Νέα

Διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το Φεστιβάλ Animation ICONA 2020

ShareThis
Δημοσίευση: 14-12-2020 10:38 | Προβολές: 2113
image

215 ταινίες από 56 χώρες του κόσμου «άναψαν» φώτα στο Φεστιβάλ Animation ICONA 2020 που διοργάνωσε διαδικτυακά το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου

 

215 ταινίες, μικρού μήκους, οι 115 επαγγελματικές και 100 σπουδαστικές, προερχόμενες από 56 διαφορετικές χώρες του κόσμου, προβλήθηκαν στο Φεστιβάλ Animation ICONA 2020, που διοργάνωσε, το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου από τις 4 έως και τις 6 Δεκεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, περιλάμβανε τόσο επαγγελματικά, όσο και φοιτητικά διαγωνιστικά μέρη. Η ειδική καλλιτεχνική επιτροπή αποτελούμενη από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κωνσταντίνο Τηλιγάδη, Αναπλ. Καθηγητή Ιονίου Πανεπιστημίου, τον Αντιπρόεδρο της ASIFA Hellas Παναγιώτη Κυριακουλάκο, Επικ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Διευθυντή της ADDART Δημήτρη Σαββαΐδη αξιολόγησε τις ταινίες και απένειμε τα παρακάτω βραβεία:

Για τον Επαγγελματικό Διαγωνιστικό

1ο Βραβείο: ALTÖTTING, by Andreas Hykade, Γερμανία
2ο Βραβείο: The Stork / Toonekurg, by Morten Tšinakov, Lucija Mrzljak, Εσθονία
3ο Βραβείο: The Peculiar Crime of Oddball Mr. Jay / O Peculiar Crime do Estranho Sr. Jacinto, by Bruno Caetano, Πορτογαλία

Για τον Φοιτητικό Διαγωνιστικό

1ο Βραβείο: Machi, by Prashanti Aswani, Ηνωμένο Βασίλειο
2ο Βραβείο: Inside me, by Maria Trigo Teixeira, Γερμανία
3ο Βραβείο: The Mecanorgans / Les Mécanorganes, by Libéral Martin, Γαλλία

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια των προβολών, το κοινό ψήφισε ηλεκτρονικά και από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας αναδείχθηκαν οι τρεις ταινίες ανά κατηγορία που έλαβαν τα “βραβεία κοινού”.

Σημαντικό στοιχείο της διαδικτυακής τελετής λήξης, η οποία εξελίχθηκε σε εορταστικό κλίμα, ήταν η συμμετοχή αρκετών από τους νικητές , από τη Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Πορτογαλία, την Ινδία, την Ουγγαρία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίοι παρέλαβαν συμβολικά τα βραβεία τους και μίλησαν για τις ταινίες τους και την εμπειρία από τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ ICONA 2020.

«Το Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας έχει να επιδείξει πολύ σημαντικές δραστηριότητες τόσο σε επιστημονικό όσο και σε καλλιτεχνικό επίπεδο με τη διοργάνωση συνεδρίων, αλλά και φεστιβάλ, όπως αυτό του ICONA που κατέχει μια ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Σε αυτό το πλαίσιο και με τον τομέα του animation να αποτελεί μια από τις κεντρικές συνιστώσες του προγράμματος σπουδών του Τμήματος, το Φεστιβάλ ICONA 2020 διοργανώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά online λόγω των συνθηκών της πανδημίας και ήταν πραγματικά μια πρόκληση, τόσο στο οργανωτικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών, με ποιοτικά άρτιο υλικό, από πολλές χώρες του κόσμου, το ενδιαφέρον για τις προβολές και για το διαδραστικό κομμάτι της ψηφοφορίας, αλλά και οι σύγχρονες τεχνολογίες και υποδομές που χρησιμοποιήθηκαν για τη μετάδοση, μας κάνουν να αισθανόμαστε δικαιωμένοι και αισιόδοξοι για τον διαρκή στόχο μας: ένα φεστιβάλ εφάμιλλο με τα καλύτερα φεστιβάλ animation στον κόσμο. Γύρω από το ICONA έχει αρχίσει και αναπτύσσεται μια δυναμική καλλιτεχνική κοινότητα που συναποτελούν όσοι συνεργάζονται για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, όσοι συμμετέχουν και όσοι το παρακολουθούν και ενδιαφέρονται. Όλοι μαζί αποτελούμε την κοινότητα του Φεστιβάλ ICONA. Μια κοινότητα που κοιτάζει με αισιοδοξία προς τον ψηφιακό ορίζοντα ενός φωτεινού καλλιτεχνικού μέλλοντος» δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος, μετά την τελετή ανακοίνωσης των βραβείων η οποία μεταδόθηκε «ζωντανά» μέσω διαδικτύου.

Την τελετή τίμησαν επίσης με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς, ο  Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κέρκυρας Δημήτριος Μεταλληνός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας Χαράλαμπος Βούλγαρης και ο Πρόεδρος της ASIFA Hellas,  Βασίλης Καραμητσάνης.

Από την πλευρά του Ιονίου Πανεπιστημίου χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Ιδρύματος  Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας Αναπληρωτής Καθηγητής Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος και ο επιστημονικός υπεύθυνος του Φεστιβάλ Επίκουρος Καθηγητής Μιχαήλ Παναγόπουλος.

Όλα τα βραβεία και οι εύφημες μνείες αναφέρονται αναλυτικά στην ειδική σελίδα βραβείων στο website του Φεστιβάλ: https://iconafestival.eu/2020/en/awards/

Η επιτυχημένη διοργάνωση και του φετινού Φεστιβάλ υποστηρίζει την επιλογή του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας για ετήσια διοργάνωση του φεστιβάλ με υβριδικό χαρακτήρα το οποίο θα πραγματοποιείται ταυτόχρονα στο Διαδίκτυο με live streaming και δια ζώσης στους χώρους του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα. Με βάση το ακαδημαϊκό και καλλιτεχνικό προφίλ του Τμήματος στο δημιουργικό πεδίο του σύγχρονου animation οι επόμενες διοργανώσεις του Φεστιβάλ ICONA αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον!

 


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Τρίτη 16-04-2024
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας