Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19.30
19.30 «La Navicella Greca»: Mάριος Φραγκούλης
19.40 Χαιρετισμοί: Αγγελική Μαρκορά, Ερνέστος Πολυλάς
19.45 «Σολωμού Κερκυραϊκά»: Κώστας Καραμούτσος, Κώστας Μπαλός, Θεοδόσης Πυλαρινός, Δημήτρης Σκορδίλης
20.25 «Το Όνειρο»: Σπύρος Σουέρεφ, Μαριλένα Ελούλ
20.30 «Επήρα του ήλιου το δρόμο»: Σπύρος Ασωνίτης, Ναταλία Καποδίστρια
20.50 Χορωδία Κέρκυρας / Κίμων Χυτήρης, Λάμπης Βασιλειάδης: «Ο Λάμπρος», «Η Ξανθούλα», «Ύμνος εις την Ελευθερίαν»
..............................................
Εκατόν πενήντα χρόνια μετά την έκδοση των «Ευρισκομένων» του Διονυσίου Σολωμού στην Κέρκυρα το 1859, δύο χρόνια έπειτα από τον θάνατό του, κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αλκίνοος, ταυτόχρονα στην Αθήνα και στην Κέρκυρα, επετειακή αναστατική έκδοση του μνημειώδους έργου, μαζί με Κερκυραϊκά Σολωμικά Σύμμεικτα, εικονογραφημένη με εβδομήντα πέντε έργα 24 εικαστικών καλλιτεχνών.
Η έκδοση τιτλοφορείται Διονυσίου Σολωμού Τα Κερκυραϊκά, είναι δίτομη και η μόνη που περιλαμβάνει αυτούσια τα ελληνόγλωσσα «Ευρισκόμενα» και μεταφρασμένα τα Ιταλικά, καθώς και τα Προλεγόμενα του Ιάκωβου Πολυλά και του Πέτρου Κουαρτάνου. Στην ιστορική έκδοση του 1859 είναι αφιερωμένος ο πρώτος τόμος, με εισαγωγή του προέδρου της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Περικλή Παγκράτη. Τα Κερκυραϊκά Σολωμικά Σύμμεικτα, γραμμένα από τον Χρήστο Κορφιάτη, παρουσιάζουν τη ζωή του Διον. Σολωμού στην Κέρκυρα, όπου ο ποιητής έζησε 28 χρόνια, λατρεύτηκε και έκλεισε τα μάτια το 1857.
Aρχειακά και άλλα υλικά έχουν προσφέρει η Εθνική Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Μπενάκη, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κέρκυρας, η Βιβλιοθήκη της Βουλής, οι Εκδόσεις Ίκαρος, ο Σύλλογος προς Διάδοσιν Ωφελίμων Βιβλίων, το Μορφωτικό 'Iδρυμα της Εθνικής Τράπεζας, η Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας, η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών, το Μουσείο Σολωμού Κέρκυρας, το Μουσείο Σολωμού Ζακύνθου και ιδιώτες συλλέκτες.
Οι εικαστικοί καλλιτέχνες των οποίων έργα περιλαμβάνονται στην έκδοση είναι οι εξής: Σπύρος Αλαμάνος, Δημήτρης Άνθης, Γιώργης Βαρλάμος, Σπύρος Βασιλείου, Άγγελος Γερακάρης, Γιάννης Δημητράτος, Νίκος Ζερβός, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Γιώργος Κεφαληνός, Νίκος Κόκκαλης, Άρια Κομιανού, Σπύρος Κουρσάρης, Ρένα Κρουαζιέ, Γιάννης Κυριακίδης, Γιάννης Μιχαήλ, Ασαντούρ Μπαχαριάν, Δημήτρης Μπισκίνης, Αγλαϊα Παπά, Κώστας Παπατριανταφυλλόπουλος, Μάριος Πιέρης, Ερνέστος Πολυλάς, Σπύρος Προσαλέντης, Πέτρος Στραβοράβδης και Αλέκος Φασιανός.
Νέα
Αηδονολάλειε στήθος μου |
Δημοσίευση: 12-12-2009 15:54 | Προβολές: 1436
Σημαντική Ημερομηνία: 14-12-2009
[Έληξε]

Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Ομιλία με θέμα: «Δημιουργία σύνθετου Δείκτη Τουριστικής Εξάρτησης (ΔΤΕ) και μοντελοποιημένη συσχέτισή του με γεωπολιτικές εξελίξεις» - Μεταδιδακτορική έρευνα
Δημοσίευση: 08-05-2025 10:50 | Προβολές: 312
Σημαντική Ημερομηνία: 22-05-2025
[Αναμένεται]
Εκδήλωση - στρογγυλή τράπεζα «Η Πολιτιστική Διπλωματία .σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο» υπό την αιγίδα του Ι.Π. και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας [Ιόνιος Βουλή], σε επιμέλεια Ρενάτας Δαλιανούδη, Αν. Καθηγήτριας ΤΤΗΕ
Δημοσίευση: 06-05-2025 12:58 | Προβολές: 1391
Εκδήλωση «Ο Ρόλος του Marketing στην Εθελοντική Προσφορά Αίματος και Βλαστοκυττάρων» και παρουσίαση του «Πανδότη» συνεργαζόμενου Κόμβου (ΚΕΔΜΟΠ) - “Χάρισε Ζωή”
Δημοσίευση: 31-03-2025 12:32 | Προβολές: 2304
Σημαντική Ημερομηνία: 04-04-2025
[Έληξε]
Ημερίδα: Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Υγείας στην Ελλάδα [Ιόνιος Ακαδημία, 01/04/2025]
Δημοσίευση: 29-03-2025 22:01 | Προβολές: 2747
Σημαντική Ημερομηνία: 01-04-2025
[Έληξε]