορφή αφήγησης αξιοποιώντας τεχνικές επαυξημένης πραγματικότητας και παιγνιοποίησης. Για την ψηφιακή πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών εκπαιδευτικού πολιτιστικού τουρισμού με την χρήση τεχνικών μικτής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας και παιγνιοποίησης θα αναπτυχθεί το ανάλογο API.

Ομιλητές: Σταύρος Βλίζος, Σαράντος Καπιδάκης, Κωνσταντίνος Κωτσόπουλος


  1. SIENNA-Stakeholder-Informed Ethics for New Technologies with high socio-economic and human rights impact

Στο SIENNA, μια μεγάλη διεθνής ερευνητική ομάδα αξιολογεί την επίδραση των νέων τεχνολογιών στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ηθική με συμμετοχή του Ιονίου Πανεπιστημίου. Σε όλον τον κόσμο, είναι δύσκολη η αξιολόγηση της επίδρασης των νέων τεχνολογιών στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη ηθική, ειδικά όσον αφορά τη νέα έρευνα στη γενετική και τη γονιδιωματική, την ανθρώπινη βελτίωση, την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική.

Ερευνητές από τέσσερις ηπείρους ένωσαν τις δυνάμεις τους στο πρόγραμμα SIENNA για να βοηθήσουν στη βελτίωση των νομικού και δεοντολογικών κανόνων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το HORIZON 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 4 εκ. ευρώ. Εκτός από τη θεωρητική έρευνα στο ελληνικό δίκαιο και το ηθικό πλαίσιο, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα οργανώσει εργαστήρια και πάνελ πολιτών που θα απαντήσουν σε ερωτηματολόγια αξιολογώντας τις νέες τεχνολογίες το 2019 και το 2020.

Ομιλήτριες: Μαρία Μπότη, Κατερίνα Τζάλη

 


Επιστροφή
ESPA2021
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας