Νέα

ΑΝΑΒΟΛΗ- Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο ‘Ιατρική Ευθύνη και Βιοηθική IV: Τεχνητή Νοημοσύνη’

ShareThis
Δημοσίευση: 13-02-2020 10:09 | Ενημέρωση: 03-03-2020 10:23 | Προβολές: 3377
    Το πρόγραμμα του συνεδρίου
Mέγεθος: 5.44 MB :: Τύπος: Αρχείο PDF
    Η αφίσα του συνεδρίου
Mέγεθος: 472.59 KB :: Τύπος: Αρχείο PDF
image

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την αναβολή των συνεδρίων πανελλαδικά, αναβάλλεται το συνέδριο Ιατρική Ευθύνη και Βιοηθική, Τεχνητή Νοημοσύνη της 13ης Μαρτίου 2020.

 


 

 

Η Ερευνητική Ομάδα ‘Πληροφορία: Ιστορία, Ρύθμιση, Πολιτισμός’, IHRC, του Ιονίου Πανεπιστημίου συνδιοργανώνει με το Πάντειο Πανεπιστήμιο (Κέντρο Βιοπολιτικής και Ερευνητικό Κέντρο Έρευνας σε Θέματα Βιοηθικής και Δικαίου), το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ, την Ένωση για την Προστασία της Ιδιωτικότητας και των Προσωπικών Δεδομένων, και την E-THEMIS Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο ‘Ιατρική Ευθύνη και Βιοηθική IV: Τεχνητή Νοημοσύνη’, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, ώρα 10.00πμ-16.00μμ στην αίθουσα τελετών ‘Αριστοτέλης’ του Παντείου Πανεπιστημίου.

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι Συνεδρίου είναι οι:
Μαρία Κανελλοπούλου-Μπότη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δικαίου της Πληροφροίας, ΤΑΒΜ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο
Φερενίκη Παναγοπούλου – Κουτνατζή, Επίκουρη Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής του Ελληνικού Κλιμακίου Βιοηθικής της UNESCO  και ο
Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Επίκουρος Καθηγητής, ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ελληνικού Κλιμακίου Βιοηθικής της UNESCO.

 

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να τύχει εφαρμογής σε όλους σχεδόν τους τομείς της ιατρικής επιστήμης, ενώ οι προοπτικές συμβολής της στην βιοϊατρική έρευνα, την ιατρική εκπαίδευση και την παροχή υγειονομικής περιθάλψεως προδιαγράφονται ατέρμονες. Mέσω της ικανότητάς της να μαθαίνει επεξεργαζόμενη μεγαδεδομένα, η τεχνητή νοημοσύνη, εξυπηρετεί διαγνωστικούς σκοπούς, τη λήψη κλινικών αποφάσεων, αλλά και την εξειδικευμένη ιατρική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των διαγνωστικών αλγορίθμων που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμόζονται σε μαστογραφίες βοηθώντας στην ανίχνευση καρκίνου του μαστού, που χρησιμεύει ως «δεύτερη γνώμη» για τους ακτινολόγους. Επιπλέον, τα προηγμένα εικονικά ανθρώπινα άβαταρ είναι ικανά να εμπλακούν σε ουσιαστικές συνομιλίες, οι οποίες έχουν επιπτώσεις στη διάγνωση και τη θεραπεία της ψυχιατρικής νόσου. Οι εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης επεκτείνονται επίσης με ρομποτικά προθέματα, συστήματα υποστηρίξεως φυσικών εργασιών και χειριστές κινητής τηλεφωνίας που βοηθούν στην παράδοση της τηλεϊατρικής. Ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δύναται να διαγνώσει τον καρκίνο του δέρματος ή τον κίνδυνο καρκινογενέσεως με μεγαλύτερη ακρίβεια, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα από ό,τι ένας εξειδικευμένος και πιστοποιημένος ιατρός. Στο πλαίσιο του διεπιστημονικού αυτού συνεδρίου θα αναλυθούν τα ανακύπτοντα ζητήματα από νομική, φιλοσοφική, πληροφορική, ιατρική και θεολογική σκοπιά. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

https://mrbc.gr/2020/


Επιστροφή
Σχετικά Νέα
Translating for the EU Institutions
Δημοσίευση: 18-11-2024 13:52 | Προβολές: 397
ESPA2021
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας