Νέα

Διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση με Θέμα: “Πρόγραμμα Συνεργασίας με Πανεπιστήμια των ΗΠΑ – IAPP Greece” διοργανώθηκε από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Social Media
Δημοσίευση: 25-01-2021 11:54 | Προβολές: 2123
image

Το πρόγραμμα IAPP Greece, το οποίο έχει ως στόχο την ανάπτυξη αμοιβαίας συνεργασίας μεταξύ αντίστοιχων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, σε ΗΠΑ και Ελλάδα, σε θέματα που αφορούν στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καινοτόμων εργαλείων, στην εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών, στη συμμετοχή ξένων φοιτητών σε ξενόγλωσσα και σε θερινά προγράμματα στην Ελλάδα και στην ανταλλαγή φοιτητών και διδασκόντων των δύο χωρών, παρουσίασε την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, σε διαδικτυακή Ενημερωτική Συνάντηση με Θέμα: “Πρόγραμμα Συνεργασίας με Πανεπιστήμια των ΗΠΑ – IAPP Greece”, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο και τη Σύμβουλο της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα. Σοφία Κατσαμπή.

Ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητής Ανδρέας Φλώρος απηύθυνε στην αρχή της εκδήλωσης χαιρετισμό και τόνισε τη σημασία της διερεύνησης τρόπων με τους οποίους μπορεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο να σχεδιάσει και αναπτύξει νέες συνεργασίες προς την κατεύθυνση της εγκαθίδρυσης μακρόπνοων ακαδημαϊκών συνεργασιών. Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισε η Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Χριστίνα Μπάνου, η οποία υπογράμμισε τη σημασία που έχουν τέτοιες συνεργασίες στην εξωστρέφεια του Ιδρύματος.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας και Ιδρυματικός Συντονιστής του προγράμματος Erasmus+, κ. Γιάννης Καρράς, ενώ συμμετείχαν περίπου 50 διδάσκοντες του Ιονίου Πανεπιστημίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν ενδελεχώς, στο πλαίσιο του προγράμματος, για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας μεταξύ αμερικανικών κι ελληνικών ΑΕΙ. Στο τέλος της παρουσίασης, ακολούθησε μια σειρά ερωτήσεων από τους συμμετέχοντες.

«Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής του ανάπτυξης επενδύει έμπρακτα στην εξωστρέφεια του και στηρίζει τις προσπάθειες των μελών του προς την κατεύθυνση της αναζήτησης και υποστήριξης διεθνών συνεργασιών, με έμφαση τόσο στην εκπαίδευση, αλλά και στην έρευνα» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, επισημαίνοντας πως «σε εύλογο χρονικό διάστημα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο θα ενισχύσει τον πυλώνα της διεθνοποίησης των ελληνικών πανεπιστημίων με την συστηματική του παρουσία και συμμετοχή σε σχετικές δράσεις, παρουσιάζοντας τον αστείρευτο ακαδημαϊκό πλούτο της Ελλάδος σε πολλές χώρες του εξωτερικού».


Επιστροφή
<< <
Σεπτέμβριος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
diavgeia eudoxus clarin eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin rss
Newsletter