Νέα

Πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή διάλεξη '«Διαβάζετε βιβλία! Η ανάγνωσις είναι μόρφωσις! Η μόρφωσις είναι περιουσία»: Βιβλία για την εκπαίδευση των Ελλήνων στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα'

Social Media
Δημοσίευση: 26-05-2021 14:52 | Προβολές: 1589
image

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Μαΐου 2021 η διαδικτυακή διάλεξη της κας Μαρίας Καλιαμπού, Senior Lector στο πρόγραμμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Yale, με θέμα: «Διαβάζετε βιβλία! Η ανάγνωσις είναι μόρφωσις! Η μόρφωσις είναι περιουσία»: Βιβλία για την εκπαίδευση των Ελλήνων στην Αμερική στις αρχές του 20ού αιώνα. Η συγκεκριμένη ήταν η τρίτη στη σειρά διάλεξη του Κύκλου Διαλέξεων για την Ιστορία της Τέχνης του Βιβλίου, που διοργανώνεται από την Επιτροπή Βιβλιοθήκης του Ιονίου Πανεπιστημίου. Στόχος των διαλέξεων είναι η επικοινωνία και η καλλιέργεια του διαλόγου μεταξύ των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και των βιβλιόφιλων, των επιστημόνων και των φίλων της Βιβλιοθήκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, και Πρόεδρος της Επιτροπής Βιβλιοθήκης κα Χριστίνα Μπάνου, αναπληρώτρια καθηγήτρια.

Στη συνέχεια η κα Μαρία Καλιαμπού μίλησε για τη μεγάλη ποικιλία εκδόσεων που κάλυπταν τις αναγνωστικές ανάγκες των μεταναστών κατά τα πρώτα χρόνια της παρουσίας των Ελλήνων στην Αμερική. Η εισήγηση εστίασε στις ελληνοαμερικανικές εκδόσεις του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, και πιο συγκεκριμένα στα εκπαιδευτικά βιβλία που απευθύνονταν σε ενήλικες και παιδιά. Τα βιβλία αυτά αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες των εκδοτών να μεταφέρουν τις ελληνικές παραδόσεις στη νέα γενιά, καθώς και να συνδέσουν την παλιά με την καινούρια πατρίδα. Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία το κοινό συμμετείχε ενεργά με ερωτήσεις προς την ομιλήτρια.        

Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης και τον συντονισμό της συζήτησης η Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης κα Έλλη Άνθη-Καλοφωλιά.


Επιστροφή
<< <
Σεπτέμβριος 2021
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
diavgeia eudoxus clarin eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin rss
Newsletter