Νέα

Νέα έκδοση: Τζων Παλ "Φετχουλλάχ Γκιουλέν - Μια ζωή υπηρεσίας", σε μετάφραση και επιμέλεια Σωτήρη Λίβα

ShareThis
Δημοσίευση: 28-12-2020 12:28 | Προβολές: 1675
image

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο του Τζων Παλ: "Φετχουλλάχ Γκιουλέν - Μια ζωή υπηρεσίας", σε μετάφραση, εισαγωγή και επιστημονική επιμέλεια του  Αναπληρωτή Καθηγητή Σωτήρη Λίβα.

 

Σε αυτή την πρώτη αγγλόφωνη βιογραφία του Φετχουλλάχ Γκιουλέν, ο ιστορικός Τζων Παλ μας ταξιδεύει σε έναν κόσμο σοφίας και αντιπαλότητας, από την Τουρκία της δεκαετίας του ’40 ως τις ΗΠΑ του 21ου αιώνα. Ο Παλ αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ευσεβούς Μουσουλμάνου από ένα μικρό, απομακρυσμένο τουρκικό χωριό που έφθασε, με τη σκέψη και την έμπνευσή του, να βοηθήσει στη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος εκατομμυρίων ανθρώπων αφοσιωμένων στην παιδεία, την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τον διαθρησκευτικό διάλογο.

Συγχρόνως καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ο Γκιουλέν έχει αποτελέσει αντικείμενο έρευνας από την τουρκική αστυνομία, αντιμετωπίζεται ως απειλή από αυταρχικούς τυράννους και, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει χαρακτηρισθεί ως ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της Τουρκίας από τον σημερινό δικτάτορα της χώρας. Έχοντας πραγματοποιήσει εκτεταμένη έρευνα επί του θέματος ο Παλ, με ζωντάνια, ανιχνεύει τη ζωή και τη σκέψη του Γκιουλέν σε βάθος. Καταλήγει στα δικά του συμπεράσματα αλλά συγχρόνως αφήνει και τον αναγνώστη να αποφασίσει με γνώμονα το πλούσιο αποδεικτικό υλικό που παραθέτει γι’ αυτή την αναντίρρητα εξαιρετικά σημαντική προσωπικότητα.

Ο Παλ υφαίνει τη συναρπαστική ιστορία του σε έναν αφηγηματικό καμβά που σημαδεύεται από πέντε βασικά στοιχεία στη ζωή του Γκιουλέν: πλήρης αφοσίωση στις μη βίαιες πρακτικές του Ισλάμ, πλουραλισμός με αρχές, όπως εκδηλώνεται στη δέσμευση στον διάλογο, ολόψυχη ενσυναίσθηση, βαθιά συναισθηματική αποδοχή του πόνου όλης της ανθρωπότητας αλλά και προσπάθεια να ανακουφιστεί αυτός ο πόνος, συνεχής ενασχόληση με την πνευματική και επιστημονική μάθηση και ανάπτυξη ενός οργανωτικού προτύπου κοινωνικής επιχειρηματικότητας.


Επιστροφή
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 19-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας