Νέα

Δράσεις των φοιτητών & φοιτητριών της γερμανικής κατεύθυνσης του ΤΞΓΜΔ

ShareThis
Δημοσίευση: 09-11-2020 11:05 | Προβολές: 1810
image

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του τρίτου έτους της γερμανικής κατεύθυνσης του ΤΞΓΜΔ ετοιμάζουν μία σειρά από βίντεο-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πολιτισμικές Γέφυρες», στα οποία θα παρουσιάζουν διάφορες πτυχές του γερμανικού και του ελληνικού πολιτισμού (υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της διδάσκουσας κ. Σταυρούλας Βράιλα). Οι θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα:

  • Γερμανικό vs Ελληνικό Σύνταγμα
  • Γερμανικό vs Ελληνικό πολιτικό σύστημα 
  • Γερμανοί vs Έλληνες πολιτικοί
  • Γερμανική vs Ελληνική κουλτούρα φαγητού
  • Γερμανική vs Ελληνική Εκπαίδευση
  • Γερμανική vs Ελληνική Αρχιτεκτονική
  • Γερμανικός vs Ελληνικός Κινηματογράφος
  • Γερμανική vs Ελληνική Μουσική
  • Eurovision
  • Gastarbeiter και μεταναστευτική κουλτούρα

Στο πλαίσιο των μαθημάτων Οικονομικής, Νομικής και Πολιτικής Μετάφρασης, διενεργείται από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του τετάρτου έτους της γερμανικής κατεύθυνσης ερευνητικό project με θέμα τη γερμανική πολιτική ρητορική (υπό την επίβλεψη και τον συντονισμό της διδάσκουσας κ. Σταυρούλας Βράιλα). Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μεταφράζουν και μελετούν τις ομιλίες διαφόρων πολιτικών προσωπικοτήτων, με σκοπό να αναδείξουν την εξέλιξη της γερμανικής πολιτικής ρητορικής μέσα στην Ιστορία.

Παράλληλα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της γερμανικής κατεύθυνσης του ΤΞΓΜΔ αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν με έναν εμπνευσμένο και δημιουργικό τρόπο τις δύσκολες συνθήκες, που όλη η ανθρωπότητα βιώνει εξαιτίας της πανδημίας του covid-19. Μέσα από την ιστοσελίδα τους, απευθύνονται όχι μόνο στους συμφοιτητές τους, αλλά και σε όλους, όσοι θέλουν να ενημερωθούν για ζητήματα του ΤΞΓΜΔ και της Μετάφρασης, και να διαβάσουν άρθρα σχετικά με την Κέρκυρα, τον γερμανικό πολιτισμό και την πολιτική σκηνή Ελλάδας, Γερμανίας και Ευρώπης. Με την ίδια δημιουργικότητα έχουν ήδη προγραμματίσει μία σειρά από συνεντεύξεις, webinars, tutorials και διαδικτυακές εκδηλώσεις με ποικίλα θέματα. 

Επιπλέον, κόντρα σε όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες, αποφάσισαν με αίσθημα συλλογικής ευθύνης να κάνουν κάτι καινοτόμο, κάτι πρωτότυπο για το καθιερωμένο καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών στο ΤΞΓΜΔ. Πήραν την ευφάνταστη και γεμάτη χιούμορ πρωτοβουλία να δημιουργήσουν ένα βίντεο-καλωσόρισμα σε όλους τους χώρους, που στεγάζονται οι αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία καθηγητών, η Γραμματεία του ΤΞΓΜΔ, η Βιβλιοθήκη και η Φοιτητική Λέσχη του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 

Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 26-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας