Νέα

Ενημέρωση φοιτητών: Μέτρα προστασίας της υγείας κατά τη δια ζώσης εκπαιδευτική λειτουργία του Ιονίου Πανεπιστημίου

ShareThis
Δημοσίευση: 02-10-2020 11:56 | Προβολές: 8491
image

Στο πλαίσιο της δια ζώσης διδασκαλίας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, με σεβασμό προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και με γνώμονα την προστασία της υγείας τους, εφαρμόζει τα ακόλουθα μέτρα:

 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας: η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική εντός όλων των κλειστών χώρων του Πανεπιστημίου, αλλά και στους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται ταυτόχρονη παρουσία υψηλού αριθμού ατόμων. Από την υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας, εξαιρούνται οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό που συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπου δεν είναι εφικτή η διεξαγωγή τους με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας (π.χ. αθλήματα, χρήση πνευστών μουσικών οργάνων) καθώς και τα άτομα για τα οποία η χρήση μάσκας δεν ενδείκνυται για ιατρικούς λόγους, οι οποίοι αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα (π.χ. λόγω αναπνευστικών προβλημάτων).

 

Τήρηση αποστάσεων: στις αίθουσες διδασκαλίας τηρούνται αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρων. Στις περιπτώσεις μη-χρήσης μη ιατρικής μάσκας, η ελάχιστη απαραίτητη απόσταση είναι 3 μέτρα.

 

Αποφυγή συγχρωτισμού: οι φοιτητές/φοιτήτριες καλούνται να περιορίζουν την παρουσία τους στους χώρους εκπαίδευσης και στους κοινόχρηστους χώρους στην απολύτως απαραίτητη για την εκπαιδευτική διαδικασία. Μετά την ολοκλήρωση της δια ζώσης διδασκαλίας, οφείλουν να αποχωρούν άμεσα από τις εγκαταστάσεις, ούτως ώστε να πραγματοποιείται ο απαραίτητος αερισμός και καθαρισμός των χώρων διδασκαλίας.

 

Αερισμός/καθαρισμός χώρων διδασκαλίας: ο αερισμός των αιθουσών διδασκαλίας πραγματοποιείται μετά την χρήση τους από κάθε Τμήμα για τουλάχιστον 15 λεπτά. Πριν την επόμενη χρήση τους, οι αίθουσες καθαρίζονται σχολαστικά.

 

Ατομική προστασία: οι φοιτητές και το διδακτικό προσωπικό οφείλουν να τηρούν τα μέτρα ατομικής υγιεινής και συστήνεται να φέρουν μαζί τους αλκοολούχο διάλυμα για την απολύμανση των χεριών τους.

 

Σίτιση: τα φοιτητικά εστιατόρια λειτουργούν κανονικά για τη σίτιση των φοιτητών, η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά με παραλαβή φαγητού σε πακέτο.

 

Εφαρμογή πρωτοκόλλου διαχείρισης κρουσμάτων: εάν κάποιος φοιτητής/ τρια, ή μέλος του διδακτικού προσωπικού εμφανίσει ένα ή περισσότερα κλινικά συμπτώματα, παραμένει κατ’ οίκον και απέχει από όλες τις δραστηριότητες εντός του Πανεπιστημίου. Επικοινωνεί άμεσα με τον προσωπικό ιατρό του/της και ενημερώνει άμεσα τον υπεύθυνο εφαρμογής του πρωτοκόλλου διαχείρισης πιθανού κρούσματος του Τμήματός του προκειμένου να αξιολογηθεί το περιστατικό σύμφωνα με τα οριζόμενα στο πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Αντίστοιχα, εάν κάποιος φοιτητής που διαμένει σε φοιτητική εστία εμφανίσει συμπτώματα, υποχρεούται να ενημερώσει άμεσα τον υπεύθυνο εφαρμογής του πρωτοκόλλου διαχείρισης πιθανού κρούσματος της φοιτητικής εστίας. Το εν λόγω πρωτόκολλο είναι αναρτημένο στην κεντρική ιστοσελίδα του ιδρύματος (https://ionio.gr/gr/news/15329/).


Επιστροφή
<< <
Μάρτιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Σήμερα, Τρίτη 19-03-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας