Νέα

Ανασκόπηση της έκθεσης φωτογραφίας «35 χρόνια ΤΞΓΜΔ: Μέσα από τα μάτια καθηγητών και φοιτητών»

ShareThis
Δημοσίευση: 26-10-2021 14:31 | Προβολές: 1861
image

Την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «35 χρόνια ΤΞΓΜΔ: Μέσα από τα μάτια καθηγητών και φοιτητών» για τη συμπλήρωση των 35 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας (ΤΞΓΜΔ). Η έκθεση περιλάμβανε φωτογραφίες από διδάσκοντες και φοιτητές του ΤΞΓΜΔ, που παρουσίαζαν πέντε κτίρια-σταθμούς τα οποία καθόρισαν την ιστορία του: Μέγαρο Καποδίστρια, Ιόνιος Ακαδημία, Μον Ρεπό, Ανάκτορα/Παλαιό Φρούριο και Παλαιό Ψυχιατρείο.

Τον εικαστικό και ηχητικό συνδυασμό της έκθεσης ανέλαβε ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) Απόστολος Λουφόπουλος με την ομάδα του αποτελούμενη από τον πτυχιούχο Βαγγέλη Πανδή, τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κατερίνα Βελέντζα και τον μεταπτυχιακό φοιτητή Θανάση Επιτήδειο, οι οποίοι φρόντισαν, συν τοις άλλοις, να επενδύσουν τις εικόνες με ηχητική ατμόσφαιρα αποτελούμενη από ηχοτοπία των πέντε τοποθεσιών. Στην έκθεση παρουσιάστηκε και βίντεο του Ακαδημαϊκού Υποτρόφου του ΤΤΗΕ Ιάκωβου Παναγόπουλου, της φοιτήτριας Μαριάνας Γιαννείου και του φοιτητή Μαρίνου Παυλίδη, με πλάνα drone και συνεντεύξεις από 5 απόφοιτους του ΤΞΓΜΔ και τον Καθηγητή Γιώργο Κεντρωτή. Τις συνεντεύξεις πήρε η φοιτήτρια του ΤΞΓΜΔ Μαρία Γεωργίου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέας Φλώρος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών Θανάσης Ευσταθίου, ο Πρόεδρος του ΤΞΓΜΔ Σωτήρης Λίβας, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Απόστολος Λουφόπουλος και ο Ακαδημαϊκός Υπότροφος Ιάκωβος Παναγόπουλος.

Οι φωτογραφίες ήταν των φοιτητών Ναταλία Τζέκα και Σταύρου Τσίπηρα, της Καθηγήτριας Αναστασίας Παριανού, του Επίκουρου Καθηγητή Σωτήρη Κεραμίδα και της Ακαδημαϊκής Υποτρόφου Σταυρούλας Βράιλα, ενώ τα κείμενα και τα έντυπα επιμελήθηκαν και μετέφρασαν στα Αγγλικά οι φοιτητές Μαρία Γεωργίου, Βασιλική Χελιδώνη και Κώστας Καλανδράκης.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου (ΠΕΕΜΠΙΠ) και το Sound Check, ενώ χορηγοί επικοινωνίας το Corfu Channel και το Κύμα. Στην εκδήλωση υπήρχε και έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πλους.

Υλικό από τα εγκαίνια της έκθεσης καθώς και η διαδικτυακή έκδοσή της με τα παραπάνω έργα και τις ηχητικές ατμόσφαιρες είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο 35 χρόνια ΤΞΓΜΔ.




Επιστροφή
Σχετικά Νέα
<< <
Απρίλιος 2024
> >>
Δε Τρ Τε Πε Πα Σα Κυ
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Σήμερα, Παρασκευή 19-04-2024
Προσεχώς
StudyInGreece diavgeia eudoxus eua.be magna-charta.org eellak.gr
facebook twitter youtube instagram linkedin viber rss gp as
Ανάγνωση ΚειμένουΑνάγνωση Κειμένου Αναγνωσιμότητα ΚειμένουΑναγνωσιμότητα Κειμένου Αντίθεση ΧρωμάτωνΑντίθεση Χρωμάτων
Επιλογές Προσβασιμότητας